Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Размазване на Windows 10

Featured Replies

Няма никаква гаранция как вашите очи виждат 17" 1080p - може да е точно за вас, може отново да ви е дребно - поне намерете някаква 17-ка с такава резолюция и я вижте как изглежда от разстоянието от което ще ползвате машината. Да винаги може да свикнете, но в някакви малки граници - до сега какъв размер и с каква резолюция сте ползвали?

Инсталация на ОС за 30 лв. е смешно за мен.

За мен решението е - дисплей на максимална резолюция, скалирането на 100%, настройка на Cleartype, пипва се размерът на шрифта и се приключва с драмата
А драйвърът за видео картата (devmgmt.msc>Display adapters>десен клик по появилия се адаптер, избира се Properties и се отваря раздел Driver) на Microsoft ли е иули на производителя на картата?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Не показа снимка във висока резолюция на десктопа с маркиран проблемен елемент

• Автор

Пробвах на ТВ и е същата работа. 

Ето скрийншот на проблемния елемент: 

(скрийншота не е в най доброто си качество но проблема е че прозорци като този Sign In ми излизат по този начин размазани както се вижда на снимката)

image.png.dd0956c988d89592a501f4ba00ffcc1f.png

• Автор

Не. Като инсталирах Авира инсталатора беше по същия начин. Преди да направя скрийншота бях оправил настройките на Илюстратора които са в Свойства > Съвместимост >  Промяна на настройките за висока стойност на точ/инч >  и има две тикчета които се отбелязват за да може един вид да се оправи някакъв такъв проблем ако има (поне аз така го разбирам) и забелязъх че този sign in прозорец беше супер, но лявото меню с инструменти на илюстратора падаше под екрана и не се виждаха всичките инструменти затова върнах настройките както си бяха поне да може да се виждат инструментите.

Снимките ти отново са с ниско качество 1000 × 563, от което не се вижда да има проблем. Може да ползваш външни сайтове, където да качваш снимки, такива има стотици, само трябва да потърсиш малко. Примерен такъв:

http://www.prikachi.com/

Пробвй следната настройка как ще се отрази:

Цитат

reg add "HKCU\Control Panel\Desktop" /f /v "Win8DpiScaling" /t REG_DWORD /d 1

Logoff>Logon

• Автор
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Пробвй следната настройка как ще се отрази:

Logoff>Logon

Това къде да го напиша? 😁

Слд изпълнение на командата в command prompt as admin се отпиши от Windows  и се впиши отново. Това значи.

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз нещо не го виждам този огромен проблем, но като човек който си цени площта на работа си правя лентата малка.

аз също не виждам проблем
само че, има едно но
ние не виждаме екрана, а виждаме заснето изображение от паметта
и ако е вярно твърдението на автора за размазано изображение, най-вероятно е някакъв дефект на монитора
за това си мисля, че ако има възможност да заснеме картина с фотоапарат, ще даде по-вярна представа, какво вижда той на екрана

• Автор
преди 2 минути, дръндю написа:

аз също не виждам проблем
само че, има едно но
ние не виждаме екрана, а виждаме заснето изображение от паметта
и ако е вярно твърдението на автора за размазано изображение, най-вероятно е някакъв дефект на монитора
за това си мисля, че ако има възможност да заснеме картина с фотоапарат, ще даде по-вярна представа, какво вижда той на екрана

Фотоапарат нямам. С телефона като пробвам нищо не се вижда.

преди 33 минути, IliyanAM написа:

Ето скрийншот

Направи снимка с фотоапарат или смартфон, за да се види какво е реалното състояние.

На външен монитор (телевизор) нали проблема е същия - значи не може да е дефект на екрана.

За проба - отваряте текс, картинка, видео и т.н. и проверявате дали то се вижда еднакво добре на целия, има ли разлика в различни участъци на екрана и т.н.

преди 9 минути, IliyanAM написа:

https://dox.abv.bg/download?id=e1d61b444f

Проблема с размазване на инсталатора се оправи, но сега текста на самата програма стана такъв. Не знам дали се вижда на скрийншота

нещо си объркал настройките на картата
давам ти примерни снимки на моята карта
вероятно, си в това положение...диагонала в квадратчето
2060193908_.JPG.a8329df5b76c54d67a755dd991fc7dd0.JPG

а трябва да бъде така...това дето е в квадрата, трябва да си е баш диагонал
2037620766_1.jpg.15999c327a640b335716c8a2ff206d70.jpg

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Взех новия лаптоп и всичко е 6 +. 

Ходих в друг сервиз да ми сложат Уин 10 на новия лаптоп и момчето ми каза че самият лаптоп (предишния) е бил проблема най вероятно (както и вие ми казахте същото) 

Благодаря на всички за бързите отговори.

преди 19 минути, IliyanAM написа:

Благодаря на всички за бързите отговори.

аз благодаря. че се върна, за да дадеш информация

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.