Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгорял модул за звук Ауди Б8

Featured Replies

Здравейте, извинявам се, ако съм згрешил раздела. 

Проблема ми е следния,модела на колата ми е Ауди а4 Б8 2010 2.0 TDI . Имам следния проблем. Преди 2 години си сложих усилвател , като за сигнал на камбанките хванах от вградения суббуфер който се намира в багажника, всичко си беше ок. Напоследък ме дразнеше , че заема доста място в багажника и реших да го премахна . Махнах първо кабелите който водят към акумолатора , след това разкачих камбанките и остана само кабела за масата. Когато допрях отвертката до кабела на масата за да го развия от усилвателя , моментално штракна искра (което е много странно ,бях премахнал абсолютно всички други кабели от усилвателя ) , както и да е ,развих го ,и забелязах , че от модула който се намира в багажника от дясната страна ,модула за навигацаията и мултимедията , пуши и мирише на изгоряло. Проверих отново дали нещо не съм допрял по грешка някой кабел защото реално в усилвателя нямаше абсолютно никакво напрежение от никъде защото бях премахнал абсолютно всички други кабели . Проследих кабела за масата ,преди 2 години съм го вързал върху други два кабела който бяха заземени върху ламарините на колата от дясната страна , тези два кабела към който отгоре бях поставил моя , водеха точно във модула за мултимедията.И по някакъв начин съм дал на късо. Грешката си е абсолютно и само моя. Въпроса ми към вас е как да оправя последствията :D

В момента навигацията , радиото и абсолютно всичко по колата си работи перфектно, освен че няма звук от говорителите , нито на радио , нито на сд нито аух и т.н . В настройките на звука абсолютно всичко стой намалено и не ми дава да го усиля. Мисля си , че е изгоряло стъпалото за говорителите което се намира в модула. Все пак реших да пробвам старите трикове при проблем с подобни автомобили , току виж се оправи. Разкачих акумолатора за известно време ( не помогна) , разкачих модула за известно време ( и това не помогна) , проверих за изгорял бушон , но само от дясната страна до волана и там нямаше изгоряли (другите не съм ги проверил), но в книжката за бушоните не пише да съществува бушон свързван със аудио системата, и затова не съм и гледал другите бушони.

Моля дайте някакъв съвет как да постъпя,някакъв трик или съвет. Според мен е изгоряло стъпалото , смяна не знам дали е възмона , а отностно смяна на целия модул , и по този въпрос ще ви помоля да ме светнете и това как става и колко скъпо излиза ?

Благодаря ви ! :)

П.С , Модела на навигацията е , MMI 3G

Вероятно изгоряло крайно стъпало, няма трикове, няма фокуси които може да бъдат приложени, нужен е ремонт, трябва да се види мултимедията в сервиз, ако няма други щети освен крайно стъпало ще се мине относително тънко. 

• Автор
преди 13 минути, AAUUXX написа:

Вероятно изгоряло крайно стъпало, няма трикове, няма фокуси които може да бъдат приложени, нужен е ремонт, трябва да се види мултимедията в сервиз, ако няма други щети освен крайно стъпало ще се мине относително тънко. 

И аз съм на същото мнение. По принцип съм способен да го сменя. Сменял съм какви ли не компоненти по нормални усилватели. Но при тях е лесно да открия същата част, пиша модела в ибей и излизат. Но в този случай, не откривам подобни части, освен цели модули. Пък и нямам представа как да интерпретирам на английски, "крайно стъпало". 

току-що, stoian32 написа:

И аз съм на същото мнение. По принцип съм способен да го сменя. Сменял съм какви ли не компоненти по нормални усилватели. Но при тях е лесно да открия същата част, пиша модела в ибей и излизат. Но в този случай, не откривам подобни части, освен цели модули. Пък и нямам представа как да интерпретирам на английски, "крайно стъпало". 

Щом имате опит, когато се отвори мултимедиата няма начин да се сбърка крайното стъпало с нещо друго, ИС е и са относително евтини, смяната не е съвсем лесна, без вакум помпа и добър поялник или няма да се случат нещата или ще стане голяма мизерия, освен това трябва да се провери за прекъснали писти на изхода, както и за други дефектирали елементи/резистори от причиненото късо на изхода. На англииски е amplifier не знам това с какво ще помогне без да знаете каква е ИС. 

Има опит по всичкото изложение по темата? Сигурен съм че сам няма да се оправи. Както вече написаха - в сервиз.

Не знам кой какво и как е свързал, но масатта не е маса.

/ Off Що за комплекси се избиват с дрънчащи тенекии? Ако не вярваш - затвори колата и застани до нея. Да не казвам как се чува работата на двигателя и се следи пътната обстановка при толкова "думкане".

• Автор
преди 15 минути, Филипов написа:

Има опит по всичкото изложение по темата? Сигурен съм че сам няма да се оправи. Както вече написаха - в сервиз.

Не знам кой какво и как е свързал, но масатта не е маса.

/ Off Що за комплекси се избиват с дрънчащи тенекии? Ако не вярваш - затвори колата и застани до нея. Да не казвам как се чува работата на двигателя и се следи пътната обстановка при толкова "думкане".

Не знам на къде биеш и какво общо има всичко това което си написал. Де се вика, като няма какво да кажеш по добре не говори. За какви комплекси говориш за какви 5 лева човек. Не съм казал, че съм професионалист но имам престава горе доло. 

За дрънчащите ламарини е съвсем прав Филипов . 

Една малка вметка макар и след свършен факт, но да се има в предвид за в бъдеще, когато се пипа по кабели, било на говорители или захранване се спира захранването преди това от бушон или ако няма такъв за аудиото от акумулатора за да се избегне случилото се при неволно късо. 

преди 2 часа, stoian32 написа:

Махнах първо кабелите който водят към акумолатора

Е, ток е написал че е откачил клемите на акумулатора. В множествено число. Как след това от маса към маса изскача искра е и всичко изгаря ?

:angry: НЛО действа . . . .

Ако е била откачена клемата на акумулатора преди да се пипа е нямало да запуши мултимедиата, но това е правено след свършен факт с цел да се оправят нещата. 

• Автор

Не искам да изпадам в излишни спореве.Но отново ви казвам, че премахнах захранващите кабели който водеха към усилвателя. Единствения кабел който беше вързан за усилвателя когато изпуши модула, беше кабела за заземяване (Ground) и камбанките,който съм описал, че бях вързал към говорител който е от фабричните на колата за да взема сигнал. Написъл съм множествено число (клемите), защото от усилвателя  имах 2 кабела който отиват в акумулатора. Единия беше главния захранващ (12v) а втория беше (remote), който служи да изключва и включва усилвателя, свързах го за кабел към габаритните светлини, за да се гаси сам когато колата не работи и ключа не е вътре. Сега предполагам ще упонирате, че тези модели габаритите не им светят през деня. На което ще ви отговоря, че на всяко едно ауди след 2009 може ръчно да настройте кога и как да светят всички видове светлини. Някак си съм доппрял кабел или не знам и съм дал на късо на говорителя за който ви казах че бях вързал камбанките, защото преди да замирише говорителя избуча странно 1,2 пъти. От там явно го е прехвърлило на стъпалото и е изпушило. Това е най разумното обеснение. Защото абсолютно всичко друго беше разкачено. 

Може да сте изгорили колонките. Може ли да вкарате слушалки за да пробвате дали ще ви даде да усилите звука?

или да вържете други колони?

• Автор
преди 1 час, Gangosa написа:

Може да сте изгорили колонките. Може ли да вкарате слушалки за да пробвате дали ще ви даде да усилите звука?

или да вържете други колони?

Не нямам вход за слушалки. Но ще сваля говорителите, за да видя дали найстина не са отишли и те. Защото съм почти сигорен, че и те са заминали. 

преди 13 часа, stoian32 написа:

Не искам да изпадам в излишни спореве.Но отново ви казвам, че премахнах захранващите кабели който водеха към усилвателя. Единствения кабел който беше вързан за усилвателя когато изпуши модула, беше кабела за заземяване (Ground) и камбанките,който съм описал, че бях вързал към говорител който е от фабричните на колата за да взема сигнал. Написъл съм множествено число (клемите), защото от усилвателя  имах 2 кабела който отиват в акумулатора. Единия беше главния захранващ (12v) а втория беше (remote), който служи да изключва и включва усилвателя, свързах го за кабел към габаритните светлини, за да се гаси сам когато колата не работи и ключа не е вътре. 

Това, че е било прекъснато захранването на усилвателя не означава, че няма захранване на мултимедиата, ето защо след късо на изхода е изгоряло крайното стъпало на мултимедиата. 

• Автор
преди 10 минути, AAUUXX написа:

Това, че е било прекъснато захранването на усилвателя не означава, че няма захранване на мултимедиата, ето защо след късо на изхода е изгоряло крайното стъпало на мултимедиата. 

Така е прав си. Но свалянето на акумулатора на тези автомобили не е желателно. Само един път съм го свалял , когато го сменвах за около няма и 5 минути, и веднага се нацъкаха 1 тон грешки, и колата отказа да запали и 2 часа ми правиха диагностика и чистиха грешки и тогава запали. Но да трябваше поне захранването към мултимедиата да разкача или поне камбанките. Вината си е моя, не казвам обратното. 

От сваляне на акумулатора се ресетира борд компютъра и тръгва със заводски настройки. Кой знае колко ти е огрухана кочината като не тръгва с тях и трябва да му се бае. Грешките си ги има и трябва да се оправят нещата, вместо да се чистят и залъгват.

Отивай на майстор (друг). Същи и за свирката. Мога да изкажа предположение че за вход на стъпалото сте взели от изхода за говорители на оригиналната свирка. А той обикновено е мостов и има половин захранване и като се даде на маса гори стъпалото.Така че при други истински специалисти за автосвирката и колата - компютър и двигател.

• Автор
преди 20 минути, Филипов написа:

От сваляне на акумулатора се ресетира борд компютъра и тръгва със заводски настройки. Кой знае колко ти е огрухана кочината като не тръгва с тях и трябва да му се бае. Грешките си ги има и трябва да се оправят нещата, вместо да се чистят и залъгват.

Отивай на майстор (друг). Същи и за свирката. Мога да изкажа предположение че за вход на стъпалото сте взели от изхода за говорители на оригиналната свирка. А той обикновено е мостов и има половин захранване и като се даде на маса гори стъпалото.Така че при други истински специалисти за автосвирката и колата - компютър и двигател.

Може от електроника да разбираш, ама от коли си назад. Това не е голф 4 от 2004, и дори като я купих в ауди изрично ме предупредиха ако го свалям и сменям да ида при тях и безплатно ще го сменят някак си без да спират тока.Но става въпрос за Германия та те тук в всичко виждат опасностти, може и просто съвет да са ми дали. Ако случайно си по наясно от тях евала ти правя. Както и да е ,проблема го оправих. Беше кондензатор купих си нов от ибей и един познат ми го смени за 20 евро и всичко е точно. 

преди 5 минути, stoian32 написа:

Както и да е ,проблема го оправих. Беше кондензатор купих си нов от ибей и един познат ми го смени за 20 евро и всичко е точно. 

Няма начин да е това проблема, тези крайни стъпала не са с разделителен кондензатор на изхода, за 20 евро е смененто крайното стъпало. 

• Автор
преди 3 минути, AAUUXX написа:

Няма начин да е това проблема, тези крайни стъпала не са с разделителен кондензатор на изхода, за 20 евро е смененто крайното стъпало. 

Не съм купувал стъпало и няма защо да те лъжа. 20 Евро ми взе за работата. Часта отделно за 10.Работи си в момента всичко, освен че и говорителя е изгорял (този от който бях хванал камбанките) но не е болка за умиране. Човека веднага щом му казах, че е пушило бяло и то доста беше сигорен, че е кондензатор. Макар, че и аз съм горил доста стъпала на усилватели, но не такива все пак , и никога не са ми пушили. 

току-що, stoian32 написа:

Не съм купувал стъпало и няма защо да те лъжа. 20 Евро ми взе за работата. Часта отделно за 10.

Да, толкова струва ИС на крайното стъпало и работа, за кондензатор в смешно да говорим в случая. 

• Автор

Това което ми е казал това ти казвам. В ауди ми искаха 3 цифрена сума. 

преди 10 минути, stoian32 написа:

....

Да ти кажа това за акумулатора наистина звучи странно.

• Автор
преди 1 минута, sound написа:

Да ти кажа това за акумулатора наистина звучи странно.

На мен ми звучи, още по странно, но е факт, случи ми се. И ако влезете в един форум на ауди, ще видите колко хора са си патили. Най вече собствениците на (A4 и А5) след 2009 и пълния екстри пакет. 

преди 4 минути, stoian32 написа:

Човека веднага щом му казах, че е пушило бяло и то доста беше сигорен, че е кондензатор. Макар, че и аз съм горил доста стъпала на усилватели, но не такива все пак , и никога не са ми пушили. 

Усилвателя е мостов не знам колко е разбиращ майстора ама на изхода няма разделититлен кондензатор и няма как да запуши нещо което го няма. 

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Усилвателя е мостов не знам колко е разбиращ майстора ама на изхода няма разделититлен кондензатор и няма как да запуши нещо което го няма. 

Кво значение има. Нз къв е майстор ама го направи. А относно това искам да вметна извинявам се, че пропуснах. Той ми каза на немски какво трябва да смени, не го разбрах тъй като не знаех тази дума, и попитах отново какво значи това. И ми тогава ми каза вече кондензатор, може и да е нещо което изпълнява същата функция. И това което купих видимо приличаше на кондензатор. Но категорично заявявам, че не е стъпало. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.