Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

До месец Турция нахлува в Северен Ирак,предупреждава Ердоган

Featured Replies

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че до един месец турските войски ще нахлуят в Северен Ирак, за да елиминират укриващите се там кюрдски бунтовници.

Ако САЩ не се заемат с тях, турската армия ще нахлуе в Северен Ирак, категоричен е Ердоган. По думите му Турция вече има необходимата подготовка за подобна офанзива.

Турският премиер направи изявлението си в отговор на американския посланик в Анкара Рос Уилсън, който определи като „неразумни" плановете за военна офанзива в Северен Ирак.

Турското правителство се заблуждава, че с един удар ще успее да разбие Кюрдската работническа партия, заяви Уилсън.

По-късно днес в изявление по повод 32-годишнината от турската инвазия в Кипър и разделянето на острова, Ердоган заяви, че Турция не приема проблемът с Кипър да се обвързва с приемането на страната в ЕС.

Този въпрос не бива да се използва срещу членството на Турция в ЕС, тъй като именно турското правителство търси решение на проблема.

news.bg

Ами те искаха да влязат още в началото на войната за да попречат за евентуалното създаване на държава Кюрдистан.

• Автор
Ами те искаха да влязат още в началото на войната за да попречат за евентуалното създаване на държава Кюрдистан.

To, от къде тръгна, къде стигна.Трета свтовна ли искат да направят? angry.gif

На мен въобще не ми допадат тези военни действия, и обещания за такива.

За какво ги храниме тези политици...

Те отдавна се ядат с кюрдите заради техния тероризъм и опити за дестабилизация на страната.Лидера на кюрдската работническа партия Абдулах Йоджилан е в затвора именно затова.

Еми то малко по малко става. Лошото е, че няма връщане назад. sad.gif

Еми то малко по малко става. Лошото е, че няма връщане назад. sad.gif

Не лошото е,че нашите политици квит са глупави,винаги избират грешната страна на монетата и после държавата ни я разпокъсват като стар вестник.Щото нали в управлението имаме чуждестранно присъствие пффф

Ми ако мен питате-време е да нахлуят в Ирак с цялата си сила, но това е мое мнение, и няма да споря. :clap:

А иначе-и аз не разбирам, как ЕС ще поставя условие на Турция-"Ще ви приемем на момента, ако отстъпите Кипър".Малко прекаляват...като че ли.

Ми ако мен питате-време е да нахлучт в Ирак с цялата си сиал, но това е мое мнение, и няма да споря. :clap:

А иначе-и аз не разбирам, как ЕС ще поставя условие на Турция-"Ще ви приемем на момента, ако отстъпите Кипър".Малко прекаляват...като че ли.

ЕС никога няма да приеме Турция,дори и да се реши кипърския проблем.Това са само залъгалки.За какво им е Турция?Дори и географски много малка част от нея е в Европа.Биха брали много ядове с нея.Големите държави няма да позволят(Германия,Франция),Турция да стане най-многолюдната членка и от нея да зависи всичко(както сега от Германия и Франция).Много държави в Европа които имат турски малцинства не ги искат.

ЕС никога няма да приеме Турция,дори и да се реши кипърския проблем.Това са само залъгалки.За какво им е Турция?Дори и географски много малка част от нея е в Европа.Биха брали много ядове с нея.Големите държави няма да позволят(Германия,Франция),Турция да стане най-многолюдната членка и от нея да зависи всичко(както сега от Германия и Франция).Много държави в европа които имат турски малцинства не ги искат.

Малка част, но пък стратегическа...

• Автор
Малка част, но пък стратегическа...

Те в момента нас ползват за тази си стратегия. cool.gif

Европейския съюз да приеме Турция за своя членка - това може да стане само при някакви извънредни обстоятелства,каквито кюрдите не са...

Само за сведение Турция е подала молба за кандидатстване в ЕС още преди 20 години.

Вече има Трета световна....то е очевидно.... :clap:

След Втората световна война се събрали голямите глави на тежка софра и решавали.На този ще дадем, на този няма.На евреите ще има дадем земя да си направят държава.Дошло ред и до кюрдите.И на тях решили да дадат пък после забравили за обещанието.

Ирак в момента е майка плаче, грамофон свири.За най-голямата армия в НАТО, какъв е проблема да влязат в Северен Ирак? Всичко зависи от чичо Буш.

Е,Турция отдавна се опитва да се домогне до иракски кюрдистан.

Не се застъпвам за кюрдите-с нищо не са по-добри от палестинците.

Ако Турция премине границата за "полицейска" акция срещу кюрдите,ще видим същия процес както между Израел и палестина.Само че,тук ще се бият не евреи срещу мюсюлмани,а мюсюлмани срещу мюсюлмани.

Не забравяйте бомбените атентати в Инстабул,Анталия и КушаДасъ-бяха проведени от кюрди,помните ли?

• Автор
След Втората световна война се събрали голямите глави на тежка софра и решавали.На този ще дадем, на този няма.На евреите ще има дадем земя да си направят държава.Дошло ред и до кюрдите.И на тях решили да дадат пък после забравили за обещанието.

Ирак в момента е майка плаче, грамофон свири.За най-голямата армия в НАТО, какъв е проблема да влязат в Северен Ирак? Всичко зависи от чичо Буш.

Вече не съм сигурен, че от него зависи, май започнаха да му се изплъзват конците.

Така е, Турция няма да бъде приета, или-много трудно ще стане, ако стане.Но аз мисля, че Турция изобщо няма работа в ЕС, няма и нужда.Много си е добре Турция, само да реши проблема с кюрдските терористи...

Ако Турция премине границата за "полицейска" акция срещу кюрдите,ще видим същия процес както между Израел и палестина.Само че,тук ще се бият не евреи срещу мюсюлмани,а мюсюлмани срещу мюсюлмани.

Не забравяйте бомбените атентати в Инстабул,Анталия и КушаДасъ-бяха проведени от кюрди,помните ли?

Атентати бол в Турция.И да ги питаш-защо.Бях в Анталия-Сиде, когато гръмна едно камикадзе.Сега съм в Татван, където кюрдски терористи нападат кюрдски села.Пак да ги питаш защо.Но този проблем го има и него от 20 години, както молбата за ЕС...

• Автор

Да, точно това ще стане.Май чичко Буш се оклепа сам,сеа и NATO не може да му помогне, а да води война с Турция няма да стане.Обаче той няма да иска Турция да му вземе петрола, нали заради него толкова пари хвърлиха там.

Така е, Турция няма да бъде приета, или-много трудно ще стане, ако стане.Но аз мисля, че Турция изобщо няма работа в ЕС, няма и нужда.Много си е добре Турция, само да реши проблема с кюрдските терористи...

А , Турция няма работа в ЕС

Тя Турция май и не иска да влиза в ЕС-избраха си Ердоан, и първата дама на Турция носи тюрбан.Веднъж на някакво посещение на президента на Йордания/мисля/, жената на Ердоан беше с пардесю и тюрбан, а арабката с приличен костюм и фризура. biggrin.gif Турция е модерна страна...

Ясно е, че Турция не я щат и няма и да я допуснат до ЕС! Ако имаха нужда от нея досега да са го направили.

Преди години имаше един филм за Нострадамус,в който имаше предсказания,че третата световна война ще започне точно от тези държави,а моето мнение че тези там са фанатици,криво разбрали религията,и май май само я използват за оправдания...може онова от филма да се окаже истина нищо чудно.

Не съм расист,но тия хора там хич не ги харесвам,те ако не воюват с някой значи нещо не е наред :angry: Оправят си проблемите с едните комшии и почват с другите...

А дано се изпотрепат,че да не изнервят целия свят .

Ясно е, че Турция не я щат и няма и да я допуснат до ЕС! Ако имаха нужда от нея досега да са го направили.

Всъщност...нямат нужда Турция да е в ЕС, но имат нужда от добри отношения с Турция.Турция е една голяма сила...Въпроса за ЕС е много много спорен.Франция, Гърция правят всичко възможно Турция да не бъде приета.За ЕС има интерес от проблема с кюрдите, и докато този проблем съществува, няма да има ЕС за турци...

Абе добре е силно казано,миналата година бях на почивка в Анталия.......цигания.Само първата линия на хотелите които незнайно защо бяха обърнати с ребро към морето(вероятно да има място за повече хотели) беше наред.Като влезеш навътре виждаш ожулените мазилки,счупени стари дървени дограми,външни канали за мръсната вода и прочие.По улиците всеки те мисли за балък който е дошъл да си похарчи и последния долар за шарени дрънкулки.Една такава типична.....циганска атмосфера цареше навсякъде още от първия ден.Като пристигнахме в хотела трябваше да чакаме 20 минути за да дойде пиколото да ни вземе куфарите,не ни позволяваха ние да си ги носим(за пари естествено).Но след час и половина със самолет и още три висене по аерогарите и още два до курорта на мен ми писна да го чакам пиколото и си награбих куфарите сам като им се накарах затова че не ми ги дават.Още първия ден проблем със стаята,не я били почистили(4 звезден хотел).Неможели да я сменят викат,нямали места и аз им казвам че отивам в друг хотел.Тогава "случайно" имали една свободна и я дадоха,естествено нямаше нищо общо с мизерията в първата.На плажа пак комични ситуации,има безплатни шезлонги за гостите на хотела ама чадърите са дефицит.Температурата е 40 градуса по Целзий и не подухва никакъв вятър от един месец.....мор.Един раздава от дефицитните чадъри на плажа,отивам и му искам.Той ми казва на английски "10 минути,ок?",викам окей.След час отивам да видя какво рече за десетте минути и след още едно обещание ми донася чадър ама след като съм се опекъл до червено.Ситуацията се повтаря през всичките дни докато бяхме.Като дойдеше мацка за чадър той веднага се оглеждаше кой е влязъл във водата и най-безцеремонно отиваше и биеше шамара на чадъра му и го даваше на мацката.Много смях с тоя падна.Всичките са едни такива "мазни"(както е казал бай ви Ганьо за едни други хора) и не бързат за никъде,обещават всичко за пари и т.н.Аз съм подреден човек и тия ме вбесяваха със своето безхаберие.Ходил съм в Гърция и Македония но там такова нещо няма.Просто Турция си е ориент и европейците не биха ги изтърпяли.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.