Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пералня ПРИВИЛЕГ - свири и свети, а не тръгва

Featured Replies

Здравейте!

Имам пералня ПРИВИЛЕГ 5020. Пуснах я да работи, но всичките и светлини светят и пищи аларма. Не се изключват на никоя програма. Не е платката, съпругът я провери. Не е и нагревателя. Дайте някаква идея от какво би могло да бъде

В инстукцията какво пише за грешката когато светят всички светлини? Какво се разбира под "платката я провери" понякога с поглед не се случват нещата. 

Ей сега някой гений ще ти даде мъдрата идея да се обадиш в сервиз. Сякаш има шанс да не си сетил.

Този пост никога не закъснява.

преди 2 минути, zemonti написа:

Ей сега някой гений ще ти даде мъдрата идея да се обадиш в сервиз. Сякаш има шанс да не си сетил.

Щом не е за сервиз за какво е, очаквам да разбера, или написа поста от скука? 

преди 3 минути, zemonti написа:

Много интересно при обяснение от типа пералнята свири и свети ти какъв съвет ще дадеш? Може би ще питаш дали и пърди?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Съпругът ми се занимава с електроника, и ремонтира платки от перални, така че е наясно с електрониката. Няма код за грешки, пералнята няма дисплей

Няма инструкция за експлоатация, а и в Интернет не успявам да открия. Пералнята е купена преди 14 години втора ръка

преди 5 минути, katjaiv написа:

Съпругът ми се занимава с електроника, и ремонтира платки от перални, така че е наясно с електрониката. Няма код за грешки, пералнята няма дисплей

Не е нужно да има дисплей, погледнете в инструкцията на какво се дължи когато светят всички светлини. Възможно е да са, датчик, реле, програматор, помпа и т. н. тоест без диагностика няма как да се каже какво е. 

преди 2 минути, katjaiv написа:

Няма инструкция за експлоатация, а и в Интернет не успявам да открия. Пералнята е купена преди 14 години втора ръка

Той е специалиста, а вие питате във форум ...

Аз явно не ги разбирам тези неща!

Има код за грешка и вероятно е този. Вероятно е някой сензор за нещо.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Много интересно при обяснение от типа пералнята свири и свети ти какъв съвет ще дадеш? Може би ще питаш дали и пърди?

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Щом не е за сервиз за какво е, очаквам да разбера, или написа поста от скука?

Аз не съм на принципа "По-добре тъп съвет, отколкото никакъв".

Когато съм търсил технически съвети, това е било защото не ми се занимава със сервизи. Много засечки имат елементарни разрешения и си струва да изчакаш включванията на опитни съфорумници, преди да юркаш човека да вика техник. Например - студен рестарт, почистване на филтър, засукан маркуч, претовареност, лоша нивелация...

• Автор

За да търсим помощ във форума, значи не успяваме нищо да открием. Пералнята е без дисплей и никъде не се изписва код за грешка. Безуспешно се опитвах да намеря ръководство за този модел пералня, но не успявам. Затова търся помощ тук

преди 7 минути, katjaiv написа:

Следователно в сервиз за диагностика и ремонт, ако съпругат Ви разбира наистина дадох насоки какаво да провери, ако не разбира има вероятност да я повреди повече и ще се обезсмисли сервиза след това. 

преди 5 минути, zemonti написа:

Когато съм търсил технически съвети, това е било защото не ми се занимава със сервизи. Много засечки имат елементарни разрешения и си струва да изчакаш включванията на опитни съфорумници, преди да юркаш човека да вика техник. Например - студен рестарт, почистване на филтър, засукан маркуч, претовареност, лоша нивелация...

Стига да може да поправи повредата на никой не му се занимава със сервизи, но ако я повреди повече след човъркане на посоки какво правим, купува нова защото сервиза ще е безсмислен. Какъв съвет да дадем ние неразбиращите в този случай ? 

преди 8 минути, zemonti написа:

А как помагаш в момента. Постващият темата иска съвет. Ти какво ще му кажеш? Да вземе да я разглобява и да довлоши нещата. За информация, която е предоставена само такъв ще е съвета. Търси се лице или сервиз, който се занимава с поддръжката на такава техника.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Какъв съвет да дадем ние неразбиращите в този случай ?

НИКАКЪВ!!!!!!

Какъв е този зор непременно да допринесеш със съвет по всеки технически въпрос?!?

преди 1 минута, Емил Костов написа:

А как помагаш в момента. Постващият темата иска съвет. Ти какво ще му кажеш? Да вземе да я разглобява и да довлоши нещата.

Къде пък ме видя да давам съвети на питащата?

Обратното - приканвам некомпетентните да се въздържат,

току-що, zemonti написа:

НИКАКЪВ!!!!!!

Какъв е този зор непременно да допринесеш със съвет по всеки технически въпрос?!?

Е хайде сериозно, какво казваш да си мълчим ли? Какъв ще е смисъла на форума тогава? 

• Автор

А дали можете да ми помогнете с ръководство за тази пералня, или инструкция за употреба. Надявам се там да има някакъв списък с грешките и евентуално кои лампи като светнат, какво означава

преди 4 минути, katjaiv написа:

А дали можете да ми помогнете с ръководство за тази пералня, или инструкция за употреба. Надявам се там да има някакъв списък с грешките и евентуално кои лампи като светнат, какво означава

Вижте дали ще Ви свърши работа това 

https://manualscollection.com/?fid=2ede11c43a6df9c582d0f72e52d8b7b2&read=online

преди 6 минути, katjaiv написа:

Едно от тези би трябвало да съвпада по функции. Успех.

https://www.e-manual.eu/en/search-5/washmachine+privileg+5020

преди 4 минути, zemonti написа:

Едно от тези би трябвало да съвпада по функции. Успех.

https://www.e-manual.eu/en/search-5/washmachine+privileg+5020

Да съвпада, колко да съвпада печка с пералня? 

преди 20 минути, katjaiv написа:

"Пералня ПРИВИЛЕГ - свири и свети, а не тръгва""

Давам ви една идея!

Отворете си едно вечерно увеселително питейно заведение щом разполагате с музика и светлинни ефекти. Майтапа настрана.  За има няма месец ще изкарате пари за две нови перални а не както пишете че е купена преди 14 години и то - ВТОРА РЪКА!

"Съпругът ми се занимава с електроника, и ремонтира платки от перални, така че е наясно с електрониката. Няма код за грешки, пералнята няма дисплей

Няма инструкция за експлоатация, а и в Интернет не успявам да открия. Пералнята е купена преди 14 години втора ръка"

Поне не казвайте че мъжът ви ремонтира платки и електроника, че го излагате пред хиляди хора.Никъде до сега не срещнах написан моделът на вашата увеселителна 14-годишна пералня. Не се ли досетихте че тук не може да има ясновидци и никой до сега от форума не е канен на гости във вашето семейство?  Чудни хора из тази България. Можете ли да прочетете как се задават въпроси в този форум, защото там където пишете не е "Празни приказки и забава"?

преди 24 минути, AAUUXX написа:

Да съвпада, колко да съвпада печка с пералня? 

Изрично написах "едно от тези".

"Едно".

Не "всички". Ок?

Сигурна ли си, че това е точния модел на пералнята. 

Ето два сайта, където може да се намери упътване

Линк1 и Линк2

преди 27 минути, Колев60 написа:

Поне не казвайте че мъжът ви ремонтира платки и електроника, че го излагате пред хиляди хора.

А не ти ли минава през лейката, че съпругът може да няма мачовското самочувствие да е бездействащ специалист по всичко и да е помолил жената да провери онлайн за типичните за модела проблеми, докато той е зает с нещо друго?

преди 2 минути, zemonti написа:

А не ти ли минава през лейката, че съпругът може да няма мачовското самочувствие да е бездействащ специалист по всичко и да е помолил жената да провери онлайн за типичните за модела проблеми, докато той е зает с нещо друго?

Да провериш какво има писано в интернет и да пуснеш тема за дискусия във форум за мен са две много различни неща!

Не виждам и написано: "Търся ръководство за този модел пералня" така, че ... по правилно е комуникацията да се води със специалиста.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.