Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на семейна кола

Featured Replies

Здравейте,

знам, че заглавието на темата може да звучи тривиално, но моя случай е малко по-различен. Първо искам да призная, че от както съм взел книжка не съм карал много много. Някъде към 10 000км да имам навъртяни със служебна кола. Търсим кола  с 4 врати, икономична, на газ, като предполагам, че повече ще се кара в града /за возене на детето/ но и по-рядко на далечни разстояния /за ходене при баба и дядо, екскурзии, почивки/.

Бюджета все още не съм сигурен колко да е. Но тъй като се определям като не опитен не смятам, че трябва да е някаква скъпа кола. Някъде до 2000 лв максимално. Предпочитам немска/японска, която не се чупи лесно и има евтина поддръжка и нисък данък.

Бихте ли ми дали съвет към каква кола да се насочим? Благодаря предварително на всички отзовали се.

преди 10 минути, Computer7 написа:

Здравейте,

знам, че заглавието на темата може да звучи тривиално, но моя случай е малко по-различен. Първо искам да призная, че от както съм взел книжка не съм карал много много. Някъде към 10 000км да имам навъртяни със служебна кола. Търсим кола  с 4 врати, икономична, на газ, като предполагам, че повече ще се кара в града /за возене на детето/ но и по-рядко на далечни разстояния /за ходене при баба и дядо, екскурзии, почивки/.

Бюджета все още не съм сигурен колко да е. Но тъй като се определям като не опитен не смятам, че трябва да е някаква скъпа кола. Някъде до 2000 лв максимално. Предпочитам немска/японска, която не се чупи лесно и има евтина поддръжка и нисък данък.

Бихте ли ми дали съвет към каква кола да се насочим? Благодаря предварително на всички отзовали се.

Престанете с тези глупости. Няма иконопмична кола, нито има таква, която не се чупи лесно.

За до 2000лв се предлагат автомобили на по 20 години, а на тая възраст по-добре не се надявайте на кой знае колко висока надеждност. Приличен автомобил може да се вземе за към 10 000лв ,тия под 2000 са си за моргите. Аз на Ваше място до 2000лв бих гледал Мазда 6, здрави са като двигатели и ходова, но купетата лесно гният. Opel Astra G също са здрави и евтини, но салоните са много скромни. Също от PEUGEOT 406 може да намерите прилична за тия пари, не са лоши, слабо място им е електрониката. Fiat Stilo също може да се намери за тия пари, но те сравнително мънички. При тях по-скъпи са електрическите усилватели на рейките, в сравнение с останалите. Много са удобни имат бутон, който натискате при шофиране градско и буквално въртите волана с малкото пръстче, излизате на магистралата , натискате още веднъж и колата става по стегната и управляема при високи скорости. Повечето от внасяните са дизели, просто италианците ги правят надеждни и икономични, та масово хората търсят дизелче от тях, иначе са си чисто градски автомобили Фиат Стило. 

преди 7 часа, Computer7 написа:

Бюджета все още не съм сигурен  Някъде до 2000 лв максимално. Предпочитам немска/японска, която не се чупи лесно и има евтина поддръжка и нисък данък.

За 2000 ще вземеш нещо, в което ще се налива пари ежемесечно за ремонти по сервизите и което след три месеца може и да е в моргата и пак да сте без кола.Разбирам, че не всеки има по-големи финансови възможности, но това са фактите за съжеление.

за 2500 взех сузуки балено 1999г. 1.6, 16в с газов инжекцион и за още 700 го стегнах. Дотук съм му врътнал почти 80 000 км, а сменям масло на всеки два-три месеца. Ако не е придирчив за външен вид ще намери кола до 3000 лева, дето може да се кара. Кола за десет бона на човек с 10 000 километра стаж, дори може би и по-малко, и да се кара предимно в София, просто ми звучи като финансов мазохизъм.

• Автор

Добре хора, благодаря за съветите и насоките. Ще го мисля...😥

преди 1 час, Computer7 написа:

Добре хора, благодаря за съветите и насоките. Ще го мисля...😥

Понеже не си бил собственик на автомобил до сега, нека ти дам малко матрял за осмисляне - тези две хиляди лева за следващите две години ще ти бъдат най- малкото перо от разходите с тази кола. Разбирай, че ако професията ми не зависеше пряко от притежаването на собствен автомобил, с удоволствие щях да се лиша от това ... удоволствие: направо богат ще стана. Пишман станах да хвърлям пари по коли, ала иде зимата - гуми, акумулатор, антифриз + че трябва да сменям ангренажа +  че нещо по ходовата лопа отдясно + че ГО ми изтича, след няколко месеца и винетка, значи до края на годината без да броим горивото, ако ми стигнат хиляда лева .... ша вдигам сватба. Сещай се.

Автомобила си е един алчен бирник.От друга страна си е невероятен комфорт и спокойствие, от който дори и да не ми трябваше мега наложащо и да трябва да наливам пари в него, не бих се лишил.Друг е въпроса, човек да ли може да си го позволи, смисъл да го подържа в прелично състояние без да се лишава от елементарни нужди като храна, отопление и т.н. и да се мъчи с автомобил само.Първата ми кола в България, я продадох на едни хора от съседното село със доста скромни финанси.Акумулатора беше за смяна и парното не работеше.Ами три години подред всяка божа сутрин, някой е трябвало да го бута,за да направи първия старт,понеже нямал парички за един акумулатор 52ah.Чак след три години успял да го смени.Пет години в най-суровите зими е карал със шубата вътре и с ушанка, понеже не е имал възможност да отстрани проблема с парното.Което в крайна сметка се оказал някаква дребна работа.Сори това не е комфорт и удобство , а мъчение.

П.П.  Днес  ми се налага да пътувам с влак поради определени обстоятелства.Не че холандците няма хубави чисти и удобни влакове, но да се набия с една камара хора като гнида, в едно помещение....   Айде нема нужда.Надявам се повече в живота да не ми се налага.Предпочитам да бачкам здраво, ако трябва и извънредно, но да не си го пречинявам повече.

Отворих Cars.bg и една от обявите на първата страница ми направи впечатление - https://www.cars.bg/offer/c3265479 виж я каква е лаченка. Бодваж и една газова и си караш. Минусът е че няма климатик, ама идва зима и няма да ти трябва засега 😀 Иначе за тия пари можеш да погледнеш и Ford Focus, Seat Vario, Skoda Octavia.

преди 54 минути, FD GOD написа:

Отворих Cars.bg и една от обявите на първата страница ми направи впечатление - https://www.cars.bg/offer/c3265479 виж я каква е лаченка. Бодваж и една газова и си караш. Минусът е че няма климатик, ама идва зима и няма да ти трябва засега 😀 Иначе за тия пари можеш да погледнеш и Ford Focus, Seat Vario, Skoda Octavia.

Аз откога им разправям, че има читави коли за тези пари, но тука все една мантра се пее... били кошници за моргата. Вярно, че се изискват познания, обикаляне и доза късмет, но при това изобилие трябва да си голямо гевезе или с неадекватни претенции, та да не си намериш автомобил.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.