Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте. Понеже съм решил да правя някакъв upgrade на траш PC-то ми, реших да се допитам тук. В момента конфигурацията ми е следната :

-INTEL CELERON DUAL CORE G1820, 2.70GHz, 2MB, BOX, LGA1150 CPU

-GIGABYTE 1024M GTX750 N750OC-1GI DDR5 PCI-E 3.0 GPU

-ASROCK H81M-VG4 R2.0, H81, DDR III 1600/1333/1066, VGA, LGA1150 Дъно

-ADATA 2x4GB DDR III 1600 RAM

-TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA050 HARD

-FORTRON FSP350-60APN, 350W Захранване

Та реално въпросите ми са следните : ОК ли е да заменя CPU-то с i3-9100F 3.60GHz (up to 4.20GHz ), 6MB, 65W LGA1151 (300 Series) (реално тук искам мнението ви за процесора, тъй като не разбирам, а 150 кинта за такъв i3 ми изглеждат съмнителни) какво дъно да взема за това CPU (евентуално до 150/200 лв. (ако изобщо има такива вариянти)) и ще трябва ли да сменям захранването след евентуален такъв upgrade. Благодаря предварително :) 

Като цяло няма особена полза да ъпгрейдваш каквото и да е - платформата е стара, а видеото си е слабичко. Иначе принципно втора ръка проц може да се търси. Каква е целта на ъпгрейда?

• Автор

Бюджет 400 + -, а целите са нормална игра на CS:GO, LoL и etc. :D Просто не ми се хвърлят много пари за това търся вариянт да закърпя тая shit-ня..

Дънцето е бюджетно, ама принципно може да му се сложи втора ръка Xeon или i5 /i7 от 4то поколение. Добавяш SSD и по желание видео - ползвана 1050(Ti) или RX 570. Другият вариант - Ryzen 1600 втора ръка с B350/B450 дъно и DDR4 памети. Останалите неща са като за интелската система.

На това дъно няма как да сложиш процесор, различен от 4 поколение. За i3-9100F ще трябва да смениш дънна платка и RAM памет с DDR4.

Процесорите които може да поставиш на твоето дъно са в тази листа:

Търсиш по сайтовете за оферта.

Пример за втора ръка : Intel E3-1226 v3 + GTX 1050 ti

Ако останат средства едно бюджетно SSD и охладител за процесора.

Забележка, ако дъното е със стар BIOS, ще трябва да го обновиш.

Определено сегашната ти конфигурация не е лоша и съвсем не е за изхвърляне изобщо. За целите които си посочил нуждае се от един лек ъпгрейд просто.

За 260 лв мисля че гледах скоро имаше i7 4790, при него имаш 4 ядра и 8 нишки, в игрите ще имаш значителни подобрения остават ти около 40-50 лв, ако можеш да събереш още 80 - 100 си взимаш една видеокарта втора употреба не копачка с оставаща гаранция 1070 ti или подобна и си в джаза...

По-добро от това за тези пари здраве му кажи.

преди 8 минути, grizly написа:

Определено сегашната ти конфигурация не е лоша и съвсем не е за изхвърляне изобщо. За целите които си посочил нуждае се от един лек ъпгрейд просто.

За 260 лв мисля че гледах скоро имаше i7 4790, при него имаш 4 ядра и 8 нишки, в игрите ще имаш значителни подобрения остават ти около 40-50 лв, ако можеш да събереш още 80 - 100 си взимаш една видеокарта втора употреба не копачка с оставаща гаранция 1070 ti или подобна и си в джаза...

По-добро от това за тези пари здраве му кажи.

4790 на това дъно и то в комбинацията с 1070ti на това захранване... особено с второто не бих рискувал.

Как така 400-260 са 40-50? Дали не са 140?

Къде ги 1070ti по 150лв?

преди 13 минути, PANOV написа:

4790 на това дъно и то в комбинацията с 1070ti на това захранване... особено с второто не бих рискувал.

Как така 400-260 са 40-50? Дали не са 140?

Къде ги 1070ti по 150лв?

Ами намират се такива видеокарти малко трудно но все пак изпадат, ако човек потърси както трябва и току виж и чудеса станали:

Тук например няма кой да го излъже и да му пробута неработеща видеокарта или такава на доизживяване, разтракана и раздрънкана и показваща сини екрани когато и скимне тъй като наказанията са жестоки:

https://hardwarebg.com/forum/

Относно захранването, да прав си че трябва да се смени, но това може да стане впоследствие, ако си намери видеокарта която се захранва само от pci-e слота може и да си остане и с това.

grizly

Къде ги видя тези GTX 1070 ti. за 150 лв. И аз искам примерно да взема подобна карта на тази цена, но няма.

Ако умножим по 3 или повече може и да "изпадне" нещо читаво.

преди 5 минути, oic написа:

grizly

Къде ги видя тези GTX 1070 ti. за 150 лв. И аз искам примерно да взема подобна карта на тази цена, но няма.

Ако умножим по 3 или повече може и да "изпадне" нещо читаво.

Прочети горния ми коментар първия ред, виждал съм и такива и в олх, мой приятел си купи точно такава преди 18 дни от олх за 165 лв с доставката общо.

Точно снощи във въпросния форум се продаде i7 4790k за 180 лв. - 

Продавам i7 4770k GigabyteGA-EX58-UD5/Xeon X5670 и Asrock h81m-vg4 r1.0

Публикувана от ____ 24.10.19 г. 19:30

преди 2 часа, grizly написа:

Прочети горния ми коментар първия ред, виждал съм и такива и в олх, мой приятел си купи точно такава преди 18 дни от олх за 165 лв с доставката общо.

Точно снощи във въпросния форум се продаде i7 4790k за 180 лв. - 

Продавам i7 4770k GigabyteGA-EX58-UD5/Xeon X5670 и Asrock h81m-vg4 r1.0

Публикувана от ____ 24.10.19 г. 19:30

Не съм запознат с вторичния пазар, но ако някой си продава 1070Ti за 150 лева и 4790K за 180 е балама от класа.:D

Имах същия Celeron, смених го с i5 4670 за 190лв (с гаранция 1 година) и добавих RX 570 за 200лв втора ръка (февруари месец, тогава по толкова вървяха, сега са по-евтини) с остатъчната гаранция и работата заспа. Мисля че захранването ще стигне, защото аз съм с Chieftec IArena 400W и засега проблеми няма.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.