Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подмяна на книжка

Featured Replies

Здравейте колеги. Някой наскоро да е подменял книжката си? Моята е изтекла преди известно време (чак сега забелязах) и трябва да отида да я сменя, но има ли нещо друго което трябва да нося освен лична карта? Някъде чета медицинско искат, но е от стари теми.

Какво точно се носи?

Благодаря предварително.

Не знам къде е това „някъде“ - в сайта на МВР-Пътна полиция пише, че е нужно:

Цитат

карта за оценка на физическата годност на водач/кандидат за придобиване на свидетелство/правоспособност за управление на МПС, издадена от общопрактикуващия лекар, от транспортните областни лекарски експертни комисии (ТОЛЕК) или от Транспортната централна лекарска експертна комисия

преди 19 минути, MisterDimchev написа:

Здравейте колеги. Някой наскоро да е подменял книжката си? Моята е изтекла преди известно време (чак сега забелязах) и трябва да отида да я сменя, но има ли нещо друго което трябва да нося освен лична карта? Някъде чета медицинско искат, но е от стари теми.

Какво точно се носи?

Благодаря предварително.

Медицинско трябва задължително, НО зависи какви категории имаш. Ако си само до "В", медицинското излиза най-евтино, защото джипито може да ти го направи, без да обикаляш и плащаш по кабинети. Ако обаче си с "С" и нагоре категории, минаваш през 5 кабинета + проверка дали се водиш на отчет в психото. В психото обикновено не се плаща, а през останалите кабинети в нашата поликлиника цените варират от 8 до 10лв. До тук 40лв. минимум. С медицинското, лична карта, шофьорска книжка и талон отиваш в КАТ. Там се попълват още няколко документа и се плаща такса 28-30лв. за обикновена поръчка. За експресна, нямам представа колко е. Ако имаш неплатени глоби ти ги връчват, и имаш 14 дневен срок да си ги платиш, иначе не получаваш книжката и губиш отстъпката от 30% за глобата. Това е.

• Автор

С категория B съм. 

Благодаря ти много за пълната информация. Експресната поне в сайта на МВР пише 2 пъти на нормалната - значи 60лв. 

Няма как ще трябва да се вади.

Поразпитай за колко време ги правят обикновената поръчка! Миналата година вадих и мисля на 30.07 подадох документите, а на 06.08 имах нова книжка.

преди 1 час, MisterDimchev написа:

С категория B съм. 

Благодаря ти много за пълната информация. Експресната поне в сайта на МВР пише 2 пъти на нормалната - значи 60лв. 

Няма как ще трябва да се вади.

Експресна вече не правят. Или бърза  - 10 работни дни или нормална - 20 работни дни. Аз си я вадих преди 1 година. 

• Автор

Имах впредвид бързата. Доста хора казват, че преди 10-те дни са я взимали. А дано да е вярно. 

преди 15 часа, Joss Bomon написа:

губиш отстъпката от 30% за глобата

Такива отстъпки има само за електронен фиш и то в срока за добрволно плащане - до 2 седмици. Сроковете и цените ги пише на гишето. Гледай да не те набарат да караш с изтекъл документ че е дебела санкцията.  

Цитат

Освен наказанието глоба, в последното изменение на Закона за движение по пътищата, влезли в сила от 21-ви януари 2017г., в чл. 171, т. 2а е предвидено спирането на колата от движение за срок от шест месеца до една година, на собственик, който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление, както и на собственик, чието МПС е управлявано от лице, непритежаващо съответното свидетелство за управление.

Т.е. шофирането без книжка е приравнено на шофирането, след употреба на алкохол или наркотици и няма значение, дали автомобила е управляван от собственика му или от друго лице, на което той го е предоставил. Спират колата от движение, чрез временното прекратяването на регистрацията й, като органите на реда свалят на място регистрационните табели на автомобила.

Изт: https://advokat.cab/bg/blog-post-31.html У нас всеки наказващ си го тълкува по своему..

• Автор

Нямах глоби, нямах глоба затова, че беше изтекла преди 8 месеца. На времето имах фиш, странно няма го в данните, дори и като проверих онлайн.

Цялата работа ми излезе 15лв медицинско, личната ми лекарка го изкара за 1 минута. 52лв ми взеха за бързо изкарване. Общо взето това беше. 

И за щастие стана и доста бързо, което не очаквах - около 20-тина минути отне попълване на документи, плащане и т.н. Аз отидох подготвен с карта - така да платя, че в сайта пише карта или банков път. 1-вото беше за предпочитане естествено. Казаха ми ела другия петък да си вземеш книжката, но според други хора от моя град казват, че излизали по-рано, така, че сряда може да проверя. Дано темата е полезна след време за други които ще подменят.

преди 15 минути, MisterDimchev написа:

Нямах глоби, нямах глоба затова, че беше изтекла преди 8 месеца. На времето имах фиш, странно няма го в данните, дори и като проверих онлайн.

Цялата работа ми излезе 15лв медицинско, личната ми лекарка го изкара за 1 минута. 52лв ми взеха за бързо изкарване. Общо взето това беше. 

И за щастие стана и доста бързо, което не очаквах - около 20-тина минути отне попълване на документи, плащане и т.н. Аз отидох подготвен с карта - така да платя, че в сайта пише карта или банков път. 1-вото беше за предпочитане естествено. Казаха ми ела другия петък да си вземеш книжката, но според други хора от моя град казват, че излизали по-рано, така, че сряда може да проверя. Дано темата е полезна след време за други които ще подменят.

Отиди провери в НОИ. Със сигурност имаш глоба 20 лева за просрочие на книжката. При мен беше същата история.

• 7 месеца по-късно...
на 28.06.2019 г. в 12:02, Филипов написа:

Такива отстъпки има само за електронен фиш и то в срока за добрволно плащане - до 2 седмици. Сроковете и цените ги пише на гишето. Гледай да не те набарат да караш с изтекъл документ че е дебела санкцията.  

Изт: https://advokat.cab/bg/blog-post-31.html У нас всеки наказващ си го тълкува по своему..

Точно така! Преживях описаната ситуация, автомобилът беше служебен и свалиха номерата за шест месеца. Пиян и такъв с изтекла книжка са на един пангар. 

на 28.06.2019 г. в 20:19, Емил Костов написа:

Отиди провери в НОИ. Със сигурност имаш глоба 20 лева за просрочие на книжката. При мен беше същата история.

Нааках се от смях, добре че съм с памперс... :yanim:

А в БТК и ВиК да ходи ли? ;)

току-що, JKirilov написа:

Нааках се от смях, добре че съм с памперс... :yanim:

А в БТК и ВиК да ходи ли? ;)

Смей си се колкото искаш. Твое право си е.

преди 18 минути, JKirilov написа:

Виждам - невероятно, но факт. Още не си се усетил? :angry:

Казвай кога пак ще ни атакуваш с глупости, че нямам други памперси?

Факт, че си платих глобата даже и на проверовъчен щях да отида, а ти може да отскочиш до близкия магазин и да изкупиш целия рафт с памперси. Лесно е! И държа да поясня, че забавянето не беше от 1-2 месеца, а беше година и половина. Та може да продължиш да пишкаш.

на 28 Юни 2019 г. в 20:19, Емил Костов написа:

Отиди провери в НОИ

Ако не си расзбрал там можеш да си провериш евентуалната пенсия. Вим в Националната Агенция на Паразитите е друга работа. Ако от фуражките са я прехвърлили за принудително събиране.

преди 9 минути, Филипов написа:

Ако не си расзбрал там можеш да си провериш евентуалната пенсия. Вим в Националната Агенция на Паразитите е друга работа. Ако от фуражките са я прехвърлили за принудително събиране.

Въобще не искам да проверявам. В този форум са на мода подигравките. Постващият може да отиде в КАТ и да си провери сам. 

НОИ и КАТ са се обединили? :angry:

Изясних си Костов защо и от компютри нищо не разбираш...

Има си крушка опашка! ;)

преди 1 час, Филипов написа:

там можеш да си провериш евентуалната пенсия

С тази му работа смяташ, че ще има пенсия??? :cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.