Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пием най-евтината бира в Европа и света

Featured Replies

От януари до юни тази година в България са изпити 2.24 милиона хектолитра бира

Българинът пие най-евтината бира в Европа и света като цяло. Средната цена за половин литър светло пиво е 0.55 лв., но тази сума не е за сметка на качеството, което е изключително високо, заяви Владимир Иванов, председател на Управителния съвет на Съюза на пивоварите в България.

В бъдеще, с оглед и на очакваното присъединяване на страната ни към Европейския съюз, бирата все пак ще поскъпне, но това няма да стане рязко, нито увеличението ще е голямо, уточни Иванов.

От януари до юни тази година в България са изпити 2.24 милиона хектолитра бира, което е с 11% повече от същия период за 2005 г. Производителите на пиво изтъкват като едни от основните фактори за това повишение подобрената култура на пиене на бира на българина, както и повишаването на акцизите за високоалкохолните напитки.

Противно на очакванията, Световното първенство по футбол не е дало сериозно отражение на консумацията.

През изминалата година българинът е изпил 4 780 000 хектолитра пиво, но това все още не надхвърля абсолютния максимум, регистриран през 1990 г. от 7 милиона хектолитра, подчерта Владимир Иванов.

В момента на пазара освен познатите български марки има и 7 лицензни вида бира, които напълно задоволяват търсенето и в бъдеще не се очаква появата на нови марки, коментира още той.

Българинът все още предпочита да консумира бирата у дома си, което обяснява и защо магазините продават около 70% от бирата, а заведенията - едва 30%.

Традиционно стъклените бутилки са най-търсени. За периода януари - юни 2006 г. 54% от продадената бира е в такава опаковка. След нея се нареждат пластмасовите бутилки, които все повече навлизат на пазара - 37% и наливната бира - 7%. Никъде в света бирата в пластмасови бутилки не се продава толкова успешно, колкото в България, коментира главният мениджър на "Каменица" Йохан де Смет Ван Дам. Според него за това има една много важна причина - българинът обича да споделя бирата си с приятели, а не да я консумира сам.

През миналата година българска бира в малки количества е изнесена за Македония, както и за българските колонии в Чикаго, Ню Йорк и Лондон, съобщиха от "Каменица". Производителите обаче са категорични, че на този етап не се мисли за износ в големи размери, защото България не е позната като бирена страна, въпреки качествения продукт, който предлага.

Най-общо светлото пиво се предпочита от хората на възраст между 30 и 65 години, специалните видове - от лицата между 30 и 45 години, а пиво клас "премиум" - от потребителите между 20 и 35 години. /Източник: БГНЕС

Българинът пие най-евтината бира в Европа и света като цяло. Средната цена за половин литър светло пиво е 0.55 лв., но тази сума не е за сметка на качеството, което е изключително високо, заяви Владимир Иванов, председател на Управителния съвет на Съюза на пивоварите в България.

Има нещо вярно в тези приказки, не говоря са самата технология и съставки на бирата, а за вкуса, който аз като редовен консуматор бих определил като доста задоволителен.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

за бираджиите мога да предложа " ломско пиво"-светло.откакто го взеха немците качеството му е доста добро.бих казал, че по вкус е като наливната бира от миналото(преди 15год.).но лошото е че не на всякъде се намира. :wors: наздраве

за бираджиите мога да предложа " ломско пиво"-светло.откакто го взеха немците качеството му е доста добро.бих казал, че по вкус е като наливната бира от миналото(преди 15год.).но лошото е че не на всякъде се намира. :wors: наздраве

ALMUS? Следващия път като отида в Лом ще го пробвам. Тук по нашият край не се намира. :clap:

ALMUS? Следващия път като отида в Лом ще го пробвам. Тук по нашият край не се намира. :)

Абе аз съм я пробвала тази бира...но не беше нещо кой знае какво...или поне не преди 3-4 години.

Иначе сега съм фен на Шуменското...специално фъссс;)

Наистина съм съгласна, че бирата в бг е на едно прилично ниво, и цената е много достъпна....то и затова пием толкова много бира;)

Намек за повишаване на цената ли е? Защото заводската цена е малко под 8 ст. на бутилка. Нагоре са разходи за реклама и печалба.

Капитан Петко войвода какво каза за бирата-Егати конската *икня!

Едва ли си имал на идея, след като доказаха, че пенливата течност влияе негативно на мъжката потентност (замислям се, що за клатачи са немците, пък и всички около тях).Я ги любовниците от Франция и Италия.Жулят вино за добър ден стой та гледай.

В "Отмъщението на черната перла" ставаше въпрос за Дания в навечерието на Христа.'Ми то половината диалози бяха "ще пием ли бира?".През цялото време мъжете пиеха яко и като се напиеха излизаха с мечовете да се колят.То аз докато изгледах този "шедьовър" изпих три бири.

Е, аз датчанин ли съм?

Намек за повишаване на цената ли е? Защото заводската цена е малко под 8 ст. на бутилка. Нагоре са разходи за реклама и печалба.

И акциз.Ама аз не пия акциз,невярвам и вие да пиете.Или ще се увеличи цената заради лакомията на държавата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.