Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-красив филм?

Featured Replies

Може да е повече от един.

Моите фаворити за момента са:

"Мемоарите на една гейша"

"Герой"

"Изгубени в превода"

"Пролет, лято, есен, зима...пролет"

• Отговори 75
  • Прегледи 21,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Това е странна тема. Красив филм?! Хм. Не знам какво точно разбираш под "красив филм". Ще посоча "Под небето на Тоскана".

И аз съм малко затруднен в разгадаването на въпраса ти, но ще кажа "Божествени тела" :clap:

Немога да се сетя за "най-красив" филм. Харесвам визията на бойните сцени в азиатските филми, затова ще номинирам два. "Тигър и дракон" и "Летящи кинжали".

Какво разбирате под красив филм?Филми най-добре изпипани във визуално отношение или филми които са ти направили най-голямо впечатление като замисъл?

"Хроника за една предизвестена смърт", "В какво се превръщат мечтите", "Мечката", "Малкият Буда"...

Леле забравих "Омагьосан ден"... дано Бил ми прости...

Редактирано от vboychev (преглед на промените)

"9 седмици и половина", "Дива орхидея","Изневяра"... :clap:

• Автор

Под красив филм имам в предвид красив като атмосфера, заобикалящите ги декори и тем подобни.

Избрах тези няколко филма, защото при тях е много важна детайлността и заобикалящата ги атмосфера. В "Мемоарите на една гейша" бях удивена от красотата по отношение на костюми, декори и природни пейзажи. В "Герой"...там всяко едно движение е от значение и има собствена красота. Особено битката между Луна и Падащ сняг на фона на есенната гора:).

"Изгубени в превода' е също филм в който се набляга на детайлите. Скучните следобеди на Шарлот, която замислено се вглежда в най-дребните неща или в огромната красива гедка над Токио, или престоя й в Киото.

"Пролет, лято, есен, зима...пролет" е също един филм, чието действие се развива на фона на невероятно красив пейзаж, който май е почти типичен за всички азиатски филми:).

Във филма "Отблизо" (Closer) имаше също няколко много красиви моменти, като този на изложбата на Анна. Големите черно-бели фотографии украсяваха огромната зала, пълна с изискано облечени хора, приятната музика, която ми напомня на онези задимени и мрачни джаз барове и на фона на всичко това Джулия Робъртс и Натали Портман, които са освен много добри актриси са и жени с много специфична красота.

Знам, знам понякога се вглеждам прекалено много, но това съм си аз...:eek:

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

И аз съм малко затруднен в разгадаването на въпраса ти, но ще кажа "Божествени тела" ;)

Според мен такъв филм е "Титаник" той е просто класика :);):wors:

Подкрепям! ;)

Брулени хълмове (този с Ралф Файнс)

Преди доста години, всяко лято уважавах прожекциите от фестивала "Любовта е лудост", нали съм си варненка. Та незабравими за мен са останали прожекциите на "Любовта на подпълвача", "Докато ти спеше" и "Мултиплициране".

Леле забравих "Омагьосан ден"... дано Бил ми прости...
Това деня на мърмота ли беше... с Бил Мъри? Споделяме интересен избор.

Американска нинджа...

всицките цасти.

Титаник! Естествено! :ph34r::baby:;):wors:

Дааа..влезнах с идеята да го напиша! :clap::clap::clap:

За да не повтарям "Титаник", ще кажа "Призрак". Някъде го превеждат "Дух". Абе онзи с Патрик Суейзи и Деми Мур. cool.gif

:jumping11: СИБИРСКИЯТ БРЪСНАР :wors: По мое мнение много красив филм - майка ми колко сълзи изрони на него даже и за Джак от Титаник не изплака толкова а той умря :P:eek:

Ако става дума за пейзажи и архитектура - "Под небето на Тоскана", "Съдба на куртизанка", "Мол Фландърс" и др.

Иначе като красива игра и страстни изпълнения - "Първороден грях", "Изневяра" и др.

• Автор

Ммм да сетих се за още един "Broken flowers", както и "Dolls" na Китано:rolleyes:

Не знам какво красиво виждате във "Титаник". За мен лично най-много красота може да се търси в азиатското кино. И затова такива са филми като " Dolls" , "Spring, summer, fall, winter..and spring" , "The Bowl", "3-iron", "Samaria" и "Hana-bi"

А и да не забравя великия Stanley Kubrick- "2001- A Space Odissey" , "A clockwork orange" и "Barry Lyndon"

• Автор

"2001- A Space Odissey" - на Кубрик ли беше филма или се лъжа?

Като заговорихме за красив филм, "Широко затворени очи" също е красив сам по себе си...

На Кубрик е, както и широко затворени очи. Типично за всички филми на Кубрик е невероятната визия.

Специфична, подтискаща красота струи и от руския филм "Балада за войника"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.