Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

РС-то забива при затваряне на свалени PDF файлове

Featured Replies

Напоследък компът ми забива, когато затварям свалени от Интернет PDF файлове. :-(

Имам Adobe Reader 6.0, с който преди не съм имал проблеми.

Най-вероятно проблема е в Adobe, ако става така с всеки файл. Горещо ти препоръчвам да разкараш Adobe и да си сложиш Foxit PDF Reader. Програмката е само мегабайт и половина и не се нуждае от инсталация, FREE, можеш да пишеш по документа (но не и на кирилица) и т.н. От както я видях в новините на kaldata.bg не ползвам нищо друго. Повече инфо за нея - тук.

• Автор
Най-вероятно проблема е в Adobe, ако става така с всеки файл. Горещо ти препоръчвам да разкараш Adobe и да си сложиш Foxit PDF Reader. Програмката е само мегабайт и половина и не се нуждае от инсталация, FREE, можеш да пишеш по документа (но не и на кирилица) и т.н. От както я видях в новините на kaldata.bg не ползвам нищо друго. Повече инфо за нея - тук.

Благодаря! Намерих я и я свалих. Моля за малко разяснения. Чудя се дали да деинсталирам Adobe? Той се активираше, при поява на PDF, а новата програма ще го прави ли или трябва предварително да правя нещо?

Редактирано от trakAtrak (преглед на промените)

Няма. Отвори My Computer. От менюто избери Tools>Folder Options. Кликни на таба File Types, намери разширението PDF и с бутона Change избери новата програма.

Няма. Отвори My Computer. От менюто избери Tools>Folder Options. Кликни на таба File Types, намери разширението PDF и с бутона Change избери новата програма.

За по-лесно си отвори Foxit Reader и в менюто Help включи Set to default PDF reader.

Ако пък държиш да останеш с Acrobat Reader, то най-добре е да смениш 6-та версия, защото мнозина се оплакват от разни проблеми. И аз имах някои затруднения, препоръчвам ти 7-ма версия, работи безгрешно.

Аз също имах проблеми с версия 6. Компютъра ставаше бавен и често забиваше. Впоследствие сложих версия 7 и от тогава няма проблеми. Пробвах Foxit на друго място и всичко е наред. Пробвай - няма да сбъркаш. Успех !

Не разбирам какво значи "затварям"

Като сваляш първо запиши файла на диска и след това го отваряй. С какво е друг въпрос.

• Автор
Не разбирам какво значи "затварям"

Като сваляш първо запиши файла на диска и след това го отваряй. С какво е друг въпрос.

След като съм отворил PDF файл чрез натискане на някой линк в интернет (понякога и без да подозирам от какъв тип ще се окаже файла) и съм го прочел, вече не ми трябва и го затварям.

Впрочем оъкрих, че С: ми се е задръстил и има много малко свободно пространство. Възможно е и там да е бедата и сега ще опитам да го поразчистя.

Редактирано от trakAtrak (преглед на промените)

Колкото и да ме е срам обаче от липсата на познания, ще попитам - след като програмата не е инсталирана как ще се активира "по подразбиране"?

Асоциирането е функция на Windows и се посочва точния път до exe файла, който трябва да се стартира.

П.П. Къде ли не гледах за Default aplication във Foxit, само в Help не погледнах... angry.gif

• Автор
За по-лесно си отвори Foxit Reader и в менюто Help включи Set to default PDF reader.

Благодаря, направих го! Колкото и да ме е срам обаче от липсата на познания, ще попитам - след като програмата не е инсталирана как ще се активира "по подразбиране"?

Асоциирането е функция на Windows и се посочва точния път до exe файла, който трябва да се стартира.

П.П. Къде ли не гледах за Default aplication във Foxit, само в Help не погледнах... angry.gif

Благодаря за отзивчивостта! :-)

И аз не бях погледнал там :-(

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.