Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Война с себе си

Featured Replies

на ‎24‎.‎11‎.‎2019‎ г. в 13:56, Звездичка написа:

Искам да ви попитам как мога да се справя с негативното мислене ??

Най-лесния начин е като спреш да мислиш. Това се постига когато започнеш да извършваш някаква физическа дейност. В следствие на физическата умора, то няма да мислиш, а ще заспиваш. В малките моменти на "глътка въздух" си "отвори" сетивата, вгледай се, вслушай се, и "поеми" красотата около теб.

Звучи тривиално и банално, и даже в дадено отношение е клиширано, но това е начина. Дали ще се организираш в тоя начин за справяне на въпросния твой проблем зависи изцяло от теб. При положение, че не можеш да се себе организираш, то намери човек който да те организира, т.е. въведе някакъв график, система от физически усилия подходящи за твоята физиология и т.н. в който да нямаш свободно време. От събуждането до лягането да не мислиш, а да извършваш определени физически натоварвания в среда където няма негативи. За всеки е индивидуално.

Нека продължим от тук: Какви физически неща обичаш да правиш?

п.п. Винаги съм считал, че има и по-лесни начини, но за да ги научи даден човек, то той трябва да почне от някъде. За това се ползва отправна точка "най", т.е. върху която да се надгражда. Не се ли постави основа, то каквото и в последствие да се гради лесно може да се разруши, т.е. събори и да се върне в състоянието преди началото.

• 2 месеца по-късно...
на 22.11.2019 г. в 16:40, Звездичка написа:

Здравейте реших да пиша тук в този форум тей като се надявам да ми дадете някакъв съвет ,и не ми казвайте нещо от сорта да се обръщам към психолог защото ще ми е много трудно да му кажа абсолютно всичко което ме мъчи и се възползвам че тук мога да напиша всичко анонимно и вие да кажете какво мислите , наистина ще се радвам да прочетете историята ми докрай и ще съм благодарна на всеки който ми помогне. На 18 години съм ,момиче съм ,незнам дали това е някакъв психологически проблем но все пак има някаква връзка с психиката ми , значи първото нещо което много ме притеснява е начина ми на мислене ,не харесвам себе си и външния си вид ,и това е така защото съм на 18 а изглеждам на по малка ,повечето ми казват че приличам на 15 годишна ,добре това е окей за мен ,не ме притеснява но съм супер слаба ,42 кг съм и също така не съм много висока и незнам защо не се чувствам добре в тялото си и от тука излизат цял куп други проблеми като например трудно ми е да общувам с хора смисъл изпадама в някаква тревожност и така нататък особено ако трябва да говоря с непознат и т.н направо почвам да треперя,и също така ако се намирам край много хора или излизам пред публика.Другия ми проблем е че постоянно мисля негативни неща като например никой не ме харесва,защо живея изобщо,как да се справя.Даже като вървя по улицата не мога да се отпусна някой като мине и като ме погледне си мисля тоя пък защо ме изгледа така, може би съм смешна в очите му ,и точно тея мисли ме убиват,аз не ги искам,те сами идват,всеки ден преди да заспя вечерта си мисля че утре ще е различно,че всичко ще е наред но всеки ден е едно и също . Нямам никакво самочувствие , дори ме е страх да изляза с момче особено ако ми е гадже нещо,супер много се притеснявам за това какво ще си помисли за мене и дали няма да се изложа с нещо .Но мисля че целия проблем е в главата ми ,много хора са ми го казвали че не трябва да мисля толкова много нещата а аз постоянно си мисля някакви неща които идват едно след друго в главата ми ,чак се изтощавам вече .Не мога да бъда себе си а толкова искам да бъда,искам да общувам свободно с всеки,да не ми пука от мнението на другите ,искам да съм като другите хора,понякога когато си го мисля това започвам да плача защото мисля че винаги ще си остана така и какъв е смисъла тогава да живея. Чувствам се като в затвор ,все едно съм роб на себе си .Започнах да чета книги за личностно развитие и също така да гледам едни клипчета в youtube ,но не мисля че това ще ми помогне напълно .А за този целия проблем който имам си има причина но не искам да я споделям защото вече я забравих и я оставих в миналото си .Моля ви разберете ме и ми дайте някакъв съвет ,мотивирайте ме с нещо .

Ако ти сама нямаш желание да излезеш от това Състояние много трудно ще бъде някой да ти повлияе.

Какво не ти достига , за да мислиш положително ?  Ниското самочувствие не е болка за умиране.

Самочувствието се Изгражда !  Изгражда се във Опитът.  Ако ти не трупаш опит , как ще повярваш в себе си ? 

Ако ти не общуваш с хората , как те да общуват с теб ? 

Да искаш да бъдеш харесвана от всички е кауза пердута ! 

Едни ще те приемат , други могат да ти завидят на невинността и да те отхвърлят , трети ще те подиграят .

Може да се срещнеш и със някои , които ще те ударят !  

Не търси ничие Одобрение.  Любувай се на онова , което имаш в себе си !  Защото то ти е Богатството ! 

Това ти е Същността !  И няма никакво значение кой ще я одобри , хареса или отхвърли.

Някой ден ще пристигне в живота ти някой батко и ще намери в теб точно онова , в което си се съмнявала ..

Ще го хареса ... ще го Разлисти и ще те направи Красива и Очарователна Жена ! 

Депресиите са Чумата на 21 век.  Защо е така е дълго за обяснение и няма да се спирам на причините.

Негативното мислене е следствие на Самотата , която е сестра на депресията.

Когато човек е самотен - той не е Пълноценен.  Оттам идва и негативизмът и сивите мисли , които създават неприятен дискомфорт.

Хубаво е , че го осъзнаваш.  Осъзнаваш и че не ти допада . Чудесно !

Значи е нужно да поправиш тази грешка и ще се усетиш с няколко идеи по-напред към желаният образ , който искаш да бъдеш .

Иначе по физическите ти данни всичко е ОК !  И аз на 18 бях 41 кг.!   Височка , слабичка , бе като русалка бях изваяна ..:D

Сега след 13 год. вече съм 52 кг. - по-женствени ми са формите , имам си дупе и бедра прекрасни и най-важното гръд , по която се заглеждат ..

Та ..искам да ти кажа , че ще растеш и ще станеш прекрасен лебед , със прекрасни мисли и очарователно излъчване !

Ще имаш своята сладка приказка и Мъжът , който ще я създава !

А сега се усмихни , изтрий сълзите , сложи си червило и поеми напред ! 

Напиши си девиза : Аз Мога ! 

Успех ,  слънчево момиче ...:)

на 22.11.2019 г. в 20:23, Звездичка написа:

начин на мислене

Тук си улучила , както се казва , центъра на средата ! Проблемите ти идват от начина на мислене :)

Искаш повече от колкото ти трябва , но не го получаваш . Това те прави нещастна ! :nono:

Намали амбициите ! 

( Горе-долу на твоите години , исках да стана космонафт - не станах . Това днес не ме прави нещастен . Ти , може би искаш да си кралица на красотата....? )  :) 

Стреми се да постигнеш мир със себе си - това трябва  . От там нататък мисли реалистично - какво може .....Прави го ! И всичко ще си дойде на мястото . :nono:

За да си щастлива искай това което може ! :nono:

......Можеш ли да накараш слънцето да залезе ? :angry:

Може ! Но ще трябва да изчакаш благоприятни поличби .....:)

776003.jpg

В това се състои мъдростта на Живота .....:nono:

.................................

Централно място тук заема въпросът какъв е смисълът на живота . Поразгледай критично съответната тема в сайта .

На кратко - да работиш и оставиш според себе си и след себе си нещо градивно в Живота , идеално и/или материално - това е смисълът ! И ще бъдеш одухотворена , спокойна и щастлива....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.