Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слаб звук на тв. JVC- 32инча.

Featured Replies

Здравейте !

На един приятел възрастен човек / комшия/  не чува добре звука от тв. Слаб му е.  Има слушалки с които чува по-добре, но не иска да ги използва защото не е комфортно когато лежи. Какво бихте пропоръчали?

преди 52 минути, нушо написа:

Да си купи усивател,и от там да прекара звука.Или нещо от тук https://www.emag.bg/search/саундбар?ref=effective_search

И като си го купи и го усили яката питай съседите после с какво им иде да го довършат....

Саундбар ще му трябва за да усили звука на телевизора. 

Свързва се обикновено към оптичния аудио изход на телевизора, с помощта на оптичен кабел. 

Ако не е наличен в комплекта опт. кабел се закупува отделно.

Повечето нови плоски телевизори го имат. Или през HDMI,при по скъпите модели саундбар-и.

преди 1 час, нушо написа:

Какво да прави човека?Когато не чува

се ползват слухови апарати! В противен случай започват конфликти с домашните, със съседите...
Участътвал съм в този филм. Повярвайте! Никак не е приятно.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Блогодаря за отговорите  за сега. Ама не мислете ли , че аз не аз не съм пробвал много неща преди да  пиша тук? /и не се получава ,,,забравих да напиша ,че трябва да е евтин  вариант/. Не го чува и това е. Знам как да стане...ама той е на 92 г.  и не  иска  и да чуе друго. А аз много го уважавам. Затова ще съм благодарен ако ми дадете линкове какво аз да купя и защо.

Най - правилното е да се отиде на доктор, да се направи аудиограма и на база на нея да се купи слухов апарат. Увеличаването на децибелите от усилвател/ тонколони или слушалки не са решение, напротив ще увредят още повече слухът! 

А човек с нормален слух, чува ли добре въпросния телевизор? Защото наскоро бях купил един на който звука беше толкова зле, че дори аз не чувах какво говорят хората. Ако проблема е в телевизора, едни обикновени компютърни колонки от 20-30лв ще помогнат.

• Автор

да  чува човек с нормален слух. При него се 

при него се чува добре горе-долу.... даже е силно за мен. Трика е да го направиме той да го чува, / с най-малко средства/.

преди 29 минути, AAUUXX написа:

Най - правилното е да се отиде на доктор, да се направи аудиограма и на база на нея да се купи слухов апарат. Увеличаването на децибелите от усилвател/ тонколони или слушалки не са решение, напротив ще увредят още повече слухът! 

А аз какво да направя ,като не ми харесва Dolbi Atmos ? 

преди 26 минути, halek написа:

едни обикновени компютърни колонки от 20-30лв ще помогнат

По принцип това е най-евтиният ввариант, но пак казвам - съседите няма да са ок! Сети с посред нощ се събужда и си пуска телевизора и волумето на мах...

• Автор

Абе какви са тези глупости къдетето ми  ги препоръчваш?    Аз досега 20г.не съм. имал такива глупости.

преди 37 минути, valseat написа:

А аз какво да направя ,като не ми харесва Dolbi Atmos ? 

Щом не ви харесва Dolby Atmos  не го ползвайте. 

• Автор
преди 4 минути, AAUUXX написа:

Щом не ви харесва Dolby Atmos  не го ползвайте. 

Обръщай  са към мен на ;ти; . Аз не се обиждам., особено от хора които разбират повече от мен.  Какво би казал за ,моя c8 lg oled?

преди 1 минута, valseat написа:

Обръщай  са към мен на ;ти; . Аз не се обиждам., особено от хора които разбират повече от мен.  Какво би казал за ,моя c8 lg oled?

Ако става въпрос за LG OLED55C8, много добър телевизор какво да кажа друго. 

• Автор

I  какво му е хубавото?....защото го имам същият,......спрямо panasonic i  sony oled....  освен по- ниската цена?

Oled като технология е една и съща, няма значение каква марка телевизор ще е, всяка компания използва свой софтуерни решения по отношение на картина и звук в което е и разликата. 

• Автор

E тук ,мисля,че не си прав. Първата която използва тази технология е кодак, и след това  лг купува технологията от тях.  И сега вече `` продава на  sony, panasonic, и др. панели.

преди 2 минути, valseat написа:

E тук ,мисля,че не си прав. Първата която използва тази технология е кодак, и след това  лг купува технологията от тях.  И сега вече `` продава на  sony, panasonic, и др. панели.

Кой от кого купува патенти е друго нещо/бизнес, oled като технология е една и съща за всички. 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/OLED

• Автор

Добре ! Ама ти нямаш олед телевизор.....  и не можеш да гледаш поне 10 канала в uhd, да бе не говориме  за dolby vision?

Какво общо намирате с oled и UHD? UHD е възможно и на IPS/LCD екран. 

• Автор
преди 11 минути, AAUUXX написа:

Какво общо намирате с oled и UHD? UHD е възможно и на IPS/LCD екран. 

ами по-хубаво се вижда  на олед тв. Досега не е създанена технология ,която да представя   по реален образ от  оледа. С хиляди пъти по-добра от плазмата.

Аз понеже го гледам с enigma 2/ linux/...    и момата като пръдне замерисва и в стаята та трябва да отварям прозореца.

Хайде стига с офтопиците, темата е за друго.

Не се каза какъв е телевизора, но новите са с малки говорителчета и не се чуват. Да си гледа статия кинескопен, те са с по-големи говорители. И без това възрастните гледат само няколко програми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.