Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на WINDOWS.7 на ASROCK Z390

Featured Replies

Здравейте! От какъв носител (DVD, USB) зареждате компютъра за инсталиране? Настроили сте в BIOS първо зареждащо устройство?  Каква е била предходната операционна система? Windows 7 или по-стара, или по-нова? Кой режим е избран в BIOS - UEFI или Legacy? Ако е Legacy, изключен ли е Secure Boot? Можете ли отново да заредите компютъра от инсталационния носител (DVD, USB)?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Ще инсталирам "WINDOWS.7.SP1.UPDATED.NOVEMBER.2017.BG.&.EN.OEM" като .iso фаил , дъното е  "ASROCK Z390 Phantom Gaming 6"+"SAMSUNG M.2 SSD 970 EVO Plus 500GB" предпочитам от DVD , под UEFI с GPT.Може би ще си инсталирам и "XP SP3 32bit".SSD е единствен включен ,после ще прибавя 2TB Baracuda.

Някакви препоръки или съвети?Има ли нещо специфично?

Не съм ползвал по-"високи" версии от "win xp" 32.

Пожелавам ти успешно инсталиране на Win7 на тази платформа и още повече успех и за инсталирането на WinXP, а като ти писне да се мъчиш, Пишеш в гугъл Download windows 10 и от сайта на майкрософт си сваляш инсталатор за него, който ти прави инсталационна флашка. Гледай флашката да е 8гб поне. А драйвери за win10 си имаш или на диска с дъното или си сваляш последните от сайта на asrock.

• Автор
преди 28 минути, killcho написа:

под UEFI с GPT

А имаш ли идея как става това?

преди 1 час, DarkEdge написа:

А имаш ли идея как става това?

Ако имаш предвид ,че не съм се изразил коректно - може и да си прав.

Дъното е със спецификация UEFI на BIOS https://www.asrock.com/mb/Intel/Z390 Phantom Gaming 6/index.asp#Specification .Искам да е с GPT формат на разделение на таблицата на твърдите дискове.

Понеже не знам дали мога да посочвам линк към торент тракер, затова посочвам името на версията която ще използвам.Версията ще е PRO ,защото в последствие ще използвам активатор, който не работи с ULTIMATE.

Резервиран съм към "Win 10". Не искам "телеметрия" и прочее!Просто предпочитам "Win 7"!

Що се отнася до избора за "Boot" устройство все още считам , че при настолните конфигурации DVD (оптичните дискове) са по-сигурни от "USB flash drive"(колкото и консервативно да му се струва на някой).

Та така - ако си направя диск (с iso. образ) ще мога ли да го инсталирам (win 7 pro) , както искам или има някакви спънки , които трябва да преодолея и как?

Тази работа както я мислите няма да стане, освен това телеметрия  има и в Windows 7.

преди 13 минути, AAUUXX написа:

Тази работа както я мислите няма да стане, освен това телеметрия  има и в Windows 7.

Не е само телеметрията!Ако погледнете ще видите че посочената версия на "Win 7" е актуализирана и прочистена , към дата 15.08.2017.

Къде е спънката? В това ,че искам да инсталирам от оптично устройство или начинът , по който писах че ще го направя.

преди 5 минути, killcho написа:

Не е само телеметрията!Ако погледнете ще видите че посочената версия на "Win 7" е актуализирана и прочистена , към дата 15.08.2017.

Къде е спънката? В това ,че искам да инсталирам от оптично устройство или начинът , по който писах че ще го направя.

Спънката ще е, по отношение на Windows XP как ще го инсталирате под UEFI BIOS? От къде ще намерите драйвер за USB 3 това важи и за Windows 7? От къде ще намерите драйвери за останалия хардуер под Windows XP и 7?

От описанието на версията "Win 7":

NOTE: - Добавени са актуализации до 20.11.2017, използван е пакета на simplix от forum.oszone.net
(С пакета на simplix се добавят и драйвери за USB 3.0 и 3.1 чрез проекта Win7USB3

Windows XP ще е на отделен дял и то ако е възможно да се инсталира.Въпросът че като по-старата ОС би трябвало да се инсталира първа (така знам аз), ако не е така ще го мисля по късно.

По отношение на драйверите за "Windows 7" приемам съвети и насоки.Дори от къде да ги изтегля (при нужда).

Цялата тази работа с две думи се казва " таралеж в гащите". Ще се сблъскаш с толко проблеми, че на края ще си зададеш въпроса-за какъв дявол ми е всичко това, заради една овехтяла и саката система? И дори да я подкараш, после пак на всяка крачка ще срещаш съпротива. Аз имам компютър с Уиндоус 8.1 и вече имам много проблеми поради рестрикции към него. Откажи се навреме.

преди 6 часа, B3M2W0 написа:

Цялата тази работа с две думи се казва " таралеж в гащите". Ще се сблъскаш с толко проблеми, че на края ще си зададеш въпроса-за какъв дявол ми е всичко това, заради една овехтяла и саката система? И дори да я подкараш, после пак на всяка крачка ще срещаш съпротива. Аз имам компютър с Уиндоус 8.1 и вече имам много проблеми поради рестрикции към него. Откажи се навреме.

Какво визираш с  "...заради една овехтяла и саката система..."?

Мразя да съм в ролята на "гъска която "гушат" " , предполага се да знам крайната цел на "стопанина"(MS).

Посочете ми прочистен "windows 10" и няма дори да опитвам тези еквилибристики.Ако сложим на една везна предимствата срещу недостатъците (но не теоретичните и по желателни) на "windows 10" , накъде ще се наклонят везните? Да не пропускаме "реалната тежест" на морала и личността.

И дали MS ти бъркат в гащите защото така им харесва или за да спазят някакви (задължаващи ги) "уговорки" . Нима това не е " таралеж в гащите"?

Та питах за съвет как да стане нещото (инсталация от диск DVD).

П.П. Исторически факт : "Когато създали първият влак , "цялата научна общност" изчислила и доказала ,че скорост по висока от 37 км/ч  ще е смъртоносна за пътуващите!"

А защо са го направили - защото "интереса клати феса"!

преди 10 часа, killcho написа:

Когато създали първият влак , "цялата научна общност" изчислила и доказала ,че скорост по висока от 37 км/ч  ще е смъртоносна за пътуващите!"

Тази теза доказва това, което се мъча да ти обясня-ти се мъчиш да пътуваш не с новия влак, а с талигата. Даже производителите на дъна вече не слагат драйвери за седмицата. Копнежа по нея е чисто емоционален и не е оправдан технически. А за гащите заслугата си е чисто твоя.

преди 12 часа, B3M2W0 написа:

Тази теза доказва това, което се мъча да ти обясня-ти се мъчиш да пътуваш не с новия влак, а с талигата. Даже производителите на дъна вече не слагат драйвери за седмицата. Копнежа по нея е чисто емоционален и не е оправдан технически. А за гащите заслугата си е чисто твоя.

Първо : Не си вникнал в същността на написаното

" П.П. Исторически факт : "Когато създали първият влак , "цялата научна общност" изчислила и доказала ,че скорост по висока от 37 км/ч  ще е   смъртоносна за пътуващите!"

А защо са го направили - защото "интереса клати феса"! "

и вадиш фраза от контекста му манипулативно.Става дума че са защитавали тези ,които са финансирали научната им дейност!В това противопоставяне често "ново" и "старо" са разменяли местата си (чисто исторически) според това зад кого са заставали "ресурсите".

Второ: Прочетохте ли какво питах

"Та така - ако си направя диск (с iso. образ) ще мога ли да го инсталирам (win 7 pro) , както искам или има някакви спънки , които трябва да преодолея и как?"

Отговор от типа "Защото така!" не комуникира с пряко с въпроса.

Трето: В същност , съм се качил на навият влак , но предпочитам да го управлява машинист с натрупан опит,а не самодоволен новобранец ,който рядко знае на кой свят се намира и е п(р)обутван  от НАЧАЛНИКА.

Това е просто лирично отклонение

Четвърто: Сигурно , когато си прегледал "линк"-овете  , който съм дал си видял ,че някой от тези драйвери са фирмени на производителя на схемите (но не са посочени в официалната документация - това вече е въпрос на политика т.е. "задължаващи договори") ,и всичките са "WHQL".

Все пак считам , че този форум и темите му са за обмяна на идеи , съвети ,опит ,за взаимопомощ  и др. в този дух.

Не целя да засегна когото и да било.

Посочената от теб windows 7 сборка, без значение от носителя, ще се инсталира. Проблемите ще започнат след първия рестарт, когато вече не зареждаш boot.wim-а от носителя, а самия windows 7, който преди рестарта е бил разопакован върху SSD-то. Трябва да си вградиш нужните драйвъри в Pro индекса в install.wim. Тук таралежът в гащите е, че install.wim вече е компресиран в install.esd и трябва да си играеш от .esd файла да експортираш само Professional в нов install.wim, та чак тогава да почнеш да работиш с dism /mount-image и /add-driver.

Предполагам ще има малко проба-грешка, докато напаснеш образа до край. Бих те посъветвал да погледнеш в другия тракер:

DahxIT1.png

От install.wim вадиш Professional в отделен .wim файл с dism /export-image.

Монтираш новоизвадения Pro с dism /mount-image и изпълняваш dism /add-driver за монтирания образ.

Понеже всеки един едишън на windows 7 сам по себе си става 4GB+, след като го обновиш, обработения си Pro го /export-image още веднъж, но този път с аргумент /compress:recovery (т.е. към install.esd файл).

Получения install.esd файл го пъхаш в iso от windows 10 и можеш да си го записваш на каквото искаш. Кеф ти диск, кеф ти флашка.

Лично мое мнение, цялата тази гимнастика е излишна - има си 10 Enterprise LTSC 2019.

на 31.08.2019 г. в 19:24, hudyr написа:

Трябва да си вградиш нужните драйвъри в Pro индекса в install.wim.

Получения install.esd файл го пъхаш в iso от windows 10 и можеш да си го записваш на каквото искаш. Кеф ти диск, кеф ти флашка.

Лично мое мнение, цялата тази гимнастика е излишна - има си 10 Enterprise LTSC 2019.

Компютърът, на който ще инсталирам е нов (нищо не е инсталирано до сега , дори още не са правени дялове на диска).

Тези "гимнастики" да ги правя след инсталацията ли!?

Предполагам става дума само за драйверите за SSD-то или и други ще трябва да вградя.

Мога ли да манипулирам .iso преди инсталацията на друг компютър с "HBCD" под коя от включените версии WIndows (или без тях) да го направя и с кой(и) инструмент(и) да го направя?

Трябва ли непременно да го "пъхам" в .iso от windows 10 и защо?

Windows 10 Enterprise LTSC 2019 (или някои други версии на Windows 10) има ли вариант да е прочистена от телеметрията , надничането и други видове "spy"?

на 22.08.2019 г. в 16:27, killcho написа:

Ще инсталирам "WINDOWS.7.SP1.UPDATED.NOVEMBER.2017.BG.&.EN.OEM" като .iso фаил , дъното е  "ASROCK Z390 Phantom Gaming 6"+"SAMSUNG M.2 SSD 970 EVO Plus 500GB" предпочитам от DVD , под UEFI с GPT.Може би ще си инсталирам и "XP SP3 32bit".SSD е единствен включен ,после ще прибавя 2TB Baracuda.

Някакви препоръки или съвети?Има ли нещо специфично?

Не съм ползвал по-"високи" версии от "win xp" 32.

С GPT ще имаш проблеми с активацията. Можеш да пробваш да инсталираш 10 и от нея да стартираш инсталацията на исото на 7 на друг дял. Успех с драйверите за 7.

п.с. Имаш и опцията да ползваш виртуалки...

Монтираш новоизвадения Pro с dism /mount-image и изпълняваш dism /add-driver за монтирания образ.

Само че още не знам как ще стане това , като драйверите на  "SAMSUNG 970 evo plus 500gb" са във вид .exe . До сега не съм намерил в друг вариант.

Някакви идеи?

на 7.09.2019 г. в 13:45, hudyr написа:

Сваляш 3.1.0.1901 за windows 7 x64 и разархивираш.

Благодаря!

Уж рових и разглеждах в този форум ,даже си изтеглих други драйвери от там ,но не съм видял  , че освен .exe има "извлечени" драйвери за "970 EVO PLUS"  , че и за други SSD M.2 NVMe.

Посочената от теб windows 7 сборка, без значение от носителя, ще се инсталира. Проблемите ще започнат след първия рестарт, когато вече не зареждаш boot.wim-а от носителя, а самия windows 7, който преди рестарта е бил разопакован върху SSD-то. Трябва да си вградиш нужните драйвъри в Pro индекса в install.wim. Тук таралежът в гащите е, че install.wim вече е компресиран в install.esd и трябва да си играеш от .esd файла да експортираш само Professional в нов install.wim, та чак тогава да почнеш да работиш с dism /mount-image и /add-driver.

Предполагам ще има малко проба-грешка, докато напаснеш образа до край. Бих те посъветвал да погледнеш в другия тракер:

DahxIT1.png

От install.wim вадиш Professional в отделен .wim файл с dism /export-image.

Понеже всеки един едишън на windows 7 сам по себе си става 4GB+, след като го обновиш, обработения си Pro го /export-image още веднъж, но този път с аргумент /compress:recovery (т.е. към install.esd файл).

Win7 не разпознава SSD и "увисва" още на първия прозорец за избор на език. Използвах посоченият  от теб имидж ,от "флашка"  на която сложих и драйверите и HBCD.

Инсталирах Win10 (не ми допада) с цел да мога да направя ,тава което ме съветваш.

Смених boot.wim на 7 с този от 10 (пробвах тази ти идея от друга тема). Инсталацията (правя я на друг дял не при 10) напредна до ... стъпка 2 и поиска драйвери , посочих му ги, разпозна ги ,и когато натиснах "Напред" ме върна на същата стъпка.

Искам да направя описаното от теб  ,но нещо ми убягва с DISM - къде трябва да се намира .iso ,трябва ли да му променям оригиналното име и какъв е синтаксиса на командите?

Преди всичко: Microsoft ос*рат кумулативните ъпдейти на windows 7(август и септември са пълен провал, понеже повреждат системата). Имай го предвид!

Приемам, че имаш install.wim файла от AIO образа, който ти споменах.
Ето ти ги двата ъпдейта за nvme поддръжка: https://drive.google.com/open?id=1sXoirNBKVW5AL1H92NKH0yZ4Y46E038Y
Имаш си драйвърите, имаш си двата ъпдейта за nvme. Направи си следната структура от папки:
rCvqEJ5.png

Папка на D:\ (или на C:\, няма значение) win7. В нея шестте папки:
intdrv и intupd са респективно папките за драйвърите и двата ъпдейта.
mboot, minstall и mwinre са респективно папките, където ще монтираш boot.wim, install.wim и winre.wim.
sources е папката, в която ще държим самите boot.wim, install.wim и winre.wim файлове.

Цялата интеграция може да стане наведнъж:

Dism /Mount-image /imagefile:d:\win7\sources\boot.wim /index:2 /MountDir:d:\win7\mboot (монтираш boot.wim)

Dism /Add-Package /image:d:\win7\mboot /PackagePath:D:\win7\intupd (вграждаш nvme ъпдейтите)

Dism /Add-Driver /image:D:\win7\mboot /driver:D:\win7\intdrv /recurse /forceunsigned (вграждаш драйвърите)

Dism /Unmount-image /MountDir:d:\win7\mboot /Commit (демонтираш и запазваш промените)

_______________________________________________________________________________________________

Dism /Mount-image /imagefile:d:\win7\sources\install.wim /index:3 /MountDir:d:\win7\minstall (монтираш Professional индекса)

copy d:\win7\minstall\Windows\System32\Recovery\winRE.wim d:\win7\sources\winRE.wim (копираш winre.wim ОТ монтирания образ КЪМ папката sources)

Dism /Mount-image /imagefile:d:\win7\sources\winRE.wim /index:1 /MountDir:d:\win7\mwinre (монтираш winre.wim)

Dism /Add-Package /image:d:\win7\mwinre /PackagePath:D:\win7\intupd\ (вграждаш двата nvme ъпдейта в winre.wim)

Dism /Add-Driver /image:D:\win7\mwinre /driver:D:\win7\intdrv\ /recurse /forceunsigned (вграждаш драйвърите в winre.wim(задължително трябва да вградиш usb/nvme/sata/chipset))

Dism /Unmount-image /MountDir:d:\win7\mwinre /Commit (демонтираш winre.wim и запазваш промените)

dism /export-image /sourceimagefile:d:\win7\sources\winRE.wim /sourceindex:1 /destinationimagefile:d:\win7\sources\winRE1.wim /compress:max /checkintegrity (експортираш съдържанието на сегашния winre.wim в нов (winre1.wim) файл, понеже сетарият се раздува)

del D:\win7\sources\winRE.wim (триеш стария winre.wim)

ren D:\win7\sources\winRE1.wim winRE.wim (задаваш правилно име на новия winre1.wim, за да сработи правилно после) (последователността del -> ren е еквивалентна на ctrl+c -> ctrl+v със замяна)

Dism /Add-Package /image:d:\win7\minstall /PackagePath:D:\win7\intupd (вграждаш двата ъпдейта в install.wim)

Dism /Add-Driver /image:D:\win7\minstall /driver:D:\win7\intdrv /recurse /forceunsigned (вграждаш драйвърите в install.wim)

copy d:\win7\sources\winRE.wim d:\win7\minstall\Windows\System32\Recovery\winRE.wim /y (копираш новия winre.wim обратно в install.wim и заместваш)

Dism /Unmount-image /MountDir:d:\win7\minstall /Commit (демонтираш install.wim и запазваш промените)

_______________________________________________________________________________________________

dism /export-image /sourceimagefile:d:\win7\sources\boot.wim /sourceindex:1 /destinationimagefile:d:\win7\sources\boot1.wim /compress:max /checkintegrity (изпълняваш този експорт за sourceindex:1 и sourceindex:2)

dism /export-image /sourceimagefile:d:\win7\sources\install.wim /sourceindex:3 /destinationimagefile:d:\win7\sources\install.wim /compress:max /checkintegrity (изпълняваш само за sourceindex:3, той ти е Pro-то)
(тук вече можеш сам ръчно да изтриеш старите, раздути boot и install файлове, и да преименуваш новите)

Забравяме за идеята с boot.wim от windows 10, понеже явно трябва да си играеш да му вграждаш българския език(заради 7-цата, която е с вграден български), а да вградиш ъпдейтите и драйвърите в boot.wim на същата 7-ца е далеч по-лесно и бързо. Освен това, ползвайки boot.wim от 10, ти отлагаш един важен проблем, който е най-добре да усетиш при първото зареждане от флашката - дали 7-цата захапва всички нужни драйвъри или не. Ако клавиатура/мишка в USB3 порт проработят с модифицирания ти boot.wim, значи ще работят и в инсталирания windows 7. Ако модифицираният boot.wim правилно засече всички складови устройства(SSD-то/HDD-та), значи nvme и sata драйвърите също работят и инсталираният windows 7 също не би трябвало да има проблеми.

ISO файлът ще излезе по-голям от 4GB, за това ползвай RUFUS и го настрой за GPT с файлова система NTFS.

на 14.09.2019 г. в 15:01, hudyr написа:

(задължително трябва да вградиш usb/nvme/sata/chipset))

В архивите има по няколко папки и файлове извън папките , кои да избера или да ги сложа разархивирани в папка всичките (разбира се всеки пакет в отделна папка -  по една за  USB3.1, nvme , chipset , sata).Имам драйвери само "intel rapid storage technology drivers for z390" това ли са SATA драйверите или те са в друг пакет?Да слагам ли драйверите  на ASMedia за USB 3.1 и sata 6G за техните си контролери или да ги оставя за след инсталацията?Някои "пакети" съдържат папки с имена на други версии (не на 7) , но "пакети" са посочени за 7 , тогава коя да сложа?Или DISM ще разпознае съвместимите, и трябва ли да сменям имената на тези папки?

Ползвам bg-en_win_7_5in1_with_sp1_x64_apr2019.iso - зелето.

Ако направя процедурата за  Enterprise (предполагам индекса е 5) нещо ще се промени ли в командните редове и аргументите освен индекса?Например в тези:

на 14.09.2019 г. в 15:01, hudyr написа:

dism /export-image /sourceimagefile:d:\win7\sources\boot.wim /sourceindex:1 /destinationimagefile:d:\win7\sources\boot1.wim /compress:max /checkintegrity (изпълняваш този експорт за sourceindex:1 и sourceindex:2)

А защо си сложил двете разделителни линии? Какво разделят те?

Коя версия на RUFUS ми препоръчваш?

на 15.09.2019 г. в 16:56, killcho написа:

да ги сложа разархивирани в папка всичките (разбира се всеки пакет в отделна папка -  по една за  USB3.1, nvme , chipset , sata)

Това правиш.

това ли са SATA драйверите

Да.

Да слагам ли драйверите  на ASMedia за USB 3.1 и sata 6G за техните си контролери

Идеята е да вградиш драйвърите за всички интерфейси, за които имаш "непознати" за windows 7 контролери. Windows 7 не знае що е то USB3(.x), NVMe, не познава новите чипсети и sata контролери. Разбира се, не познава още една камара друг хардуер, но за него винаги можеш да инсталираш драйвър, когато имаш работеща windows 7 инсталация с работещи мишка и клавиатура. Трябва ти базово функционираща периферия, за да можеш да инсталираш каквото и да било, нали? ;)

Някои "пакети" съдържат папки с имена на други версии (не на 7) , но "пакети" са посочени за 7

Например?

Или DISM ще разпознае съвместимите, и трябва ли да сменям имената на тези папки?

DISM 5 пари не дава за имената на папките. DISM се води по .inf файловете.

Не мога да ти кажа dism какво "разпознава", понеже не съм експериментирал чак толкова. Обработвам windows 7 - тегля драйвъри за windows 7. При грешки чета за какво реве dism(или log-a на dism) и съответно действам според това, което е вътре в него. До тук още не си стигнал, не го мисли толкова.

Ако направя процедурата за  Enterprise (предполагам индекса е 5) нещо ще се промени ли в командните редове и аргументите освен индекса?

Не. Индексите в install.wim нямат нищо общо с индексите в boot.wim. boot.wim съдържа инсталационната среда(тази, която зареждаш и в която работиш до първия рестарт). install.wim съдържа самия windows. В случая, ти имаш all-in-one образ, който съдържа няколко издания на windows 7 - home basic, home premium, professional, ultimate, enterprise. Моята идея с последователността от команди по-горе е да обработиш инсталационната среда и Professional изданието и да ги експортираш в нови boot.wim и install.wim респективно. Първо, защото операциите с dism раздуват .wim файловете(вътре стои една папка [DELETED]), и второ, защото на теб, конкретно, ти трябва само едно издание, а не всичките(още повече, че ти обработваш само едно издание).
В твоя случай, няма значение дали ще ползваш Pro или Ent. Просто Ent не ти е нужен или поне аз не смятам, че нещо ти е нужно, което Ent го има, а Pro го няма.

А защо си сложил двете разделителни линии? Какво разделят те?

Сложил съм ги просто за да разделя визуално трите етапа. Първо обработваш boot.wim, после обработваш install.wim и winre.wim, накрая експортираш обработеното. Друга роля нямат.

Коя версия на RUFUS ми препоръчваш?

Щом не съм казал "тази" или "онази" - разбира се, че последната.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.