Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за конвертиране от Xvid на DivX

Featured Replies

Търся програма от Xvid на DivX - пробах какви ли не и нещо все не се получава.

Благодаря Ви.

И с кой си пробвал?Xvid и DivX не са формати на начини на кодировка.Формата са AVI,MPEG2,MPEG4.Що се отнася за програмата ето ти една безплатна която ти върши работа:VirtualDub.

Успех

Друг е въпросът защо ти е да обръщаш XviD в DivX.

• Автор
Друг е въпросът защо ти е да обръщаш XviD в DivX.

Мерси,повечето от по евтините DVDта не подържат Xvid а DivX почти никой не използва трябва да ги правя на MPEG-2 а това ми отнема доста време а и проблем със суб.

Мерси,повечето от по евтините DVDта не подържат Xvid а DivX почти никой не използва трябва да ги правя на MPEG-2 а това ми отнема доста време а и проблем със суб.

Що се отнася за субтитри-те погледни тук.

Ти ако си мислиш, че XviD -> DivX е по-бързо от XviD/DivX -> MPEG2, си се заблудил доста. ;)

Освен това губиш още качество.

http://www.riverpast.com/en/support/tutori...t/xvid/divx.php

Аз лично ползвам тази ,но незнам дали става за твоя проблем

AutoGK (Auto Gordian Knot) 2.26

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...8&hl=AutoGK

• Автор

River Past Video Cleaner - не е зле - но е нямам,имах я преди време и не я ползвах а сега няма от каде да я смъкна

• Автор
Според мен е безсмисленно да се обръща Xvid to DivX, по-добре Xvid to MPEG!

Спестява ти минимум 2 часа /зависи от компа/ и субтитрите си остават същите

Ето ти River Past Video Cleaner,а относно конвертирането hristop е прав с Virtual Dub става най-лесно но трябва да имаш инсталирани двата кодека Xvid и Divx.

Вече не помня от коя версия на K-Lite Codec Pack е включена програмката FourCC Changer, но тя е точно затова и променя кодирането на филма буквално за секунада....

Спестява ти минимум 2 часа /зависи от компа/ и субтитрите си остават същите

Хи-хи-хи, момче, аз Xvid в MPEG, SVCD,VCD или DVD го конвертирам за 30 минутки! laugh.gif

Аз съм със Celeron 2 GHz_128K и 768RAM_333MHz.

Просто на теб ти трябва най-добрата програма за тази цел, заповядай:

http://www2.winavi.com/download/WinAVI_Video_Converter.exe (ако имаш проблем с линка, пиши!)

Другата програма, която ти трябва, за да вградиш субтитрите е VobSub(лесно се намира,но мога да ти дам линк и за нея.)

Цялата процедура по конверта с тези две програмки е толкава лесна, че и момче в 1кл., би се справил! biggrin.gif

Готава съм да ти помогна, ако решиш! Просто няма по-добра програма за конвертиране на видео формати, от тази, която ти давам. Тя е най-добрата и най-бързата, а за качеството на конвертирания файл, без коментар! Night_Raven може да ми свидетелствува за това biggrin.gif:)

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Вече не помня от коя версия на K-Lite Codec Pack е включена програмката FourCC Changer, но тя е точно затова и променя кодирането на филма буквално за секунада....

Това не променя структурата на файла, а само кодировката. Ти като смениш разширението на BMP с JPG какво печелиш?

Хи-хи-хи, момче, аз Xvid в MPEG, SVCD,VCD или DVD го конвертирам за 30 минутки! laugh.gif

http://www2.winavi.com/download/WinAVI_Video_Converter.exe (ако имаш проблем с линка, пиши!)

Другата програма, която ти трябва, за да вградиш субтитрите е VobSub(лесно се намира,но мога да ти дам линк и за нея.)

Цялата процедура по конверта с тези две програмки е толкава лесна, че и момче в 1кл., би се справил! biggrin.gif

Готава съм да ти помогна, ако решиш! Просто няма по-добра програма за конвертиране на видео формати, от тази, която ти давам. Тя е най-добрата и най-бързата, а за качеството на конвертирания файл, без коментар! Night_Raven може да ми свидетелствува за това biggrin.gif:)

Не знам дали може да се вградят субтитрите директно от WinAVI, но ако не може, става голяма мацаница, защото ще трябва и VirtualDub за вграждането. Да не говорим, че май не вгражда като хората и измества таймкода.

Качеството на ковертирания файл зависи изцяло от настройките на енкодера, програмата с която се конвертира, е без значение - тя е само посредник между потребителя и кодека.

За какво мога да свидетелствам по-точно, че не разбрах?

Относно скоростта на енкодинг - основното е да се настори самия DivX, кодиращата програма ще ти визуализира неговия прозорец и там да се избере скоростта на кодировка и битрейт. И там вече ще трябва да намериш баланса между качество и скорост, в зависимост от нуждите ти и от мощта на компютъра. Бавните режими ти дават висока компресия (т.е. нисък битрейт) и добро качество на картината. На бърз режим качеството на картината ще спадне и няма толкова стриктно да се спазва зададения от теб битрейт. Битрейтът е количеството битове за кодиране на 1 сек. За филми най-често варира от 800 до 1000 kbps. DivX се стреми да спази тази стойност, без да я спазва с точност до байт.

Night Raven: "Не знам дали може да се вградят субтитрите директно от WinAVI, но ако не може, става голяма мацаница, защото ще трябва и VirtualDub за вграждането. Да не говорим, че май не вгражда като хората и измества таймкода..."

Night Raven, WinAvi Video Converter не вгражда субтитрите, a VobSub...И никакъв тайминг не се измества! Много по-лесно се работи с нея, отколкото с Virtual Dub!

• Автор

Благодаря,ще имам нужда от помощ имам Win AVI Video Converter 7.1 имам и VobSub

ако имаш желание пиши на [email protected]

tohobg, по-лесно ще ми е с ICQ

291-309-653 ми е номера!

Ще забравиш за всяка друга програма,повярвай ми!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

• Автор
tohobg, по-лесно ще ми е с ICQ

291-309-653 ми е номера!

Ще забравиш за всяка друга програма,повярвай ми!

Не те намирам-ползваш ли Skype

Темата се разтегна доста.Основният въпрос тук е:

Търся програма от Xvid на DivX
и
повечето от по евтините DVDта не подържат Xvid а DivX почти никой не използва трябва да ги правя на MPEG-2 а това ми отнема доста време а и проблем със суб.

С Win AVI Video Converter обработавш и битрейда,верно е че в комбинация с VobSub се получава файл с субтитри,но те са върху самата картина.В резулатат на което имаш филм с субтитри върхо него.Ако искаш да си извадиш една снимка от този филм ще трябва да дебнеш за да снимаш там кадето не говорят. :) .В втория си пост тук съм дал линк към програма и обеснение за работа с нея с която могат да се вградят субтитри без да се обработва самият видео файл, а само да му се пребавят субтитри.Има възможност за добавяне на няколко вида субтитри (да речем ,на български,френски,руски и каквито си там решиш). След това си ги избираш както на оригинално двд.Целият процес по вграждането трае около 5 минути и имаш готав филм с субтитри четящ се от всички домашни DivX плеъри.

@MELL: за пореден път започваш с фанатизирането на програма. По-полека.

Пределно ми е ясно, че VobSub вгражда субтитрите, а не WinAVI, но той поне при мен ги изместваше, когато опитвах да вграждам с VirtualDub.

@MELL и tohobg: за вас лични съобщения няма ли?

Трябват ти VirtualDub и DivX

Отваряш филма с VirtualDub избираш DivX и го прекодираш.

Ще отнеме доста време.

Но цялата тая работа е безмислена незнам какво разбираш под ефтино един приятел си взе Елит за 80лв. мисля че беше и му чете XviD без проблеми.

Иначе за да го чете домашното двд трябва да внимаваш да не е висока резолюцията!

@MELL: Пределно ми е ясно, че VobSub вгражда субтитрите, а не WinAVI, но той поне при мен ги изместваше, когато опитвах да вграждам с VirtualDub.

Хъм вграждаш ги с WinAvi и после пак с VirtualDub? :)

Това не го разбрах но както и да е WinAvi наистина е много лесна и приятна програмка.

Проблеми имаше навремето с VobSub v.2.23 но той се състоеше в пропуска на някои кратки реплики

а не в изоставане или избързване пък и отдавна излезнаха нови версии.

П.П.Доколкото си спомням при ДВД трябваше да се вдигнат нагоре субтитрите ако работите с настоиките за VCD иначе долния ред се скриваше.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Хъм вграждаш ги с WinAvi и после пак с VirtualDub? :)

Това не го разбрах но както и да е WinAvi наистина е много лесна и приятна програмка.

Проблеми имаше навремето с VobSub v.2.23 но той се състоеше в пропуска на някои кратки реплики

а не в изоставане или избързване пък и отдавна излезнаха нови версии.

Не. Аз със WinAVI не съм работил. Исках да кажа, че VobSub вгражда субтитрите в действителност (той върши работата), а WinAVI и VirtualDub са само посредниците с плъг-ина.

Аз ползвах 2.23, но проблемът беше, че след приключване на вграждането репликите бяха измествани във времето. Не помня напред или назад, правил съм го това 2-3 пъти само.

• 1 година по-късно...
И с кой си пробвал?Xvid и DivX не са формати на начини на кодировка.Формата са AVI,MPEG2,MPEG4.Що се отнася за програмата ето ти една безплатна която ти върши работа:VirtualDub.

Успех

пробвах и стази не се получава прочетох цялата тема пробвах всички програми кадето са дадени и неще

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.