Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Това ли е демокрация?

Featured Replies

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

министерството на социалните грижи.

Точно в това министерство избухна скандал по време на тройната ламя който доста ме отврати и затова не разбирам защо маскираната като АБПФК нацистка Кити-Анне защитава ония смешници от БСП чийто министър беше на социалните грижи... Разбира се че всеки проблем трябва да се решава с диалог и натиск над институциите все пак това са основите на гражданското общество което започна да се формира полека лека през 30 години като за ужас на АБПФК Кити-Анне ГЕРБ наистина направиха много за хората с увреждания, е окрадоха средства окрадоха ама и много напрааиха особенно за инфракструктурата да стна достъпна за нас хората с увреждания

• Отговори 130
  • Прегледи 11,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз също не се сещам за нито един мой познат, дето да симпатизира на ГЕРБ. Колкото до демокрацията, тя никъде не съществува. За колко страни се сещате, чиято политика се е изменила кардинално след избо

• Емил Костов
    Емил Костов

В България никога не е имало декомкрация Анне. Но си гледай болестите и не се ядосвай!

• Емил Костов
    Емил Костов

Правителствата ни не са виновни. Те са наше отражение.

Публикувани изображения

преди 7 часа, petie1 написа:

ГЕРБ наистина направиха много за хората с увреждания, е окрадоха средства окрадоха ама и много напрааиха особенно за инфракструктурата да стна достъпна за нас хората с увреждания

До известна степен (имам забележки).  По-важно е, че с ГЕРБ може да се води диалог и то именно благодарение на Бойко Борисов, който търси отговорност от своите.

п.п. Не забравяй, че в министерствата не работят само членове на управляващата партия. ;)  Затова аз винаги съм казвал когато контактуваш с вид държавна или общинска администрация да се взема входящ номер, т.е. да се регистрира кога е подаден вид документ. 

преди 5 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

До известна степен (имам забележки).  По-важно е, че с ГЕРБ може да се води диалог и то именно благодарение на Бойко Борисов, който търси отговорност от своите.

п.п. Не забравяй, че в министерствата не работят само членове на управляващата партия. ;)  Затова аз винаги съм казвал когато контактуваш с вид държавна или общинска администрация да се взема входящ номер, т.е. да се регистрира кога е подаден вид документ. 

Е то идеални работи няма :)

… ГЕРБ наистина направиха много за хората с увреждания, е окрадоха средства окрадоха ама и много напрааиха особенно за инфракструктурата да стна достъпна за нас хората с увреждания

Направили били? Има неща, които задължително трябва да станат. От „достъпна среда” до магистралите!
Обаче те за това оравят нещо, но на надути цени и „усвояват” горницата!
В нашия град се сбъркаха да правят ремонти на улици, кръстовища, паркове … ама само по центъра!
Крайните квартали - кучета ги яли!
преди 20 минути, jhoro написа:

В нашия град се сбъркаха да правят ремонти на улици, кръстовища, паркове … ама само по центъра!

В наше село е обратно. Това може би е в следствие на това, че кмета е от ДПС ... 

Проблема Жоре е не в надутите цени, а в цената какво влиза. 

С тебе имаме много разминаване по отношение на калкулациите. 

Лично аз направих определена забележка на тукашния кмет и да не ти казвам или показвам какъв жест и какви слова ми демонстрира. 

За градовете и населените места отговаря общинския съвет. Контрола обаче е под всякаква критика. 

преди 6 часа, petie1 написа:

Е то идеални работи няма :)

То е така. ;) НО ... 

При усвояването на средства участват ред участници които не са от управляващите. 

Ще си позволя да споделя следното.

В София, човек с 100% инвалидност лично съм го качвал по стълбищата на 13-та поликлиника. Там нямаше асансьор и прочие. Сега вече има, но вече никой не го ползва. Все пак е похвално за директорката, която успя да се пребори най-накрая. 

В основата е съвестта на администрацията. 

Хм ... сега ми дойде идея за Анне .... защо да не я "командироваме" в администрацията на държавата?! Да видим реално какво би свършила тя за благото на онеправданите в следствие на вид недъг. Вместо да мисли каква поредна тема да създаде, да мисли как хора в неравно положение да бъдат облекчени. 

Някой да има връзки в социалното министерство и да помогне на Анне???? 

преди 8 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

В наше село е обратно. Това може би е в следствие на това, че кмета е от ДПС ...

Какво значи „обратното“? Че правят ремонтите със собствени средства - „на ползу роду“ ли?

Проблема Жоре е не в надутите цени, а в цената какво влиза.
С тебе имаме много разминаване по отношение на калкулациите.

Много неща влизат „в цената“ - въпроса е: „Къде влиза разликата между актуваните работи и реално направените? В чий джоб?“
Гледайки „информационните табели“ покрай обектите, по общинските европроекти - написаните суми са главозамайващи!
В нашето град - има десетина (може и малко повече) градинки - цветята са подменят 3-4 пъти за сезон. Подмяната (материал, труд, техника) се плаща по максимални цени! Същите растения - от „частен“ разсадник - са на половин цена.

Лично аз направих определена забележка на тукашния кмет и да не ти казвам или показвам какъв жест и какви слова ми демонстрира.

Няма нужда или ... поне слагай „червена точка“! image.png.26cbd9945a225faab2bf86c48ef6f597.png

За градовете и населените места отговаря общинския съвет. Контрола обаче е под всякаква критика.
То е така. ;) НО ...
При усвояването на средства участват ред участници които не са от управляващите.

На „софрата“ - няма управляващи и не-управляващи! Има само лапащи!

Цитат

Хм ... сега ми дойде идея за Анне .... защо да не я "командироваме" в администрацията на държавата?! Да видим реално какво би свършила тя за благото на онеправданите в следствие на вид недъг. Вместо да мисли каква поредна тема да създаде, да мисли как хора в неравно положение да бъдат облекчени.
Някой да има връзки в социалното министерство и да помогне на Анне???? 

Защо да командироваме този или онзи? да „открива топлата вода“ ли или „да пали слънцето“?
Нещата отдавна са измислени. Топлата вода е на „червения кран“, а слънцето изгрява когато трябва.
Просто трябва да се гледат - другите какво и как го правят!

Сам казваш - асансьори. В нормалните държави - или няма стъпала, или има И подходи, за колички!

преди 1 час, jhoro написа:

Какво значи „обратното“? Че правят ремонтите със собствени средства - „на ползу роду“ ли?

Ох ... кратко ... асфалтират се първо улиците които нямат асфалт. Другото се ремонтира до колкото е отпуснат вид бюджет от самата община. 

Парите които спечелят ги влагат в ремонти на роднински къщи. 

Кратко: Целево отпуснатите средства от ЕС се усвояват стриктно за това което са отпуснати, а не по усмотрение на определени общински съветници. Друг е въпроса, че тук действащите фирми са във тесни родови отношения. ;) 

По миналата година примерно се вземаха от една фирма от Ямбол, защото кмета има роднини там. Сега не е така. ;) Но ако се заинтересуваш, ще видиш в кои ръце е била община Николаево в миналото и в кои е сега. Въпреки това, има и сега пай за ДПС. ;)

Определено не е за подценяване ДПС-то!!!

Много неща влизат „в цената“ - въпроса е: „Къде влиза разликата между актуваните работи и реално направените? В чий джоб?“

Тук определено няма да получиш от мен вид информация. Не си наясно какво е СМР и ред други неща с които дадена фирма печели вид обществена поръчка, а в последствие се допускат актове извън ПСД, защото не знаеш как някои секретарки изготвят въпросните оферти, а не компетентни лица. ;) 

Само ще отбележа: При ремонтни СМР цените могат да варират. Никой оценител (ако изобщо се ползва такъв) не стъпва реално на бъдещ обект. ;) 

Определено по документи всичко е ОК ... Сети се къде е правния казус. ;) 

п.п. Най-много да чуеш = ми секретарката не е чула ... аз какво съм виновен ... ми оценителя така е написал ... аз каква връзка имам с него и ред други обяснения ...  

Не искам да казвам какви нелепи оправдания съм чувал ... 

На „софрата“ - няма управляващи и не-управляващи! Има само лапащи!

Аааа не знам ... :) Аз съм от пиещите ... :) 

Наздраве! :beer:

п.п. Само не ме питай от де са ми парите за пиенето .... хм ... то май то е най-евтино в момента ... :) 

500 мл. бира = осем понички... (по-хубави са от хамериканските полицейски... :) 

Това, което си написал ... Щеше да е смешно, ако не беше тъжно!

преди 3 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Но ако се заинтересуваш, ще видиш в кои ръце е била община Николаево в миналото и в кои е сега.

Защо реши, че „не съм се интересувал“ и нямам информация за вашата община?
За кое село по-точно говориш -  Николаево, Нова махала, Едрево (Балабанлии) или ЕлхО́во (Милево).
Последното да не се бърка с град Елхово, Ямболско.

Определено не е за подценяване ДПС-то!!!

Много си прав, но ако ти обясня повече ... трябва да те застрелям!

Тук определено няма да получиш от мен вид информация. Не си наясно какво е СМР и ред други неща ...

Щом казваш - сигурно си прав!!!  🙄

Това, че от 14 години съм член на КИИП и от почти 20 се занимавам с всякакви проекти по „Архитектура“, „КСС“, „ЕАСТ“, „ОВКХТТГ“, „Пожарна безопасност“, „ТЕХ“, „Инвеститорски контрол“ ... не е съществено!

преди 6 минути, jhoro написа:

За кое село по-точно говориш -  Николаево, Нова махала, Едрево (Балабанлии) или ЕлхО́во (Милево).

Жоре ... понякога си забавен ... :) Погледни какво съм дал като информация за къде живея в момента ... :) 

п.п. Не всичко е илюзия ... ;) Аз се радвам, че асфалтираха улицата пред родната къща на баща ми. Уви ... вече се води циганска махала, а не нова ... :) 

Тук българите са на изчезване ... ;) Добре, че има имотни такива, а децата им не са избягали от тук ... та ще има и българи и дай боже ново бебе между българин и украинка ... но пфу ... да не чуе някой и направи магия ... :) 

преди 14 минути, jhoro написа:

Много си прав, но ако ти обясня повече ... трябва да те застрелям!

Доообле ... май по-добре застрелен отколкото погубен от Ковид .. :) 

преди 6 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Уви ... вече се води циганска махала, а не нова ... :) 

Тоест - не „нова“, а „още по-нова“!

преди 2 минути, jhoro написа:

Тоест - не „нова“, а „още по-нова“!

Прадядото на моята жена е казал на тъщата: Запомни мое дете, светът ще стане цигански! :) 

Е не по този начин, но ми позволи поне малко мое творчество. ;) 

Тъ = Да!!! :) 

току-що, iИ.дИоNд.Ni написа:

Прадядото на моята жена е казал на тъщата: Запомни мое дете, светът ще стане цигански! :) 

Е не по този начин, но ми позволи поне малко мое творчество. ;) 

Тъ = Да!!! :) 

Шукар боке - романе!

преди 3 минути, jhoro написа:

Шукар боке - романе!

Щукар бе манге ... :) Къф ром си без Рим ... :) 

Келе па не се ... дир со Анадола ... :) ил Инстанбула ... Нови Рим ... :) 

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Щукар бе манге ... :) Къф ром си без Рим ... :) 

Келе па не се ... дир со Анадола ... :) ил Инстанбула ... Нови Рим ... :) 

Ти пък сега...
Нерде Ямбол (Николаево), нерде ... Стамбул?

преди 5 минути, jhoro написа:

Ти пък сега...
Нерде Ямбол (Николаево), нерде ... Стамбул?

Па не уденъ ... :) Со баща му се ръзбрахме, но со майкъму не ... :)

За туй плюнъх ... :) 

Не мъ кърай да съ изтърфъ со мале нужде ... :) Дощъ съм се намочъл ... :)  

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Па не уденъ ... :) Со баща му се ръзбрахме, но со майкъму не ... :)

За туй плюнъх ... :) 

Не мъ кърай да съ изтърфъ со мале нужде ... :) Дощъ съм се намочъл ... :)  

ТурИ си ...  Pampers Premium Care 3 Бебешки пелени 6-10 кг х80 броя и немаш грижи!

преди 1 минута, jhoro написа:

ТурИ си ...  Pampers Premium Care 3 Бебешки пелени 6-10 кг х80 броя и немаш грижи!

Я не Дънди ... :) Той сингъл модерен ... :) Я си моча со под мъсъ .. :) 

Сам де май не удефъш, че памперс со голямъ нуждъ. ;) 

п.п. Има хора и в неравно положение. ;) 

преди 5 минути, jhoro написа:

А .... забравихЪ ... навремето съм разтоварвал такива неща ... хм ... бяха на един "Анонимен", но после се установи, че бе и заместник министър. Май бе един с очила ... мъ ... хм ... не мъ връщай фо миналото ... :) 

преди 16 часа, jhoro написа:

Направили били? Има неща, които задължително трябва да станат. От „достъпна среда” до магистралите!
Обаче те за това оравят нещо, но на надути цени и „усвояват” горницата!

Е за надутите цени е така...

Явно зависи от града как се ремонтира и колко си мрънкал на кмета...

преди 15 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ко? Не! Достатъчно кисели лелки си имаме в админстрацията та да набутаме и нацистка маскирана като АБПФК като Кити-Анне, иначе идеята е добра да

Явно зависи от града как се ремонтира и колко си мрънкал на кмета...

При нас бяма нужда от много мрънкане. Те си „харесват” някое място и го ремонтират - без значение има ли нужда или не.
Естествено, после става по-добре - новото си е хубаво - ама на каква цвна?
Малкото успокоение е, че повечето пари бяха по еврофондовете. Но вместо някои излишни неща - можеха да оправят крайните квартали. Ама там … не е интересно.
  • 2 седмици по-късно...

Чудех се за къде е това, но ... все пак.. това е демокрацията... :)

Някои така я тълкуват и разбират.

на 3.11.2019 г. в 21:22, Anne написа:

Не знам защо никой не иска да обяви, че живеем в пълна диктатура. ГЕРБ са навсякъде и това ви се вижда демократично и нормално? За такава демокрация ли скачахте по площадите през 90 - те? Чакам отговори. Себе си не включвам, била съм малка тогава, родена съм 1984 година.

Демокрация в превод е власт на народа.

Ако народът иска диктатура за управление (или поне гласува за диктатура), то това ще е демократичният начин на управление. Според волята на народа.

Я как са отровили Сократ в Древна Атина – най-демократично, с гласуване.

Често пъти се бъркат понятията "либерално" с "демократично".

Либералното е несъвместимо с диктатура, поне формално.

• 1 месец по-късно...

Един цитат по повод "негово величество избирателя" от кандидата за президент Джо Байдън (и толкова по темата за демокрацията):

https://www.zerohedge.com/political/joe-biden-brags-about-assembling-most-extensive-inclusive-voter-fraud-organization

Демек без да иска си признава, че са създали най-всеобхватната организация за фалшификация на избори...

• 1 месец по-късно...
на 17.06.2020 г. в 17:14, miro20 написа:

Окончателно Горан Благоев напуска кошлуковщината

https://www.facebook.com/goran.blagoev.5/posts/169472864884768

• 1 месец по-късно...

Един цитат от нечийн коментар за Америка и капитализма (бърз превод отдолу):

Capitalist countries are in no way "the most prosperous in the world" where "poor people can move up the economic ladder through their own effort and ability." This sometimes occurs in nations under free enterprise but that form of economy is 180 degrees OPPOSITE of capitalism, which ALWAYS morphs into MONOPOLY CAPITALISM. Today the U.S. is considered to be the most capitalistic nation in the world, which is probably true. But the common citizen here can no longer live outside of debt. There are millions of homeless people on the streets who have no assurance of a next meal and this "prosperous nation" itself is deeper in debt that the value of the whole world combined as listed today.

Trump's biggest brag is how prosperous he has made the nation in four years. NO! Only the fraction of one percent have gained by trillions of tax paid dollars while the working citizen is ever deeper in debt poverty. All aspects of government are just as guilty of the pauperization of America as Trump because ALL are now owned by the REAL CAPITALISTS, THE BANKING FRANCHISES OF THE ROTHSCHILD CABAL, which now own the world.  

Who does "Anonymous" think is the paymaster putting out trillions for the satanic myrmidons activating the evils now suffered world wide via the phoney pandemic and the economic destruction needed to establish the mis-called "reset?" The wealth is now so much concentrated in that tiny number of capitalists that they can buy any election - as we have just witnessed, and any government or government agenda - as we are about to witness.

Free Enterprise is NOT capitalism. Capitalism is the concentration of credit and wealth into the hands of the few - now the very few - who create the medium of exchange as debt owed to them, a simple conveyor belt of ALL wealth into their hands, destroying progressively all small businesses in the process - while free enterprise is a system of local businesses taking care of local business, hiring local people known to them and keeping the exchange medium circulating in the local economic community, creating a huge middle class of comfortable families but almost no paupers or super rich.  

This was the system under which the U.S. began which was, even as colonies, economically attacked by the capitalistic Bank of England which led to a war for Independence from such capitalistic slavery. Unfortunately, it didn't take long for capitalism to once more use its "bank credit" to enslave the hard working American, gradually reducing his means, enslaving his creative abilities with the same old debt pretending to be money scam.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.