Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

закупуване на два допълнителни хард диска

Featured Replies

преди 30 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз съм го сметнал и много добре знам, че този обем информация няма от къде да дойде към SSD то в рамките на 30 секунди, още повече предназначението на SSD-то за OS + програми не вещае 15GB/за 30 s промяна/създаване на информация - нали?

Ясен си ми, ползваш компютъра си само за ноутпад и интернет браузване. Беден кръглозор имаш.
Но когато започнеш да ползваш и виртуализация, мултимедия обработка, местене на игри за бързодействие, ще вденеш за какво става въпрос. Надявам се.

Редактирано от Тамболианеца (преглед на промените)

Сега нека се придържаме към въпроса на питащия. 

преди 9 минути, plamen_petrov_80 написа:

Няма пипкаво!

- искаш SMART

- искаш снимка на етикета

Всичко друго го има в интернет - знаеш тази серия става ли, не става ли, проблемна ли е и т.н.

Ако не ти харесва подминаваш.

Само, че за парите който той ще даде сега за дискове аз имам много повече място и устройства - било то черни, зелени, RE, 2,5" ... всичко което ми е допаднало като цена и това което предлага, разбира се трябва да имаш идея кое за какво ти трябва и къде можеш да го ползваш, но мястото никога не стига.

.. не мисля, че изряден смарт статус може да върне годините служба, но ако бъркам -кажи къде ;)

- хора шарени- отдавна съм само с ssd устройства и пак имам предостатъчно място

преди 4 минути, Тамболианеца написа:

кръглозор

- как, как ?

преди 1 минута, Тамболианеца написа:

Ясен си ми, ползваш компютъра си само за ноутпад и интернет браузване. Беден кръглозор имаш.
Но когато започнеш да ползваш и виртуализация, мултимедия обработка, местене на игри за бързодействие, ще вденеш за какво става въпрос. Надявам се.

Ясен, може да е баща ти, дядо ти, брат ти .... и т.н. аз си имам име!

Това дали аз и ти се занимаваме с виртуализация не го топли питащия.

Виртуални машини имам вдигани и от външен диск през USB 2.0 така, че не е проблем работи. А който не може да си планува коя машина къде и как да си вдигне - ще чака.

Ако говорим за сериозна работа къде сме тръгнали с едно SSD и то от потребителските да правим чудеса ...

Игри - аз игри не чух, само филми и музика, но прав си за пасианса си трябва поне NVMe ..

Колкото до Notepad - чудеса можеш да прави понякога с него и с подобните му :)

Та начесахме си клавиатурите, сега остава и нещо полезно да има за питащия от тая цялата работа.

Между другото ей така за информация - ако вземе 3TB диск - ще трябва да го ползва в GPT, защото MBR е до 2TB - да си знае.

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ясен, може да е баща ти, дядо ти, брат ти .... и т.н. аз си имам име!

Това дали аз и ти се занимаваме с виртуализация не го топли питащия.

Виртуални машини имам вдигани и от външен диск през USB 2.0 така, че не е проблем работи. А който не може да си планува коя машина къде и как да си вдигне - ще чака.

Ако говорим за сериозна работа къде сме тръгнали с едно SSD и то от потребителските да правим чудеса ...

Игри - аз игри не чух, само филми и музика, но прав си за пасианса си трябва поне NVMe ..

Колкото до Notepad - чудеса можеш да прави понякога с него и с подобните му :)

Та начесахме си клавиатурите, сега остава и нещо полезно да има за питащия от тая цялата работа.

Между другото ей така за информация - ако вземе 3TB диск - ще трябва да го ползва в GPT, защото MBR е до 2TB - да си знае.

Кое те притеснява да ползва диск по голям от 2 терабайта? Я му погледни дъното на човека. А и аз споменах в преден пост за 6 сата порта!

https://www.asus.com/Motherboards/B85ME/

преди 3 минути, Колев60 написа:

Кое те притеснява да ползва диск по голям от 2 терабайта? Я му погледни дъното на човека. А и аз споменах в преден пост за 6 сата порта!

https://www.asus.com/Motherboards/B85ME/

Независимо от дъното диск по голям от 2TB не може да бъде в MBR при пълния си обем. Във външна кутия да го сложи все тая, ограничението идва от друго.

Броя на SATA портовете не играе никаква роля за това което аз говоря.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Независимо от дъното диск по голям от 2TB не може да бъде в MBR при пълния си обем. Във външна кутия да го сложи все тая, ограничението идва от друго.

Броя на SATA портовете не играе никаква роля за това което аз говоря.

Добре че си ти. Asus  тези тарикътлъци едва ли ги знаят, независимо че правят най добрите дъна.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Какво общо имат Asus с MBR и GPT?

Абе младеж! Защо не си седнеш на задника? Нали помолих да се придържаме към темата, а не да се дръвчиш със хората!

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

Аз съм го сметнал и много добре знам, че този обем информация няма от къде да дойде към SSD то в рамките на 30 секунди, още повече предназначението на SSD-то за OS + програми не вещае 15GB/за 30 s промяна/създаване на информация - нали? 

И в тази тема да го напиша - имам и бюджетно SSD WD GREEN 240 GB, което си взех за проба, като ми е трети диск на десктопа. Основния ми е Samsung 850 Evo 500GB, имам и един механичен диск 3 TB - в подписа. На този WD GREEN като му свърши кеш паметта, каквато няма вградена, а се контролира от ОС, записа става ужасно бавен - 70 мегабайта/секунда и то ако се чете от друг диск. Това реално при работа не се усеща особено, но ако тръгнеш да инсталираш нещо по-голямо на него, особено ако и трябва да се чете от там, е трагедия. Чакаш повече от механичен диск. Не е фатално, преживява се, ама не е много комфортно, още повече, че SSD се взема с цел нещата да стават по-бързо.

• Автор

вие буквално водите война тук, така че да кажа какво реших и да се приключва. Ще взема засега един Western Digital 2TB, дори още може би утре, тъй като до работа си имам магазин за компютърни чаркове, в който е на цена от 132 лв. https://unexbg.com/komponenti/hdd/2tb-wd-blue-sataiii-5400rpm-64mb .  Засега ще изчакам за ссд и ще взема малко по-добър може би следващия месец.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.