Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на колони за ТВ

Featured Replies

Edifier S2000 Pro, са предназначени основно за слушане качествена на музика. И имат съответно по-висок клас елементи вътре.

Това са активни монитори които възпроизвеждат точно музиката, без да я "оцветяват" (в честотния диапазон)

Могат да се използват за студийни монитори ( за създаване на музика) за близко слушане.

И баса им не" пада" ниско ,само до 48 Hz.

Което за филмите е от значение.

Докато Edifier S350DB 2.1 са предназначени основно за потребителя с цел забавление. Било то за слушане на музика, или гледане на филми (което им е по силната страна, до 40 Hz).

Ако имаш възможност отиди и прослушай двата модела с твоя музика да си направиш сравнение.

S2000 Pro са качествени колони за парите си, но няма да покрият изискването за як бас. 

• Автор
преди 8 часа, oic написа:

Edifier S2000 Pro, са предназначени основно за слушане качествена на музика. И имат съответно по-висок клас елементи вътре.

Това са активни монитори които възпроизвеждат точно музиката, без да я "оцветяват" (в честотния диапазон)

Могат да се използват за студийни монитори ( за създаване на музика) за близко слушане.

И баса им не" пада" ниско ,само до 48 Hz.

Което за филмите е от значение.

Докато Edifier S350DB 2.1 са предназначени основно за потребителя с цел забавление. Било то за слушане на музика, или гледане на филми (което им е по силната страна, до 40 Hz).

Ако имаш възможност отиди и прослушай двата модела с твоя музика да си направиш сравнение.

Не знам в София къде ги има по магазините, ще погледна. Говорих и с приятелката ми за да обсъдим покупката, тъй като под нас има и малко дете и субуфера на пода, може да си имаме проблеми, колкото и да обичам да слушам силно и затова се зачудих за S2000 Pro. Нямат буфер, ама имат сигурно приличен бас, който ще свърши работа за филми и музика, запалихте ме за по високия клас, затова попитах каква е разликата. 

В Google пише, че Ozone.bg  имат офис, но дали е магазин нямам престава.

Съответно предлагат доста модели на Edifier, но S2000 Pro , го нямат наличен. По малкият модел и по-големият от серията ги  имат.

Но пък ще имат Edifier S351DB 2.1

Ако искаш се обади и ги попитай.

• 2 седмици по-късно...

https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/microlab/solo-7-2-0-p26909956/

Преди няколко месеца си купих тези активни стерео 2.0 тонколони. Към 270 лв. от Jarcomputers с безплатна доставка. За съжаление обаче са спрели да ги продават там, а на другите места са с по 60 лв. отгоре.

Със сигурност има и по-добри варианти, ама удря повече в джоба. Аз съм напълно доволен от тези колони и ги препоръчвам. Не съм някакъв аудиофил маниак. Звучат меко, ниските и високите не са натрапчиви и дразнещи ухото. Свързал съм ги към компютъра и ги ползвам за всичко - музика, филми, игри и т.н. Има опции сила на звука, тонкорекции (ниски и високи тонове), два входа с чинчове, дистанционно управление и цифров дисплей. Само едната колона тежи към 10-11 кг. Габаритите могат да се видят в линка.

преди 2 часа, Скараб написа:

https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/microlab/solo-7-2-0-p26909956/

Преди няколко месеца си купих тези активни стерео 2.0 тонколони. Към 270 лв. 

Колоните не са лоши, но не се вписват в изискването от автора на темата с тези 55Hz долна граница на ниския. 

преди 44 минути, AAUUXX написа:

Колоните не са лоши, но не се вписват в изискването от автора на темата с тези 55Hz долна граница на ниския. 

Извинявам се, не бях обърнал внимание, че се търси бас. В такъв случай нека се насочи към система със субуфер. За филми може и домашно кино да се вземе, ама те са малко по-скъпички.

• 4 месеца по-късно...

Аз си купих Edifier r2730db с основно предназначение за музика. Колоните са много добри, отлични ОБАЧЕ зависи от къде и как слушате музиката. Нека кажа и за моя опит, повечето ще кажат: “много ясно че е така” , но със сигурност има хора за които бих бил полезен. 
Когато ги свържа с телевизора и не зависимо какво пусна от него: филм, сериал, песен от ютуб, песен на 320 Кб мп3, флак, или филм от флашка чувам едно съскане излишно, сякаш високите са усилени. Може някои хора да не усетят нищо, говоря за себе си. Телевизора е ново моделче и е над 1000 лв. Всичко се променя когато не го пускам през телевизора ами от 3,5 жака към лаптоп компютър или дори и телефон. Звукът е повече от задоволителен за мен. Препоръчвам колоните но да не са за телевизора, просто няма да усетите качеството ,с което разполагат. Чудя се ако взема някакво усилвателче дали ще си изчистя звука, но те би трябвало да си имат качествен такъв вграден... 

Звуковите карти на телевизорите не са според мен достатъчно добри за да захранят правилно (чисто) колонки за 400 лв. 

Съвет, ако искате за телевизора нещо взимайте нещо 2.1 за 100 левчета и готово, ако ще е за музика това или този тип 2.0 е перфектно, а за филми 5.1 бих атакувал.

Съскат, понеже вземаш сигнал от "дупката" за слушалки! Вариантът с оптика е достатъчно качествен, но иска едни 140-200 лева допълнително, а вече за супер 5.1 - няколко хилки.

Трифонов свържи го с оптичния кабел. (ако не си)

Малко ме съмнява този ТВ (не се знае модела) да има 3.5 мм жак за слушалки.

При повечето нови ТВ следния липсва.

Също, не сравнявай качеството на звука на ТВ каналите със музика например "пусната" от плеъра на телевизора (flac) или филм с висок битрейт на звука (DTS).

При първото, не може да се изисква качество.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.