Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

IPhone 5- предимства

Featured Replies

Здравейте.  От няколко дни имам iPhone 5 и още се чудя с какво превъзхожда андроид?  Според мен - с нищо... Просто детска играчка. 

С нищо, доста стар модел. 

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

С нищо, доста стар модел. 

Дори и да не е  моят модел.  Какви са предимствата на айфона? 

преди 41 минути, Valia Nikolaeva написа:

Здравейте.  От няколко дни имам iPhone 5 и още се чудя с какво превъзхожда андроид?  Според мен - с нищо... Просто детска играчка. 

Добра вечер!
Малко ви е несериозен въпросът, меко казано.
Има апарати с андроид, които iPhone 5 ги превъзхожда с няколко неща, а има и такива модели апарати с андроид, пред които iPhone 5 е като чавдарче.
По същата логика мога да задам въпрос с какво моята кола 2012-а година е по-добра от другите автомобили и е нормално да бъде с нещо повече от по-стари или по-немощни модели, а да изостава доста от модели тази година.

Иначе милиони гора по света все още предпочитат малки и компактни апарати, избягват големите екрани и с голяма тежест апарати и търсят точно такива модели като този Айфон.

преди 51 минути, Valia Nikolaeva написа:

Дори и да не е  моят модел.  Какви са предимствата на айфона? 

Ако се абстрахираме от модела че е стар към днешна дата, предимството на iPhone е в IOS OS която ползват, по- добре оптимизирана е от Android, но и по - затворена в някой отношения.

Iphone 5 e морално остарял телефон, изобщо поддържа ли се още софтуерно? 

Основния плюс на Iphone e, че софтуера е отлично оптимизиран под хардуера и поддръжката е поне 4 години, съдейки по стари модели. Кое андроид устройство го поддържат толкова време? Винаги IOS е била по-стабилна ОС. Проблеми като забиване, подлагване на интерфейса, краш на приложения са много по-рядко срещани, това вероятно, защото далеч не всеки производител на телефони успява да оптимизира добре андорида към хардуера, пускат и доста бъгави UI. Даже едни от най-крупните производители на Андорид устройства като Xiaomi има проблеми с последните версии MIUI. Основния плюс, заради който хората си купуват Iphone e, че е гъзарийка да имаш последен модел Iphone. Реално в България при средна заплата от 1000лв не са много хората, които спокойно може да си позволят Iphone XS Max 512GB за 2400лв. Та притежанието на подобен апарат е подчертаване на статус, на по-големи финансови възможности. По-често у нас за жалост е показател за липса на ум. Кой нормален ще пести месеци от заплатата си за да си купи звънилка? Или ще го изплаща дълго време и ще му излезе на сигурно 3 бона. 

преди 24 минути, Soviet Soldier написа:

По-често у нас за жалост е показател за липса на ум.  

:offtopic_s:

Понякога се чудя на кой свят живея и правилно ли чета изписани от хората тук постове...
Значи който си купува Нокия 3310 показва блясъка на чистия си огромен ум, а който си купува апарат за 2000 лева (те много са вече с такива цени, не е само iPhone) показва липсата на какъвто и да е ум, така ли излиза?!?!

Изумен съм... :getout:

преди 19 минути, algor написа:

:offtopic_s:

Понякога се чудя на кой свят живея и правилно ли чета изписани от хората тук постове...
Значи който си купува Нокия 3310 показва блясъка на чистия си огромен ум, а който си купува апарат за 2000 лева (те много са вече с такива цени, не е само iPhone) показва липсата на какъвто и да е ум, така ли излиза?!?!

Изумен съм... :getout:

Не четеш внимателно явно. Липса на ум е да получаваш 1000лв заплата и да пестиш с месеци за последен модел Iphone, или да го изплащаш с многократна надценка. Просто е излишен разход за повечето българи. А за хората с по-големи финансови възможности си е ок. Макар че познавам и заможни хора, които ползват телефони за 400-500лв ,просто не се нуждаят от повече и разумно харчат парите си. 

Аз самият харесвам Iphone, ползвал съм техни апарати, защото по-рано смартфоните ми бяха голяма краста, но с времето това отшумя. В момента ползвам просто това, от което имам нужда. 

• Автор

Преди тази играчка  - iPhone 5, имам HTC u ultra  - огромен дисплей,  много бърз, много възможности,  та се чудя как един айфон може да превъзхожда htc u ultra?

преди 3 минути, Valia Nikolaeva написа:

Преди тази играчка  - iPhone 5, имам HTC u ultra  - огромен дисплей,  много бърз, много възможности,  та се чудя как един айфон може да превъзхожда htc u ultra?

Вземете iPhone 8+ или XS Max и минете да изкажете мнение отново.

преди 4 часа, Valia Nikolaeva написа:

С Iphone се работи по лесно има по красива и изчистена линия по сигурна операционна система явяваща се модифициран Linux. iOS е с по добър потребителски интерфейс и менюта.Iphone може да го продадеш ако е запазен вид и ще получиш прекрасна цена.Приложенията му са с по високо качество сравявано с Андроид.Iphone имат и по добри дисплеи и по добър цялостен външен вид по красиво оформление по красив графичен дизайн.По тънки са и притежават метален корпус.Живота им е сравнително  по дълъг.Камерите им правят чудесни снимки и от Iphone 3 до най новият камерите са им с едно-две нива над всички останали конкурентни устройства.За това и айфоните са създадени за fотография.За това и много Графични дизайнери и Фотографи си го купуват.Малко е като да сравняваме Белгийски шоколад с Марципан. :windsurfing:

Valia Nikolaeva написа:

Всички дизайнери защо предпочитат да работят на продукти на Епъл. :-)

• Автор
преди 14 минути, Alletheya написа:

С Iphone се работи по лесно има по красива и изчистена линия по сигурна операционна система явяваща се модифициран Linux. iOS е с по добър потребителски интерфейс и менюта.Iphone може да го продадеш ако е запазен вид и ще получиш прекрасна цена.Приложенията му са с по високо качество сравявано с Андроид.Iphone имат и по добри дисплеи и по добър цялостен външен вид по красиво оформление по красив графичен дизайн.По тънки са и притежават метален корпус.Живота им е сравнително  по дълъг.Камерите им правят чудесни снимки и от Iphone 3 до най новият камерите са им с едно-две нива над всички останали конкурентни устройства.За това и айфоните са създадени за fотография.За това и много Графични дизайнери и Фотографи си го купуват.Малко е като да сравняваме Белгийски шоколад с Марципан. :windsurfing:

Всички дизайнери защо предпочитат да работят на продукти на Епъл. 🙂

Даа,  и като ти го заключат става на играчка... IPhone xs - 3000 лв,  заключен и какво правим?  

Даа,  и като ти го заключат става на играчка... IPhone xs - 3000 лв,  заключен и какво правим?  

Гледам се казвате Валя Николаева, а не Валя Балъкова.
Да не говорим, че не виждам смисъл да купувате модела с най-много памет.

Всъщност явно сте предубедена и няма смисъл да продължаваме.

• Автор

Ако имах общо с Краси,  можеше и така да се казвам! 

Пак питам - като го заключат какво правим?  Толкова много обяви за заключени телефони... 

току-що, Valia Nikolaeva написа:

Ако имах общо с Краси,  можеше и така да се казвам! 

Пак питам - като го заключат какво правим?  Толкова много обяви за заключени телефони... 

Кой като го заключи бе?

• Автор
току-що, Silvering написа:

Кой като го заключи бе?

Като си забравиш ID,  не го ли заключват? 

Screenshot_20190821-215411.png

преди 38 минути, Alletheya написа:

С Iphone се работи по лесно има по красива и изчистена линия по сигурна операционна система явяваща се модифициран Linux. 

По-скоро UNIX. Много хора написаха, че iOS е бърз и незабива, което потвърждавам и аз. Имах iphone SE  който е с малките 2 гб рам.  Имах стартирани  над 20 приложения на заден фон и се случва следното:

1) Системата не забива изобщо! Айде пуснете подобен телефон с андроид и гледай сеира. Защо в новите андроиди слага 6-8 гб рам? (това е реторичен въпрос) Защо всички с андроид си спират приложенията, когато не ги ползват( и това е реторичен въпрос, отнася и за точка 2, по-долу)

2) Батерията не пада по-бързо с толкова пуснати приложения! 

В момента съм с Iphone XS и съм също толкова доволен от него. Както на предишния, така и на този модел, никога не ми се е налагало да рестартирам телефона или пък да преинсталирам софтуера. Един минус за някои може да е липсата на българско меню. Какво пък, всеки нормален човек трябва да знае чужд език. Поддръжка поне 4 години.

На скоро си закупих и macbook air. Базов модел, но лек, изтънчен( в долния край е с дебелина от 1-2 мм), отличен тъчпад и батерия - 10 чАса. Изцяло  алуминиев корпус и тежи малко над 1 кг. Отлично озвучение . Не се виждат никакви вентилатори или колонки. Още като гледах преди години презентацията на Джобс,  този модел ми остана в съзнанието.

преди 22 минути, Valia Nikolaeva написа:

Кой ще ти го заключи? Само някой идиот, който няма идея що е това iCloud, може да направи тази глупост.

PS: В обявата пише: "ЗА ЧАСТИ". ID e електронната поща. Вероятно има начин да се възстанови. Не ми се е налагало, защото си помня данните.

• Автор
преди 3 минути, Eclipse2G написа:

По-скоро UNIX. Много хора написаха, че iOS е бърз и незабива, което потвърждавам и аз. Имах iphone SE  който е с малките 2 гб рам.  Имах стартирани  над 20 приложения на заден фон и се случва следното:

1) Системата не забива изобщо! Айде пуснете подобен телефон с андроид и гледай сеира. Защо в новите андроиди слага 6-8 гб рам? (това е реторичен въпрос) Защо всички с андроид си спират приложенията, когато не ги ползват( и това е реторичен въпрос, отнася и за точка 2, по-долу)

2) Батерията не пада по-бързо с толкова пуснати приложения! 

В момента съм с Iphone XS и съм също толкова доволен от него. Както на предишния, така и на този модел, никога не ми се е налагало да рестартирам телефона или пък да преинсталирам софтуера. Един минус за някои може да е липсата на българско меню. Какво пък, всеки нормален човек трябва да знае чужд език. Поддръжка поне 4 години.

На скоро си закупих и macbook air. Базов модел, но лек, изтънчен( в долния край е с дебелина от 1-2 мм), отличен тъчпад и батерия - 10 чАса. Изцяло  алуминиев корпус и тежи малко над 1 кг. Отлично озвучение . Не се виждат никакви вентилатори или колонки. Още като гледах преди години презентацията на Джобс,  този модел ми остана в съзнанието.

Кой ще ти го заключи? Само някой идиот, който няма идея що е това iCloud, може да направи тази глупост.

извинявайте много,  но всяка втора обява в олх за iPhone  , е със заключен icloud!  

преди 1 минута, Valia Nikolaeva написа:

извинявайте много,  но всяка втора обява в олх за iPhone  , е със заключен icloud!  

Значи продавачите са идиоти! Първо се Log out(sign out) от облака и тогава се връщат заводските настройки.

• Автор

И това са десетки хора,  те не го ли знаят? 

И това са десетки хора,  те не го ли знаят? 

Или не се интересуват, или са неграмотни. Дори и да върнеш заводските настройки, телефона си остава заключен. Точно от там идва грешката. Първо излизаш от icloud и след това връщаш настройките. За около 700 лева има нови Iphone 6-7 поколение. Макар и по-стари, те вършат отлична работа. Iphone 7 .даже още се поддържа.

преди 8 минути, Valia Nikolaeva написа:

Защото голяма част да не кажа всички са крадени /намерени из европа . 

преди 3 часа, Valia Nikolaeva написа:

Да се върнем на темата - прочети биографията на Стив Джобс(дебела книжка е) и ще разбереш каква му е била идеята  и философията, когато е създал компанията Apple  и нейните продукти. Скъпи са, но знам, че си заслужава парите и няма да ги сменям близките 5 години .  Повечето  хора си мислят, че това е просто телефон за гъзария. Аз го взех заради операционната система, качеството на изработка, липсата на вируси. Хората си мислят, че андроида им е бърз, докато не хванат и не поработят 15 минути на iOS. Андроид просто с времето се омазва и започва да лагва. Вируси.  Просто този човек(Джобс) ме вдъхнови с неговото мислене. Жалко , че си замина по такъв начин.  Конкретно 5-цата морално остарял и е възможно да лагва, ако е с последната версия на iOS. Също така батерията вероятно е стара и това също намаля скоростта на работа на телефона.

PS: Избягвай гаражни сервизи, тъй като Apple си пазят продуктите и веднага могат да видят, че ползваш неоригинални части. Може да последват неприятни последици.

• Автор
преди 36 минути, Eclipse2G написа:

Или не се интересуват, или са неграмотни. Дори и да върнеш заводските настройки, телефона си остава заключен. Точно от там идва грешката. Първо излизаш от icloud и след това връщаш настройките. За около 700 лева има нови Iphone 6-7 поколение. Макар и по-стари, те вършат отлична работа. Iphone 7 .даже още се поддържа.

Специалист от сервиз ми каза,  че ако си забравя паролата никой не може да я възстанови.  Ти от опит ли го казваш? 

Screenshot_20190821-224946.png

За iphone 5 веч няма поддръжка. Пример - не може да се инсталира поддържан от ФБ месинджър.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.