Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за хардкор гейминг до 2800лв?

Featured Replies

Здравейте колеги, дойде времето да обновя старата кошница с нещо модерно, актуално и добро подходящо за хардкор гейминг до 2800лв максимум с възможност за стрийминг в туич. Настолния компютър ще се използва и за фото/видео обработка. Предимно ще се играят MOBA и MMORPG игри. Това към което съм се ориентирал е:

CPU: Ryzen 5 3600x

VGA: 2060 8GB SUPER или 2070 8GB

RAM: Crosair Vendeance 16GB 3200MHZ

HDD: SAMSUNG QVO 1TB X 2бр.

PSU: Seasonic Focus Gold Plus 650W 

CASE: FRACTIAL DESIGN Define R5 Titanium Mid Tower

Ако имате по-добри предложения очаквам да ги видя. Благодаря!

Няма да е лошо да помислиши за едно SSD и на него да инсталираш операционната система на него, по-бързо ще зарежда, а на хард диска да си сваляш игри, те също ако се инсталират на SSD зареждат по-бързо и гладко вървят.

Не казвам че като са инсталирани на твърдия диск вървят лошо, но все пак се усеща значителна разлика.

преди 2 минути, grizly написа:

Няма да е лошо да помислиши за едно SSD и на него да инсталираш операционната система на него, по-бързо ще зарежда, а на хард диска да си сваляш игри, те също ако се инсталират на SSD зареждат по-бързо и гладко вървят.

Не казвам че като са инсталирани на твърдия диск вървят лошо, но все пак се усеща значителна разлика.

SAMSUNG QVO 1TB  какво мислиш че е ?!

преди 12 минути, LxD написа:

Настолния компютър ще се използва и за фото/видео обработка. Предимно ще се играят MOBA и MMORPG игри.

... на монитор... ?

преди 37 минути, LxD написа:

Ако имате по-добри предложения очаквам да ги видя. Благодаря!

Може и с Ryzen 7 и по-евтина кутия:

AMD Ryzen 7 8C/16T 3700X 4.4GHz 36MB 65W AM4 box with Wraith Prism cooler
ASRock X570 Phantom Gaming 4 AM4
KINGSTON HyperX FURY 16GB 3200MHz DDR4 CL18 DIMM Black
Samsung 860 QVO 1TB V-NAND SATA MZ-76Q1T0BW
MSI RTX2060 SUPER VENTUS OC
Seasonic Focus Plus+ 650 Watt Gold Modular SSR-650FX
Fractal Design FOCUS G RED WINDOW

Обща стойност - 2 841.29 лв. с ДДС

преди 29 минути, Joss Bomon написа:

SAMSUNG QVO 1TB  какво мислиш че е ?!

Грешката е моя, не съм догледал. Не съм видял че е всъщност SSD, не съм се ровил да видя точния модел понеже отпред автора е написал HDD и останах с впечатлението че е твърд диск.

преди 57 минути, LxD написа:

HDD: SAMSUNG QVO 1TB X 2бр.

Не се занимавай с QLC т@ш@ци при такъв бюджет.

За игри и видео/фото:

AsRock B450 Gaming K4 казваш BIOS ъпдейт или Ryzen 3000 Ready стикер, както са последните партиди

Ryzen 5 3600

32GB Crucial Ballistix BLS2K16G4D32AESE

Crucial MX500 1TB

ADATA SX8200 Pro 512GB

Palit JS RTX 2070 SUPER

Phanteks Eclipse P400A

Seasonic SSR-650FM

vario.bg - 2830лв

Бих потърсил B450 Tomahawk дъно със същата забележка.

Промени по дисковата подсистема са допустими към 2TB твърд диск на мястото на 1TB MX500, ако се търси по-голям сторидж. Това би освободило едни 120-130лв, които могат да се вложат в нестоков охладител за процесора и по-висок клас кутия.

SAMSUNG QVO SSD диска има много по-малък живот на четене и запис отколкото Evo-то.

Както и по ниски скорости.

Съветвам да се избягва.

QLC vs TLC SSDs: Samsung QVO & EVO

• Автор

Първо да благодаря на всички, които ми дадохте насоки до момента.

След дълго мислене и разглеждане успях да сглобя следната конфигурация, малко над бюджета, но мисля че си заслужава:

CPU: AMD Ryzen 7 8C/16T 3700X 4.4GHz 36MB 65W AM4 box with Wraith Prism cooler

MB: ASRock X570 Phantom Gaming 4 AM4

VGA: GIGABYTE AORUS GEFORCE RTX 2070 SUPER 8G GV-N207SAORUS-8GC

RAM: Corsair Vengeance LPX 3200MHz 2x8GB CL16 CMK16GX4M2B3200C16 (мисля че 16GB са достатъчни за мойте цели описани по нагоре)

SSD: CRUCIAL MX500 1TB SSD 2.5in 7mm CT1000MX500SSD1 (може да бъде заменено със Samsung EVO 1TB, но ще помисля защото разликата е 10MB повече във скоростта на записване от колкото на Crucial-а, може да има и други на на пръв поглед основно това забелязах)

PSU: Seasonic Focus Plus+ 650 Watt Gold Modular SSR-650FX

CASE: Fractal Design Define R6 Tempered Glass Black Mid Tower

Обща сума: 3218,98лв.

Избрах по скъпите неща, защото не мисля да ъпгрейдвам поне в следващите 2 години. Някакви последни съвети и препоръки които можете да ми дадете преди да финализирам поръчката?
Единствено, нещото което ме притеснява е дали рамта е подходяща на височина спрямо кулъра на процесора, случайно да не опира в него и да стане така че да не мога да я използвам?

Комплектът на Corsair е именно с ниски радиатори. Цялостно паметта не е толкова критичен момент,  просто с 32GB си обезпечен за по-сериозен мултитаскинг и видео обработка, а сега цените са прилични - под 350лв за комплекта на Crucial, който е с добрите Micron E-die чипове.

Какво като няма да пипаш 2 години - това не оправдава напълно покупката на 3700X главно за гейминг, наред с X570 платка с глупав вентилатор. Плащаш двойно повече за процесор и дъно, а разликата къде да я усетиш? След като очевидно видео обработката е на второ място и си оставяш едва 16GB памет за нея, единствено стриймването може да осмисли процесор с повече ядра. Според качеството и ползвания софтуер, особено на RTX карта, най-вероятно ще се окаже, че 3600 върши идеална работа за целта. В противен случай заради процесор и дъно оставаш без NVME SSD, че даже си и няколко стотака над първоначалния бюджет.

Иначе MX500 е перфектно SATA SSD, но ако взимаш само едно устройство (което според мен е малко), нека да е 1TB версията на ADATA SX8200 Pro / S11 Pro или Samsung 970 EVO Plus за малко повечко пари.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.