Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рестарт при натоварване

Featured Replies

Здравейте!

Знам, че има много такива теми, но не ми помогнаха.

Проблемът ми е следния: при по-високо натоварване на PC-то (например с накоя игра) се рестартира на черен или на син екран без надписи. Ето какво пише в Event Log-а (в случая играта е ФИФА):

Картинка 1

Картинка 2

Уиндоуса го преинсталирах днес (чист SP2) и си сложих нови драйвери за видео картата и за дъното.

PC-то ми е следното:

ASUS A7V880

ATI Radeon 9600XT 256MB

Seagate Barracuda 80GB

AMD Sempron 2800+

Q-TEQ 300W

Температури:

дъно: 45

видео карта:49

процесор:48

хард диск:45

Правил съм тестове на RAM, хард диск, видео карта, но нищо нередно не показаха. Накрая пуснах 3D Mark, който натоварва всичко и пак не се появи проблем. А пусна ли си някоя игра най-много 2 минути и - рестарт!

Вече нямям представа, какво да проверявам. Ако имате идей кажете.

Благодаря!

Температури:

дъно: 45

видео карта:49

процесор:48

хард диск:45

Като за начало, температурите на всички компоненти са високички. Кога са тези показания - в момента на рестартирането, натоварен или като не е натоварен?

Накрая пуснах 3D Mark, който натоварва всичко и пак не се появи проблем. А пусна ли си някоя игра най-много 2 минути и - рестарт!

Това вече е малко странно. :angry:

Освен при игри кога ти се рестартира?

Сигурен ли си в коректните драйвери?

• Автор
Като за начало, температурите на всички компоненти са високички. Кога са тези показания - в момента на рестартирането, натоварен или като не е натоварен?
Температурите са веднага след рестарта.

Освен при игри кога ти се рестартира?

Сигурен ли си в коректните драйвери?

Най-често при игри. Иначе веднъж заби на Photoshop и се наложи сам да го рестартирам sad.gif

За драйверите съм сигурен.

Редактирано от bozko (преглед на промените)

Малко ме съмнява при 45 градуса на дъното, и другите температури да са същите. Щом се рестартира само при игри, или температурите се качват много, или напреженията "играят".

Сложи си някоя програма, която да стои резидентна и да следи и температурите, и напреженията (напр. SpeedFan). Пусни някоя игра, играй 1 минута и виж как са се променяли данните по време на играта. Напреженията не бива да се отклоняват на повече от 5% от стандартните си стойности; за температурите ще трябва да се консултираш със сайтовете на производителите на съответните устройства.

Подозирам висока температура на видеото или спад на напреженията на hard disk-а.

За съжаления явно спецовете по хардуера са си легнали да спят.

Не се притеснявай, решение на проблема винаги се намира!

Дотук може да е от много неща. Каза, че днес си преинсталирал да разбирам, че си го имал проблема и затова си преинсталирал и не се е оправило? Чиста инсталация ли? А шотовете, които си направил с логовете, те в коя категория се намираха - system или application? Ако е второто виж в system дали има нещо.

П.П. Имаш ли възможност да пробваш с друго захранване да го елиминараш като възможен проблем?

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Остави кутията на компа отворена и виж температурите как се движат.45 * за харда не са малко(особено за Сийгейт). Пробвай с друго захранване ;) И сложи на тоя Радеон едни Омега драйвери(по-добре ще се чувства картата с тях cool.gif

За съжаления явно спецовете по хардуера са си легнали да спят.
Е-е,тука сме :angry:

Най-вероятно проблема е от паметта на видеокартата...сиреч явно си отива, (ако вече не си е отишла, разбира се). Щом ти прави това само при игри, значи в самата карта е проблема.

П.П. Имах подобен проблем с предишната си видеокарта. Точно така ресваше при по-тежки игри, докато един ден пускам компа и виждам едни "красиви" черги по целият монитор. Диагноза - изгоряла памет на картата cool.gif .

Най-вероятно проблема е от паметта на видеокартата...сиреч явно си отива, (ако вече не си е отишла, разбира се). Щом ти прави това само при игри, значи в самата карта е проблема.

НЕ му прави само на игри. Не бързай с диагнозите...

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

• Автор

Да, преинсталирах заради това, като си мислех, че е от Уиндоуса или някоя програма.Направих и формат.

След това инсталирах само драйверите и играта (без излишни програми) и проблема си стоеше.Шотовете са от application, в system няма нищо. За момента няма откъде да намеря друго захранване.

panevdd имам ASUS PC Probe (върви си с дъното), която следи за промяна на волтажа, проблеми с вентилаторите и високr температури и при проблем започва да пиука.Не пиука.

Остави кутията на компа отворена и виж температурите как се движат.45 * за харда не са малко(особено за Сийгейт). Пробвай с друго захранване И сложи на тоя Радеон едни Омега драйвери(по-добре ще се чувства картата с тях

Утре ще отворя да почистя и ще я оставя отворена. И кой каза, че не съм с Omega :angry:

То ясно,че сигурно в момента няма да имаш друго захранване. Но можеш да отвориш капаците и да видиш после температурите - Асус проуб добре,но все пак разчитай повече на Биос. Това,което можеш да направиш в момента е да закачиш харда на отделна линия на захранването- да не е на една линия с оптичните устройства(или устройствО). cool.gif

И направи това с драйверите на видеото :angry:

panevdd имам ASUS PC Probe (върви си с дъното), която следи за промяна на волтажа, проблеми с вентилаторите и високr температури и при проблем започва да пиука.Не пиука.

Утре ще отворя да почистя и ще я оставя отворена. И кой каза, че не съм с Omega :)

ASUS Probe няма да ти покаже температурата на видео картата.

• Автор
Това,което можеш да направиш в момента е да закачиш харда на отделна линия на захранването- да не е на една линия с оптичните устройства(или устройствО). cool.gif

Имам две притеснения свързани с компютри: да пиша дълги кодове на черни екрани и да дърпам кабели.

Започвам да усещам едни топли вълни...

Температурите на графичната карта ми се струват дори ниски. Аз имах такава карта и работеше на по-високи температури. Проблемни са ти температурите на харда и дъното. И като се има предвид, че си ги видял едва минута по-късно (след като Windows) е заредил, в момента на рестарта са били още по-високи. Според мен след като при 3D Mark нямаш проблем, червея не е в картата а по-скоро в захранването или наблюдавайки температурата на харда в него.

Имам две притеснения свързани с компютри: да пиша дълги кодове на черни екрани и да дърпам кабели.

Започвам да усещам едни топли вълни...

Е,няма страшно де .Дърпаш внимателно молексите и ги поставяш пак внимателно.

Така обаче и не каза кои драйвери за видеото използваш-питам,за да ти кажа да изключиш VPU RECOVER и FAST WRITES в опциите на видеото cool.gif

Edit:Сега видях,че си редактирал поста си и си с Омега - тия двете опции от по-горе ,при инсталирането на драйвера да не си ги оставил включени ?

Е,няма страшно де .Дърпаш внимателно молексите и ги поставяш пак внимателно.

Така обаче и не каза кои драйвери за видеото използваш-питам,за да ти кажа да изключиш VPU RECOVER и FAST WRITES в опциите на видеото cool.gif

Не се бях сетил за FAST WRITES, но сега се сетих, че съм имал доста главоболия с това. Изключи го и пробвай пак, съвсем-съвсем вероятно е проблема да е точно това.

Малко късно нека и аз да се включа ... Не съм на 100% сигурен, но както казват във филмите: Залагам на дъното :) . Нека да не съм черна станция, дано хватката с Fast Writes да помогне.

Fast Writes е хубаво да го изключиш от биоса.

• Автор

От Биос-а идея се нямам къде е. Иначe Fast Writes си беше изключено. Аз изключих само VPU Recover.

За съжаление не помогна sad.gif Пробвах 2 пъти с играта - единият път пак сам се рестартира, дригия така заби, че аз го рестартирах. Ще отворя кутията и ще видя какво е положението.

Правил съм тестове на RAM, хард диск, видео карта, но нищо нередно не показаха. Накрая пуснах 3D Mark, който натоварва всичко и пак не се появи проблем. А пусна ли си някоя игра най-много 2 минути и - рестарт!

С какво си тествал? Тестовете на паметта се извършват под DOS с Memtest86+. Ако имаш уред измери напреженията на някой от молекс конекторите при натоварен компютър - жълт+черен=12V, червен+черен=5V и на големия 20-пинов захранващ конектор който е включен в дъното - оранжев+накой от черните=3.3V ако има повече от 5% разлика от тези стойности смени захранването. И все пак - кои версии на драйверите ползваш и пробвал ли си с други? Опитай и да охладиш малко северния мост, че тая температура му идва в повече.

п.п. 3DMark не натоварва компютъра толкова колкото някоя тежка игра.

• Автор

Отворих,огледах, почистих. Всички вентилатори си работят. Оставих кутията отворена - не помогна. Eто температурите след рестарта при отворена кутия:

дънна платка: 36

процесор: 40

видео карта: 39

хард диск: 35

Мисля, че температурите са доста нормални и проблема не идва от нагряване.

Колкото до драйверите бях с последните на ATI, а вчера след преинсталацията на Уиндоуса сложих Omega 3.8.231. Не помня с какво тествах RAM-a. Беше една програмка, която трябваше да се остави да работи по-дълго време (оставих я 2 часа) и не показа никакъв проблем.

bozko , ако имаш някой приятел, който има дъно за Socket A поддържащо твоя процесор и е склонен да ти го заеме, направи пробата.

По-рано казах, че залагам на дъното, защото говоря от личен опит - имам същото дъно, от 2 месеца се мъча с него, нищо не помогна. Всичко свързано с 3D го спича, даже и dxdiag не може да ми изкара. Пусни в Гугъл едно търсене примерно - A7V880 3D trouble, и да видиш каква издънка е това дънце. На няколко места се появяват съвети за вдигане на напрежението на процесора до 1.70-1.75 V. Може и при теб да помогне.

Старото ми дъно беше същото, постоянно сини екрани, на 2 пъти съм трил биос, поради простата причина

че даваше грешки при флашването :)

Така и неможа да се оправи, само замяната с друг модел оправи работата :wub:

Успех!

Аз искам да се включа в темата, т.к. компът на нашите прави същият проблем. Когато брат ми играе игри се рестартира и ли излиза черен екран, или син с някакви надписи. Поради тази причина са сменяни видеокартата, захранването. Рам-памет е добавяна, сега е 384 /беше 128, добавиха 256/. Проблемът си остава. Вероятно са му гледани драйверите, т.к. е носен компът на техник многократно. Освен това се забелязва и нещо странно, че когато се занесе на техник проблем не прави никакъв, у нашите - веднага след се започне с играта. Пуснах отделна тема и за друг проблем, който се появява напоследък.

• Автор
Освен това се забелязва и нещо странно, че когато се занесе на техник проблем не прави никакъв, у нашите - веднага след се започне с играта.

Eто това аз забравих да го кажа. Носих го 3 пъти и все ми го връщат с думите '' Нищо му няма! ''

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.