Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Магнетофон ролков Кащан

Featured Replies

Здравейте приятели,носталгията надви и ме принуди да си купя ролков магнетофон Кащан.Почистих го,смазах го,всичко заработи добре,но....Оказа се,че единият индикатор е аут,някой може ли да предложи индикатор?Поръчах си ленти,утре ще пристигнат,но и при вас ако има,предлагайте на разумна цена,трябва ми и една празна ролка,моите са изпочупени.Трябват ми врътки(старт и смяна на обороти)ремъци.Ако на някой му се намира такава техника,да се обади.

Благодаря на всички предварително.

Няма да отговарям на въпроси от рода на :за какво ти е такова чудо и т.н.

Празни ролки има колкото искаш 

https://m.olx.bg/ads/q-ролки-за-магнетофон/

Ремъци, врътки и изобщо части за сега не се сещам от къде може да намериш, аз отдавана се оттървах от касетни декове, магнетофони дори  CD Player  слушам рядко. Но кажи какъв модел е да видя дали ще намеря нещо. 

преди 1 час, hristo58 написа:

Аз мога да се заинтересувам сериозно по твоя въпрос, да разпитам тук-там и да ти дам някои насоки, които разбира се, можем да обсъдим. Да беше го намислил това преди две години, щях да ти подаря един от най големите и много красив лентов дек на Sony,  а вторият беше Вариокорд на Uher. Жалко, но определено ще се постарая да ти помогна ако мой познат все още не е продал или подарил много магнетофонни ленти. За индикатора - Обади се във фирма "Elimex"  и потърси телефона на директора - Красимир Станчев - ще ти помогне. Аз също ще го потърся лично.

преди 6 часа, Филипов написа:

Индикаторът не е двфектен. Заради друго нещо не показва.

а може и да е дефектен, няма как да знаем

преди 16 часа, AAUUXX написа:

Ясно Кащан-1, гледам има един с изгоряло крайно стъпало в olx, на вид изглежда добре и вероятно ще става за донор. 

https://m.olx.bg/ad/prodavam-magnetofon-kaschan-CID632-ID7FQVM.html#position=4&page=1

ами схемата е елементарна, та не виждам никакъв проблем да се възстанови
21489.jpg

• Автор
преди 10 часа, Филипов написа:

Индикаторът не е двфектен. Заради друго нещо не показва.

Дефектен е,за жалост.Откачих го и го изпробвах.

преди 3 часа, дръндю написа:

а може и да е дефектен, няма как да знаем

ами схемата е елементарна, та не виждам никакъв проблем да се възстанови
21489.jpg

Аз схемата я имам, механиката беше зле,но я оправих.Електрониката е наред,ще търся индикатор и двете врътки.

• Автор

Намерих индикатор от японски радиокасетофон,пасна идеално,само външно се различава.Направих няколко записа,като за класа си се справи страхотно.Много му се кефя,ама не знам докога.35 години не бях пипал такива механики,а преди това на ден съм ремонтирал по 2 бр.Голяма занимавка е,смазване,почистване,тук малко се изкривило-трябва да се нагласи....Остана двете врътки да намеря,ама нещо не намирам.

преди 2 минути, hristo58 написа:

Намерих индикатор от японски радиокасетофон,пасна идеално,само външно се различава.Направих няколко записа,като за класа си се справи страхотно.Много му се кефя,ама не знам докога.35 години не бях пипал такива механики,а преди това на ден съм ремонтирал по 2 бр.Голяма занимавка е,смазване,почистване,тук малко се изкривило-трябва да се нагласи....Остана двете врътки да намеря,ама нещо не намирам.

Носталгия какво да правиш, иначе няма особен смисъл да записваш на лента при положение, че можеш да го слушаш от CD записа, тук ще направя една вметка за тези които ще кажат, е да ама звука е по - топъл на  магнетофона, не са слушали CD Player с DAC TDA1545 затова мислят така. Ако са здрави, не напукали се тонролки и други гумирани части нямаш големи проблеми, из мехнаиката пружинки, оптегачи се правят, глави също има и се  намират. Щом правиш записи виж подмагнитването на главитв дали е в норма, за годините много вероятно да е изместено от фабричното. 

• Автор

AAUUXX

Е аз няма да се занимавам със записи върху магнитна лента,по скоро исках да си припомня тръпката.А подмагнитването е добре,пробните записи са на ниво.

преди 22 часа, AAUUXX написа:

Носталгия какво да правиш, иначе няма особен смисъл да записваш на лента при положение, че можеш да го слушаш от CD записа, тук ще направя една вметка за тези които ще кажат, е да ама звука е по - топъл на  магнетофона, не са слушали CD Player с DAC TDA1545 затова мислят така. Ако са здрави, не напукали се тонролки и други гумирани части нямаш големи проблеми, из мехнаиката пружинки, оптегачи се правят, глави също има и се  намират. Щом правиш записи виж подмагнитването на главитв дали е в норма, за годините много вероятно да е изместено от фабричното. 

Ще си позволя да добавя от личен опит, че страхотен "аналогов" звук имат и качествените R-2R DAC-ове. :cheers:

• Автор

Няма с какво да измеря честотата за подмагнитването,по спомен беше около 88kHz,може и да бъркам,но след изтриване на предишен запис шума е нищожно малък.А записа става много добър,няма разминаване в нивото на двата канала.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.