Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за конфигурация

Featured Replies

Здравейте мили колеги : ))) От години вися в сайта без да се регистрирам и ми е помогнал аз проблеми от към PC ! hardware/software! Благодаря за което :))))

Ето че сега дойде времето да ми помогнете за Конфиг на PC че старата щайга гръмна дъното а с него и видеото... човек късмет
Видеото беше : Geforce GTX 980 TI OC 6 gb https://www.msi.com/Graphics-card/GTX-980-Ti-6GD5T-OC/Specification
дъно беше : https://www.asrock.com/mb/Intel/B150M-HDV/ не особено читаво но шанс толко кеш имах :)

Та... въпроса ми е следния понеже гейминг-а при мен е УДАРЕН демек доста време прекарвам пред игри въпреки че се занимавам и с Музика но програмите за това ми хапват РАМ-а като циганче баничка..

https://i.postimg.cc/W1wHVTDj/13116514-1027907787255557-2581050539609857511-o.jpg това беше като цяло машинката и ми излезе около 2.400 преди 3 години

в момента съм с този монитор :
https://www.ozone.bg/product/geyming-monitor-aoc-agon-ag352ucg6-35-120hz-4ms-curved/ като ВЪЗНАМЕРЯВАМ ! да взема още 2 и да съм с 3 такива монитора (което не зависи много да не кажа хич) от мен но 3 монитора се искат..

Може ли да ми сглобите PC до 6000 - 6500лв което да държи на напън защото честно казано не разбирам много много ( можете да видите сами на снимката какво бях сглобил... )  а и в тази ценова листа се надявам поне 3 - 4 дай боже 5 години да изкара...
Благодаря предварително :)

Какво ще ги правиш тези 3 монитора и в каква конфигурация ще ги ползваш? Нали все пак са извити. Ако изобщо заданието е реално, нещата отиват към 2080Ti с 8-/12-ядрен Ryzen или 8-ядрен intel, като останалите неща могат да се решат и от премиум, и от средния висок сегмент - според желанието.

• Автор

Гейминг и мултитаскинг като цяло като мониторите може и да са 2 зависимост колко ще ми отиде като пари да захраня и 3те.. ако надхвърлям много бюджета ще трябва да се задоволят и с 2 понеже не само аз ще го ползвам.

От гейминг до гейминг има много разлика. Спокойно има възможност да се поемат тия 3 монитора и от обикновена 1070-ка, а може да трябва и най-последната до момента флагманска карта, а може и тя да не стига в определени случаи...т.е. да трябва повече от една. Преди да изброите точно за кои игри става въпрос и с кои софтуери работите и как работите. Може да си правим всякакви упражнения в рамките на бюджета

Каква точно е идеята на тези 3 (2) монитора? Да се ползват при игра или да се ползват при работа?

Този "мултитаскинг" го спрягате все едно значи нещо ... още на 98 аз мултитасквах, но ...

• Автор

Далеч съм от мисълта за 4к 144фпс и всичко ТИП МЕГАТРОН! защото ми е извесно каруците пари които трябва да дам .. идеята на мониторите е когато ще е за гейминг без нищо да ми отделя вниманието ще мога да се порадвам на максималното което може да ми предостави PC но това е доста рядко при мен защото на 1 монитор дори да играя ( не играя 24.7 щот нямам време) на другия винаги я ровя в нета я съм пуснал да РЕНДЕР видео или музика.. това го правя в поне 40% от времето и затова ми се ще още 1 монитор. Когато вече имам ВРЕМЕ  за гейминг и всичко да е " красиво " до колкото ползволява машината.. но в крайна сметка всичко опира до " парички " нали така.. за това питам тук тези монитори е ми изядат ли много над посочената цена за това което искам или да се придържам към 1 монитор с 2-ри по малък както правя в момента..

Гейминг на 3 монитора е нещо, което едва ли би ви харесало. Макар да има и отделни болни фенове на такъв тип игра. Като искате, ако това е целта по-широко зрително поле, има ultra-wide  монитори в това число с доста приличен диагонал, пък монитор за работа отделно просто може да е обърнат в друга посока, или изключен когато играете, че да "не пречи". Отделно и ultra-wide монитора може да се раздели на примерно две работни полета, ако целта е картината на работното поле за работа, да не е толкова разтегната, а да е с по-стандартна правоъгълна форма, с която повечето народ сме свикнали. Въобще тая работа с 3-те монитора я премислете максимално добре дали, защо, плюсове, минуси, рамките на мониторите в полето на играта, мен въобще не ме кефят, колкото и тънки да са тия рамки напоследък.

• Автор

По горе споменах https://www.ozone.bg/product/geyming-monitor-aoc-agon-ag352ucg6-35-120hz-4ms-curved   този монитор използвам и съм доста доволен от него и честно казано да го цепя на по малки не ми допада особенно... но в крайна сметка ако това се отразява твъррде много на пройзводителноста за сметка на " изгъзица " монитор ще го направя както ме съветвате. : ) просто за в бъдеще ще трябва да взема 1 монитор по голям от този.

Аз не съм дал съвети в случая, а само мотиви, над които да размисляте и да решите дали  да ги вземете под внимание . Съвети очаквайте когато се включат колеги, които са повече в час и имат вече подобен тип конфигурации, каквато Ви се върти в главата към момента(с три монитора) които използуват така като Вие желаете и които вече са се сблъскали пряко с всички положителни и отрицателни страни от своят избор. В крайна сметка няма нито буква написана в отговор на важни въпроси които зададох и все още си оставаме на "гейминг и мултитаскинг", каквото и да означават те за Вас, а тук за беля не сме телепати и не знаем.

Неговият монитор си е извит ultrawide и като цяло два такива монитора един до друг - едва ли - затова питах как ще ги разполага. Освен това е вероятно след нова година да видим анонси на графични карти, които при цена около 2500лв за една 2080 Ti не са съвсем за пренебрегване.

Принципно с такъв клас карта за игрички intel Core i9-9900KF с някое AIO водно (виж долу) на дъно Gigabyte Z390 Aorus Pro е добро решение, но като че ли бих препоръчал Ryzen 9 3900X, ако ще се върши работа на фона на гейминга. Примерно ASUS TUF X570-PLUS, Ryzen 9 3900X и добър въздушен охладител или AIO - Noctua NH-U12S chromax.black / Arctic Liquid Freezer II 280. Водата е подходяща за интелската система, но може да се погледне и по-високия клас. Останалите части за двете системи - 2x 16GB DDR4-3200 Crucial BLS16G4D32AESB или 32GB Kit G.Skill TridentZ F4-3600C16D-32GTZRC с RGB, вторите мисля са Hynix CJR. Samsung 970 EVO Plus 1TB или за Ryzen конфигурацията Corsair MP600 1TB. Като сторидж подсистемата може да се развие още според нуждите. Около 2400лв има Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti Gaming OC и EVGA RTX 2080 Ti Black с 4 години гаранция - втората трябва да е още по-евтина, но реално бих погледнал MSI RTX 2080 Ti Gaming X Trio. Някои идеи за захранване - Corsair RM850x (2018) или Fractal ION+ 860P. За кутия от 150-300лв има доста опции според това на какво охлаждане се спреш и каква визия търсиш. Основните компоненти също могат да се съчетаят цветово, ако това е изискване.

Как изгаря дъно, че повлича със себе си и видео карта?

Да играеш игри на система която през това време прави нещо друго ... колкото и да са бързи системите винаги е по-добре само да играеш или само да работиш. А можеш да имаш и две системи.

• Автор

след 4 диагностики това се разбра като проблем явно си е дошло времето.. Станалото станало .. До сега винаги съм бил с интел и geforce на амд не съм ползвал нито карти нито процесори.. за водно съм чувал много добри отзиви но не съм слагал до сега.. ще разгранича 1 то и другото ИСКАМ МАШИНА ЗА гейминг и ще е с 1 монитор след цял ден по форумите и по диагностики знам какво искам:) Благодаря PANOV за труда ще се радвам да видя и други предложения.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.