Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова саундкарта ?

Featured Replies

Искам да попитам дали трябва да си взема нова звукова карта . Купих си 5.1 аудио система и не мога да включа всички колони едновременно. Само 2 колони плюс уфъра работят заедно. Трябват ми два изхода на саундкартата а аз имам само един. Това ли е проблема ?

Искам да попитам дали трябва да си взема нова звукова карта . Купих си 5.1 аудио система и не мога да включа всички колони едновременно. Само 2 колони плюс уфъра работят заедно. Трябват ми два изхода на саундкартата а аз имам само един. Това ли е проблема ?

Трябва да си купиш нова карта. Тази навярно е доста старичка.

с уважение:

Стефан - LZ4JW

Всъщност ти трябват общо 3 изхода:

- предни говорители (зелен)

- задни говорители (черен)

- централен + събуфър (оранжев)

Да, ще ти трябва нова карта. Колкото до Audigy, картата като ахрдуер не е никак лоша, но драйверите и малко куцат.

• Автор

Ами мойте нямат такива цветове Те са червени и бели кабели. 3 бели и 3 черни.

Да, ще ти трябва нова карта. Колкото до Audigy, картата като ахрдуер не е никак лоша, но драйверите и малко куцат.

Това наистина е така. Аз съм с Creative Sound Blaster Audigy 2NX и докато я накрах да работи като хората щях на няколко пъти да я ударя в земята. Драйверите са малко смотани. Освен това не трябва да забравяш преди да я инсталираш да изклячиш саунда на дъното и то от биоса. Иначе и ти ще има като мен да се вайкаш и псуваш 2 дена.

Е, то това за конфликтите зависи от дъното, а не от звуковата. Аз на моето дъно спокойно мога да подкарам и вградената, и отделната да си работят идеално едновременно. :)

• Автор

Добре след като си купя нова тя къде трябва да се сложи - на празна шина на дънната платка ли където ми е видиокартата и ланкартата ? Старата ми е май вградена.

Аз съм със Sound Blaster Live и нямам проблеми при превключването на звука от дъното към картата - автоматично си се прехвърля към картата . :)

Edit:Новата карта я слагаш на свободен PCI слот на дъното,няма нужда да заместваш нищо .

Добре след като си купя нова тя къде трябва да се сложи - на празна шина на дънната платка ли където ми е видиокартата и ланкартата ? Старата ми е май вградена.

Видеокартата ти е на AGP или PCI-Express слот. На никой от двата не можеш да сложиш PCI карта.

Просто локализираш празно PCI гнезденце и си ръгаш там звуковата.

После от BIOS-а спираш вградената ако не ти трябва.

Ами като гледам имаш 5 PCI слота (белите). Харесваш си един свободен и там ръгаш картата.

• Автор

А драйверите ще ми правят ли проблеми като ги сложа. нали си има едни и като сложа другите да се омешат нещо. например като си преинсталвам компа по много странен начин си ги инсталирам за да имам звук на компа.

А драйверите ще ми правят ли проблеми като ги сложа. нали си има едни и като сложа другите да се омешат нещо. например като си преинсталвам компа по много странен начин си ги инсталирам за да имам звук на компа.

Ти вече имаш драйвери, но за вградената звукова карта. За отделната слагай смело.

Ако нямаш свободно място по дъното може да сложиш и външна USB карта, като моята. Резултата е същия.

Ако нямаш свободно място по дъното може да сложиш и външна USB карта, като моята. Резултата е същия.

Резултатът може и да е същия, ама цената скача. :wors:

• Автор

Добре - купих си нова карта и я сложих. Пуснах си системата и всичко е добре . Само че звука на 3 от колоните е прекалено слаб. От къде мога да го настроя ? Има ли значение в кой отвор на саункартата съм сложил кабелите. Нали отворите са 6 и със различни цветове аз имам 3 двойки кабели свързани с букси.

Силата на звука си я настрой от контролния панел на звуковата карта или от самите колони ако имат възможността.

Има значение в кои отвори си свързал кабелите.

6 отвора? Имаш предвид жаковете на звуковата карта?

• Автор

Да жаковете. Иначе нямам копче за усилване на звука на тонколоните а имам дистанционно. Пробрам и сменям кабелите и ги лагам в различни жакове и винаги една от колоните не върви.

6 жака? Картата ти е 7.1? По принцип, за 5.1 канална звукова карта има 5 жака: предни, задни, център+съб, микрофон, линия.

Има значение как свържеш жаковете от 5.1 колоните със звуковата. Коя колона на работи и тествал ли си ги от контролния панел на звуковата карта?

• Автор

Различно е всеки път . Това е че не знам къде да ги вкюча и само налучквам . Къде се прави теста?

Ами цветовете не ти ли подсказват кое къде да включиш? Какви са цветовете на жаковете на кабела на колоните и какви са цветовете на самата звукова карта?

Тестът се прави от контролния панел на звуковата карта. Обикновено е долу до часовника. Не знам каква е звуковата карта. някъде трябва да има опция за тест, разтърси се.

• Автор

Това е че нямат цветове кабелите те са 3 двойки червени е бели кабелчета който влизат в жаковете посредством разклонителче.

CMI8738___FM801_6_Channel_Sound_Card.jpg

Редактирано от mopper (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.