Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на Трансмитер

Featured Replies

преди 14 часа, kyoshinn написа:

Здравейте, 

Искам помощ за покупка на Трансмитер. Колата е с оригиналния си плеаър и могат да се пускат само дискове и радио, та реално търся Трансмитер, към когото може да свърже флашка (с музика очевидно) и телефон (с кабел или блуутут, на принципа на колонките :D) отново с цел - пускане на музика през телефона (било то от Youtube или песните на самия телефон), но също така и функция за зареждане на самия телефон. Ако може и радио - перфектно. Не разбирам, ама грам затова описвайте по повечко кое, как и защо :D Отделно имам въпрос - Трансмитера се свързва предполагам към запалката на колата, а необходимо ли е още нещо ? Откъде свири музиката, от Трансмитера или от колоните на колата, необходимо ли е някакво допълнително свързване ? Аз съм набелязал това

Вземи си, работи относително добре. Вече са ти обяснили как. Според мен скъпите модели не си струват - защото реномираните фирми не биха произвели нещо подобно. Идеите да си го свържеш към телефона и да ти зарежда телефона не са много практични. Но предполагам сам ще се убедиш.

Естествено, качеството не е фантастично, все пак говорим за FM радиостанция.

преди 12 часа, Емил Костов написа:

Смени си плеъра и готово.

Разбира се, това е 10 пъти по-добро, но на някои автомобили е така забито, че не може. Именно там си струва тъпотийката. :) 

преди 2 часа, Филипов написа:

Аз си слушам на трансмитер и няма проблеми. Евтинджос от десетина лева, дори има и дистанционно (което не ползвам) и кабел с накрайници за телефон. Удобно, докато е на навигация че дърпа ток. Поддържа MicroSD и USB флашка. Стерео си е и качеството е като на всяка радиостанция. Свири с дни без да повтаря. Предишния изтрая 4 години. Този е втора. Не знам какви претенции имате за нещо за без пари, че и работи. Че и специална тема за избор.

Може да е проблем единствено намирането на свободна честота. Лятото по морето е направо ад от югоизточните съседи и маанетата им. Из страната, а и по пътя ми до Чехия не се наложи пренастройка. Ако на някого му пращи - да си оправи антената на колата.

👍 Подкрепям казаното.

преди 59 минути, Melmak ® написа:

Разбира се, това е 10 пъти по-добро, но на някои автомобили е така забито, че не може. Именно там си струва тъпотийката. :) 

Няма такъв автомобил, на който да не може да се свали касетофона.Е това комплекче виждаш ли го.Няма марка и кола, която да ми се е опънала до сега.Шитнята е че за някои коли няма кит и трябва да се примириш, че ще е грозно.Но по-добре грозно и със звук от колкото тоя боклук трансмитер.Ония ден пробвах да подкарам едни емпетройки на влашка.Ужас...  Едната песен е с по силен звук, другата глъхне аве мани, това с флашките и трансмитерите е ,,куция кон,, създаден последните години в света на автоаудиото.На мен лично страшно много ми липсват магазините, където едно време продаваха оригинални дискове.Един сингъл вървеше по 5-6 евро, обаче студийно качество.Компромисен вариянт е да се запишат емпетройките с възможно най-високо качество, във аудиоформат на диск.Но има някои автокасетофони, които аксептирват само оригинални дискове.

844C9338-33CD-48DE-ADAC-C43FFE4C1E86.jpeg

Хайде  пак дървени философи. Ще свири каквото му подадеш. Ако си е правилно рипната няма проблеми. В една друга тема вече писах че 128 - 160Kbps за кола е повече от достатъчно, а при предвидения аудиостандарт за FM не минава повече. 

Цитат

И на 128 да го смачкаш, пак няма да разбереш. Аз лично за трансмитера на колата смачках всичко на 160 - така се събира 2 пъти повече. А през радиото повече от 15.5 - 16KHz няма как да мине поради стандарта за стерео излъчване с 19KHz пилоттон.

Интернетски неща от случайни места естествено че няма да свирят.Някои деца ги пипнали с повече бас че да дрънкат на телефон и тапи, други ги пресилили за да са "силни" до изкривяване и т.н. 

Аз нямам проблеми и ми свири. Кабелите съм ги ползвал само за зареждане. Не знам дали възпроизвеждат нещо от телефон,нямам музика и не слушам от него. Може и да поддържа, не съм пробвал

Сега разгледах - нещо такова е 

http://www.elimex.bg/product/125552/mp3-fm-modulator-rc-tf-sd-usb-charger-for-samsung-nokia-aux-a12.html

За малко повече пари има и с вход от телефона / bluetooth

http://www.elimex.bg/product/137224/bluetooth-mp3-fm-transmiter-car-charger-s27.html

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Трансмитерите си свирят нормално и с добро качество като за МР3, ама много хора не знаят как да ги ползват. Тези дето не знаят как да ги ползват разправят, че пращяли и бучали и какви ли не глупости.

Преди да слушаме музика с подобно нещо е необходимо да отделем десеттина минути за настройка.

1. Включваме радиото на колата и започваме да превъртаме радиостанциите, които хващаме и записваме честотата на всяко едно радио /в София са сигурно към 40 радиостанции/ по целия УКВ диапазон.

2. Преглеждаме си записките и си набелязваме подходяща честота, която не съвпада с нито една радиостанция и е максимално отдалечена от две съседни радиостанции.

3. Намерената подходяща честота се настройва на самия трансмитер за да излъчва на нея /примерно 95 MHz /. 

4. След като е настроена честотата на трансмитера - слагаме флашката  и настройваме радиото на колата на същата честота /95 MHz/ и сме готови.

Имам два трансмитера, като на външен вид са еднакви и цената им беше към 10 лв. Разликата между двата е, че единия излъчва на по-малка мощност и когато се пусне радиото да го намери по няколко пъти "прескача" излъчваната от него честота. Другия няма такъв проблем и се свързва веднага. Пробвах ги на радиото в къщи и се оказа, че единия излъчва на около 10 метра без да се влоши сигнала, а другия не може и на 1,5 метра. Ако ви се случи да си купите като втория и антената на колата ви е скапана няма да може да ги "сдоите", сигнала няма да е стабилен и ще прекъсва.

• Автор
на 11.06.2019 г. в 19:11, AGD написа:

Трансмитерите си свирят нормално и с добро качество като за МР3, ама много хора не знаят как да ги ползват. Тези дето не знаят как да ги ползват разправят, че пращяли и бучали и какви ли не глупости.

Преди да слушаме музика с подобно нещо е необходимо да отделем десеттина минути за настройка.

1. Включваме радиото на колата и започваме да превъртаме радиостанциите, които хващаме и записваме честотата на всяко едно радио /в София са сигурно към 40 радиостанции/ по целия УКВ диапазон.

2. Преглеждаме си записките и си набелязваме подходяща честота, която не съвпада с нито една радиостанция и е максимално отдалечена от две съседни радиостанции.

3. Намерената подходяща честота се настройва на самия трансмитер за да излъчва на нея /примерно 95 MHz /. 

4. След като е настроена честотата на трансмитера - слагаме флашката  и настройваме радиото на колата на същата честота /95 MHz/ и сме готови.

Имам два трансмитера, като на външен вид са еднакви и цената им беше към 10 лв. Разликата между двата е, че единия излъчва на по-малка мощност и когато се пусне радиото да го намери по няколко пъти "прескача" излъчваната от него честота. Другия няма такъв проблем и се свързва веднага. Пробвах ги на радиото в къщи и се оказа, че единия излъчва на около 10 метра без да се влоши сигнала, а другия не може и на 1,5 метра. Ако ви се случи да си купите като втория и антената на колата ви е скапана няма да може да ги "сдоите", сигнала няма да е стабилен и ще прекъсва.

Благодаря, най-сетне едно читаво мнение. А някакви предложения към конкретен ? За да не попадна на този до 1,5м :D  Реално значи повечео от 20-25 лева не трябва да се дават :) 

П.П. Филипов също има полезни коментари, третия коментар на Иван и по-късно на дръндю, всичко друго - леш :D 

преди 43 минути, kyoshinn написа:

П.П. Филипов също има полезни коментари, третия коментар на Иван и по-късно на дръндю, всичко друго - леш :D 

Малко с предрасъдаци е създадена тази тема.... Предрасъдаци и нагласа тип "полезни са мненията които съвпадат малко или много с моето".

Много е неуважително да се пренабрегне трудът на колегите които пишат другата по-модерна "страна на нещата".

Всеки си решава за себе си. Който иска орязани честоти и дрънчащи на кухненски съдове звуци да си купува трансмитер за 20лв. и да му се кефи, че е дръпнал дявола за опашката.

За едни 50лв. има много хубави плеъри с изход 4x50W напълно предостатъчни за музика в колата.

Преди бях чел за един случай в който служители от КРС наобиколили един паркиран автомобил със забравен включен трансмитер в него. Как е бил забравен и как е работил при изкаран ключ не знам, но явно колата е била стара и е била направена да има постоянно напрежение в "запалката". А глобите за заглушаване на някоя редовна честота са много солени.

преди 20 часа, kyoshinn написа:

А някакви предложения към конкретен ? За да не попадна на този до 1,5м :D  Реално значи повечео от 20-25 лева не трябва да се дават :) 

Няма нужда да е скъп. Вземаш някакъв и на късмет. На моя пише чу е A4Tech, ама това е само надпис нали се сещаш с китайските истории.

преди 19 часа, ice_lion__01 написа:

Преди бях чел за един случай в който служители от КРС наобиколили един паркиран автомобил със забравен включен трансмитер в него. Как е бил забравен и как е работил при изкаран ключ не знам, но явно колата е била стара и е била направена да има постоянно напрежение в "запалката". А глобите за заглушаване на някоя редовна честота са много солени.

За това са направени да излъчват с минимална мощност до няколко метра и да не създават проблеми.

Тези с дроновете дето излъчват с повече от 1 ват аудио и видео сигнал на десетки километри сигурно трябва да ги разстрелват на място!?!

• Автор
преди 20 часа, ice_lion__01 написа:

Малко с предрасъдаци е създадена тази тема.... Предрасъдаци и нагласа тип "полезни са мненията които съвпадат малко или много с моето".

Много е неуважително да се пренабрегне трудът на колегите които пишат другата по-модерна "страна на нещата".

Всеки си решава за себе си. Който иска орязани честоти и дрънчащи на кухненски съдове звуци да си купува трансмитер за 20лв. и да му се кефи, че е дръпнал дявола за опашката.

За едни 50лв. има много хубави плеъри с изход 4x50W напълно предостатъчни за музика в колата.

Предрасъдъци ли ? Нищо подобно, задал съм какво търся и какво питам, всичко което е извън това не мисля, че ми е от полза по какъвто и да е начин. То като в раздела с лаптопите, ти питаш за лаптоп, а те започват да ти обясняват как не струва и да си вземеш настолен. Имам нужда от Трансмитер и се нуждая от това, ако исках плеаър, то щях да пусна тема за плеаър.

преди 2 часа, kyoshinn написа:

....ако исках плеаър, то щях да пусна тема за плеаър.

Ще пуснеш ти, ще пуснеш. Може би след месец два...

Преди време си търсиш плеър за моята кола. Не ми работи радиото и имам само CD и AUX. Радио и без това не слушам и не ме интересува. Търсих външен плеър да го свържа към AUX-а. Тогава гледах трансмитерите и имах идея да изкарам сигнала от плърчето вътре и с кабел към усилвателя и така...Питах на едно място и човека ми посочи един списък с неща които не зарежда и които не продава. В този списък с големи букви беше включен и FM трансмитерът. Не че не можех да си купя от десетки други места за 10лв., но се замислих малко и си купих модул и си направих сам външен плеър за почти същите пари.

Според мен, най-добре автора са си го купи, така желания трансмитер. Даже по-добре да си купи направо два. Та след седмица като изгори първия, веднага да забучи втория и да продължи да слуша музика :cool:

на 12.06.2019 г. в 21:16, ice_lion__01 написа:

За едни 50лв. има много хубави плеъри с изход 4x50W

Аз поне не съм чул за нови такива. Може би втора употреба или направо крадени. . . . . . 

Като предлагате смяна на устройството знаете ли какъв е автомобила и как се връзва нещо с дизайна на фабричната свирка? Примерно моето е 1,8DIN и няма такива - всичко в продажба е 1 или 2 DIN.  А има и без собствена индикация и работещи на таблото на колата.

Преди бях чел за един случай в който служители от КРС наобиколили един паркиран автомобил със забравен включен трансмитер в него.

Аз пък не съм чувал. А имам разни контакти някъде. Явно е нещо ЕЖК (една жена казала). Всички гнезда за запалки винаги са под напрежение, дори при изваден ключ. Трансмитерите са маломощни, до 10 или максимум 50mW и не попадат под регулации.

орязани честоти и дрънчащи на кухненски съдове звуци

Честотната лента е колкото на всяка друга радиостанция, с която е пълен ефирът А ако си запишеш и дрънчащи тенджери - такова ще слушаш. Аз предпочитам рок и метъл. Примерно Axel Rudi Pell.

Предлагам да се спре с офтопиците.

преди 2 часа, Филипов написа:

Всички гнезда за запалки винаги са под напрежение, дори при изваден ключ.

На по-голямата част от автомобилите, в гнездото на запалката има напрежение само на контакт.Ако гнездото е power out, тогава може да има постоянно захранване.То прилича на гнездо за запалка, ама не е!

• Автор
преди 19 часа, ice_lion__01 написа:

Ще пуснеш ти, ще пуснеш. Може би след месец два...

Преди време си търсиш плеър за моята кола. Не ми работи радиото и имам само CD и AUX. Радио и без това не слушам и не ме интересува. Търсих външен плеър да го свържа към AUX-а. Тогава гледах трансмитерите и имах идея да изкарам сигнала от плърчето вътре и с кабел към усилвателя и така...Питах на едно място и човека ми посочи един списък с неща които не зарежда и които не продава. В този списък с големи букви беше включен и FM трансмитерът. Не че не можех да си купя от десетки други места за 10лв., но се замислих малко и си купих модул и си направих сам външен плеър за почти същите пари.

Най-вероятно другата седмица ще купя трансмитера и ще кажа впечатления.

П.П. Преди години (не на сегашната кола) имаше Трансмитер (с него беше купена), не знам какъв беше и колко струваше, но всичко беше безпроблемно, за жалост го откраднаха. Та, не знам защо сте толкова негативни спрямо тези Трансмитери.

Трансмитера е джаджа измислена в третия свят, за сиромаси от втория свят, на които не им достига 25 лв за нормален касетофон,  за да се почустват като хора от белия свят.

преди 2 часа, franchesko написа:

Трансмитера е джаджа измислена в третия свят, за сиромаси от втория свят, на които не им достига 25 лв за нормален касетофон,  за да се почустват като хора от белия свят.

Аз ползвам трансмитер много рядко.Може ли да ми кажеш оригиналното радио Philips CAR400, с какво да го заменя така че да ми излиза информацията от RDS на дисплея на таблото?

Точно за този случай съм написал 

на 14.06.2019 г. в 9:34, Филипов написа:

А има и без собствена индикация и работещи на таблото на колата.

Предлагам да спрете с офтопиците и обсъждане на нещо за 10 лв. Питащият като си купи ще сподели впечатления (ако иска). Моето трансмитерче продължавам да си го ползвам безпроблемно.

• Автор

Така, взех Трансмитер. Е, не този от първия ми пост, взех един за 25 лева с 2 USB порта, какво да ви кажа - работи си идеално, флашки, радио, ютюб всичко е точно, малко бавно зарежда телефона, НО зарежда. Това, че пръщяло, че еди какво си, ама еди що си са пълни глупости. Хайде поздрави и лек ден :) 

преди 5 часа, kyoshinn написа:

Така, взех Трансмитер. Е, не този от първия ми пост, взех един за 25 лева с 2 USB порта, какво да ви кажа - работи си идеално, флашки, радио, ютюб всичко е точно, малко бавно зарежда телефона, НО зарежда. Това, че пръщяло, че еди какво си, ама еди що си са пълни глупости. Хайде поздрави и лек ден :) 

Е дай модела де или поне снимка. Та да знаят и другите какъв трансмитер да си купят.

• Автор
преди 24 минути, baitexpo написа:

Е дай модела де или поне снимка. Та да знаят и другите какъв трансмитер да си купят.

https://4sales.bg/blutut-za-kola-mp3player-fm-predavatel-zaryadno-usb-i-bluetooth-942 единственото, което ме насочи към този са 2-ра USB порта. Като дизайн и копчетата отстрани не ми харесват, но това е въпрос на личен вкус

• 1 година по-късно...

То бива, бива негативизъм и тепигьозлък, но това е извън пътя където има една дума! Но при  българина това е запазена марка! Смотано племе сме и това е!  Все най-умните, най- кадърните, най-знаещите, а реално за нищо не ставаме! Освен за мръсотии!  Човека зададе конкретен въпрос и умниците веднага се юрнаха да ръсят бисери! Всичките хайфисти! Живи и здрави! 

Редактирано от manechi
Граматическа грешка (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.