Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със звук на домашно кино

Featured Replies

Здравейте! 

Преди около месец закупих нов телевизор LG с който имам проблем със звука през системата LG HT902TB . Свързани са с оптичен  кабел но когато гледам през Интернет на телевизора(hbo go, ytube) или през usb звукът прекъсва за стотни от секундата което е много неприятно. 

Преди това системата беше свързана с телевизор пак LG по същия начин и нямаше никакъв проблем. 

Когато гледам телевизия или гледам нещо през лаптопа звука си е идеален. Смених кабела и продължава проблема, пробвах с друга система нямаше проблем. Някой Има ли някаква представа От какво може да бъде това защото много дразни когато слушам музика. 

преди 1 час, Цветозар написа:

Здравейте! 

Преди около месец закупих нов телевизор LG с който имам проблем със звука през системата LG HT902TB . Свързани са с оптичен  кабел но когато гледам през Интернет на телевизора(hbo go, ytube) или през usb звукът прекъсва за стотни от секундата което е много неприятно. 

Преди това системата беше свързана с телевизор пак LG по същия начин и нямаше никакъв проблем. 

Когато гледам телевизия или гледам нещо през лаптопа звука си е идеален. Смених кабела и продължава проблема, пробвах с друга система нямаше проблем. Някой Има ли някаква представа От какво може да бъде това защото много дразни когато слушам музика. 

С какъв кабел за свързани?????????

Ако телевизора има нов ъпдейт на софтуера го обнови. Както и версиите на приложенията които използваш. 

Тъй като аудио система не е първа младост има вариант и тя да не смогва на високият битрейт, или семплиране на аудиото изпратено по оптичния от телевизора. 

Ако има опцията за свързване през HDMI, също е вариант, стига тя да поддържа HDMI arc. Но в предвид годината на производство, едва ли. 

• Автор

Най накрая разбирам, че няма повреда, а системата просто явно е стара. За съжаление няма ъпдейт телевизора е lg 60um7100

Благодаря! 

преди 1 минута, Цветозар написа:

Най накрая разбирам, че няма повреда, а системата просто явно е стара. За съжаление няма ъпдейт телевизора е lg 60um7100

Благодаря! 

Телевизорът и системата за ДК няма как да са свързани с оптичен кабел. Затова ти и зададох въпрос по-горе. И как разбра, че системата е стара, след като с предишния телевизор не си имал такъв проблем????

преди 4 минути, Цветозар написа:

С оптичен кабел са свързани и двата модела имат оптика. 

Хайде сега кажи как е свързана ДК системата с оптичен кабел след като няма нито оптичен порт, нито SFP модул???? Кажи и моделът на телевизора, защото аз телевизор с оптичена свързаност не съм срещал още.

преди 6 минути, Цветозар написа:

Това е задният панел на моята система 

Screenshot_20191123-205118.jpg

Ето то упътване за това ДК. Показано е как трябва да се свърже. Колкото до оптичен кабел, написаното от теб не е вярно. Просто този порт е за свързане с оптично устройство или DVD.

• Автор

Това е същото от което пратих скрииншот. Може би съм технически невеж, но това е оптичен вход на dvd система, който винаги съм ползвал. Сменил съм с тази система четири телевизора които съм свързвал само и единствено по този начин и никога не съм имал проблем. С оптичен кабел от тв към двд. 

преди 2 минути, Цветозар написа:

Това е същото от което пратих скрииншот. Може би съм технически невеж, но това е оптичен вход на dvd система, който винаги съм ползвал. Сменил съм с тази система четири телевизора които съм свързвал само и единствено по този начин и никога не съм имал проблем. С оптичен кабел от тв към двд. 

Е значи не е проблем в уредбата, щом само с тови ТВ имаш проблеми. Има ли възможност да тестваш с друг ТВ различен от този???

преди 3 минути, Цветозар написа:

С друг няма проблем. И телевизора с друга система няма проблем. Всичко е описано по-горе. 

А пробвал ли си да ги свържеш по друг начин??? Смени кабелите за всеки случай.

Я подай звука през класическия стар аналог. Да разбирам ли че на вградените говорители на телевизора звукът е безпроблемен при всички източници?

• Автор

Няма проблем само когато гледам нещо през интернета на телевизора и флашка. През чинчове не изкарва никакъв звук. Телевизора изобщо няма такава настройка. През оптиката мога да дублира звука и на двата уреда, и само през системата. Когато е през двете, като намаля системата и слушам само телевизора няма проблем. Пак казвам пукането или прекъсването еза за стотни от секундата, но го прави постоянно. За човек който не се вслушва много, ако не му кажеш може и да не усети. Тъпото е, че системата е със супер звук и с  такова качество и мощ не знам каква саундбар система да взема, а и тази е много голяма и няма къде да а поставя в другите стай, където с телевизорите няма никакъв проблем звука. 

LG HT902TB - отваряш настройките за звука/Audio на DVD-то (страница 13), Изключваш Vocal/OFF и си поиграй с другите настройки.

Тествай след това дали проблема ще се реши.

Цитат

Тъпото е, че системата е със супер звук и с  такова качество и мощ не знам каква саундбар система да взема, а и тази е много голяма и няма къде да а поставя в другите стай, където с телевизорите няма никакъв проблем звука. 

Това е система за домашно кино и качеството на звука е сравнимо със саундбар. Не очаквай кой знае добър звук от нея. Особено при слушане на музика.

Ако си решил да е сменяваш след време и обичаш качество, саундбар-а го забравяш и се насочваш към многоканален ресийвър + hi-fi тонколони. (5.1/или повече)

Не го поглежда изобщо, това е на 15 години. 

Ако не държиш на многоканалния звук ето това е за теб:

Edifier S350db:

https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/edifier/s350db-2-1-p387403081/

Ако все пак искаш саундбар  (който усилва звука, но качество не се търси да е голямо), вземи си съвременен  саундбар с HDMI Arc, и подръжката на DTS, Dolby Digital + поне. 

• Автор

Мерси! Това изглежда добре, но няма дистанционно което е гадно. Иначе ако имаш препоръка за саундбар или колони с буфер, с що годе добро качество, ще съм благодарен. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.