Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Дънна платка

Featured Replies

преди 22 минути, PANOV написа:

- как да се мерим, като не практикувам чекибойство.

Човек като е пр*ст и няма какво да каже , почва с обидите. Твоите м*стурбаторски умения далеч не ме вълнуват , така че моля те не ме ангажирай с твоите проблеми и желания . 

преди 25 минути, PANOV написа:

Prime X370-Pro хардуерно е добро дъно, но при такъв избор на нови B450 платки с добре реализиран VRM и радиатори, не е задължително да се препоръчва такава на няколко години. Даже 2700X малко го осмисля, че ако беше 3то поколение, щеше да има чуденки с BIOS версията и поддръжната на процесорите. Те даже не са и такива клокъри, че тая платка да подлежи на сериозен коментар, освен ако някой не държи на ALC1220 аудио с интелски мрежов адаптер и убеждението, че дъното е клокърско.

В момента ползвам x-370 Pro с процесор r5 3600X вече 4-5 месеца безгрижно. Ползвам го с активиран PBO . За какви чуденки с биосите ми говориш и поддържането на процесорите? За какъв клок изобщо говорим при райзен 3-то поколение , професоре ? Човек спри да се излагаш , че ставаш смешен публично.

Относно Master SLI  и TUF 450-PRO ги предложих само и единствено защото изпадат на цени до/под 200лв. Всичко зависи от това дали автора на темата е склонен да чака по-дълга доставка или да пазарува директно от чужбина.  Ако е решил да вземе топ дъно за тези пари , естествено че това не е неговия избор. Недей да ми преписваш думи , които не съм казвал/написал.

преди 29 минути, PANOV написа:

Ся, ти имаш претенции, че си в час, понеже за 2-3 години ти е минало някакво желязо през ръцете и аз нямам нищо против, но си чувал приказката - голям залък лапни, голяма дума не казвай.

Тук си много в грешка. Аз нямам никакви претенции , за разлика от теб и още 1-2ма от форума. Винаги съм се стремял да споделям своето мнение на базата на личен опит , а не на копи-пейст мнения от други форуми/ревюта/клипчета и т.н.. 

Защото едно е да изградиш даден билд, а съвсем друго е да тестваш обстойно неговия хардуер.  Така , че тия дето се бият в гърдите по-форумите , че са сглобили 1000 конфигурации за една година , далеч не им зачитам мнението . При положение ,че вероятно са влизали само в биоса и до там. 

преди 29 минути, pepy86 написа:

Човек като е пр*ст и няма какво да каже , почва с обидите. Твоите м*стурбаторски умения далеч не ме вълнуват , така че моля те не ме ангажирай с твоите проблеми желания. 

Помисли си кой е прост - теб нарекох чекибоец, ама и това не зацепи.

В момента ползвам x-370 Pro с процесор r5 3600X вече 4-5 месеца безгрижно. Ползвам го с активиран PBO . За какви чуденки с биосите ми говориш и поддържането на процесорите? За какъв клок изобщо говорим при райзен 3-то поколение , професоре ? Човек спри да се излагаш , че ставаш смешен публично.

Като четеш по диагонал, ще се излагаш ти. Написал съм - добро дъно е и се осмисля малко за 2700X, но ако беше 3то поколение директно не е с флашнат BIOS и няма какво да се гледа за клок, щото такъв няма.

Относно Master SLI  и TUF 450-PRO ги предложих само и единствено защото изпадат на цени до/под 200лв. Всичко зависи от това дали автора на темата е склонен да чака по-дълга доставка или да пазарува директно от чужбина.  Ако е решил да вземе топ дъно за тези пари , естествено че това не е неговия избор. Недей да ми преписваш думи , които не съм казвал/

Кое да ти приписвам бре, синковец, или кажи кое им е по-доброто от платки за 200лв като Томахавката (MAX) и подобните, или си замълчи. Аз си казах мнението - хубаво B450 до 200лв. Това изключва TUF- и съвсем изключва X470 Master SLI, пък че ти имаш такова ми дреме на...

Тук си много в грешка. Аз нямам никакви претенции , за разлика от теб и още 1-2ма от форума. Винаги съм се стремял да споделям своето мнение на базата на личен опит , а не на копи-пейст мнения от други форуми/ревюта/клипчета и т.н.. 

Защото едно е да изградиш даден билд, а съвсем друго е да тестваш обстойно неговия хардуер.  Така , че тия дето се бият в гърдите по-форумите , че са сглобили 1000 конфигурации за една година , далеч не им зачитам мнението . При положение ,че вероятно са влизали само в биоса и до там. 

Л*йно вчерашно ми обяснява как се тествали обстойно конфигурации, а до преди някоя година се чудеше в един друг форум какви части да си купи. Клипчета и ревюта не си ли пуснал горе - пуснал си. Е, аз и в BIOS не знам как да влеза. :( Знам само как да поддържам хардуерно компании с между 30 и 100 машини, ама не в БГ, че да не се занимавам с некомпетентни неграмотници. Пали пистака и изчезвай.

Заради комплексари като теб, няколко кадърни момчета вече не пишат в този форум. Един от тях е Inno . Aко предлагаш подобна хардуерна поддръжка  , тежко и горко на компанията , която ти плаща за подобен вид услуга. Като четеш през редовете , нормално е да  не вдяваш какво пиша. 

Ла*но можеш да наричаш сина си /ако имаш такъв/ или хлапето на съседа , но на мен не си позволявай да ми отправяш подобни обиди .  Докато няма админи с топки в този форум такова ще е положението . Глупаци и набедени хардуерни гурута ще раздават акъл и ще обиждат и заплашват наред . Зад клавиатурни мутри го раздавате 😁.  Сигурно трябва да се страхувам , да спра да пиша ? Както впрочем  правят не малко хора , когато им опонирате и/или ги обиждате.  Много яко си сбъркал човека.  Жалко , че от един уважаван от мен член на форума ,  /последните месеци/ се превърна в подобен човек.

преди 32 минути, PANOV написа:

до преди някоя година се чудеше в един друг форум какви части да си купи.

Странно ти  е ,че за няколко години натрупах достатъчно опит ?  Или те дразни този факт ?   Радвам се , че живота ми предостави подобна възможност.  Дано и в бъдеще да е така.

Не възнамерявам повече да ти обръщам внимание ,  твоите глупости са достатъчно красноречиви за интелектуалния ти капацитет.

Щом наричаш Inno кадърно момче, ясен си ми целият. Щото като се опре до хардуер и факти, ви присяда на гърлото и на теб, и на него, и на подобните вам. Затова и пак нищо не каза за платките. А точно ино пък е 98% въздух под налягане и статии от нета.

Що си мислиш, че ми влизаш много сериозно и стряскащо, и ми говориш за топки и мутри, като годините на прехода си ги изкарал в пелени и сополи. Хващай го ино под ръчица и действайте компетентно за благото на форума - и без това съветите от пишман познавачи станаха ежедневие. Можеше и тестове на 3950X да пусна, като приключа с него, ама нали не разбирам, ще оставя на хората със знания и топки да раздвижат раздела. Чао.

inno колко пъти ви е затапвал с информация , за  която не сте имали адекватна позиция /както и познания/ ми е трудно да го опиша.  За дъната ти отговорих , чакам твоите аргументи за чуденките , които имаш и не ми обясняваш защо при мен на две различни дъна x370Pro не се проявяват.   Сигурно нямаш време , защото си зает да говориш за сополи, ла*на , пелени, чек*кибойство и т.н. Да обиждаш в този форум винаги е приоритет.  Особено от опитни и мъдри професори като теб.

За 3950Х хвалиш ли се или ?  Сподели де , аз пък настоявам да видя подробните ти тестове и компетентното ти мнение. Пусни едно ревю за форума ,  тестове , сравнения . Ама не става само с изграждането на билд , трябва си и тестове уважаеми Panov.   За разлика от inno , когото изобщо не познавам , нямам никакво намерение  да си паля пистака и да бягам от форума. Не се плаша от такива като теб.  Ти си продължавай с неаргументираните мнения и се бии в гърдите ,че се занимаваш с хардуерна поддръжка .       

Лек и изключително успешен ден ти желая ! Жив и здрав!

преди 11 минути, pepy86 написа:

inno колко пъти ви е затапвал с информация , за  която не сте имали адекватна позиция /както и познания/ ми е трудно да го опиша.  За дъната ти отговорих , чакам твоите аргументи за чуденките , които имаш и не ми обясняваш защо при мен на две различни дъна x370Pro не се проявяват.   Сигурно нямаш време , защото си зает да говориш за сополи, ла*на , пелени, чек*кибойство и т.н. Да обиждаш в този форум винаги е приоритет.  Особено от опитни и мъдри професори като теб.

За 3950Х хвалиш ли се или ?  Сподели де , аз пък настоявам да видя подробните ти тестове и компетентното ти мнение. Пусни едно ревю за форума ,  тестове , сравнения . Ама не става само с изграждането на билд , трябва си и тестове уважаеми Panov.   За разлика от inno , когото изобщо не познавам , нямам никакво намерение  да си паля пистака и да бягам от форума. Не се плаша от такива като теб.  Ти си продължавай с неаргументираните мнения и се бии в гърдите ,че се занимаваш с хардуерна поддръжка .       

Лек и изключително успешен ден ти желая ! Жив и здрав!

Само подсказка - на ино съм му затварял устата във всяка една тема, където е тръгвал с много “компетентна” информация и ще ти отнеме точно 2 минути да го потърсиш.

Кво го дъвчеш този X370 Prime, писах теоретично при нов билд с 3то поколение, ако не е с последен BIOS. Ти какво сравняваш, като си слагал всякакви процесори на него. И пак си написах, че е добро дъно, а за Tuf и Master Sli не очаквам нищо да кажеш, че то и няма какво.

И пак с цялата си наглост ми говори за тестове, като до преди някоя и друга година не е знаел що е то хардуер. Аз клокът и тестовете съм ги научил на Пентиум 4ки, Бартън и Тъндърбърд. Не на Ryzen, ако това е изобщо клок.

преди 23 минути, PANOV написа:

за Tuf и Master Sli не очаквам нищо да кажеш, че то и няма какво.

Ами аз го казах и по-горе .  За процесор като 2700Х , това дъно под 200лв /ако се намери с повече чакане и търпение/ ,   ще му свърши работа като може да пренасочи спестените пари към друг коппонент.   Ако не вярваш на мен , дори и тук го дават ,че с приличен въздухопоток в кутията ще се справи с процесори като 3700Х/3800Х - с  "ОС" .  Да се повтарям , че не са нищо особено, няма смисъл. И аз съм на това мнение и вече го изразих. Как си ме разбрал не знам?  За Master SLI продължавам да твърдя , че работи безупречно с 2700Х . Пояснявам, при тези две дъна НЕ говоря за бъдещ ъпгрейд към 3-то поколение райзен процесори с 8+ ядра.  

на 27.11.2019 г. в 23:45, tanas4o написа:

Нямам намерение да овърклоквам, за сега. Искам да си работи стабилно процесора, и някоя друга глезотийка няма да откажа, но не са задължителни

Все пак това бяха и първоначалните желания на автора .  Ако вече твърдо е решил да изхарчи въпросните 300лв за дъно , има и други варианти , на които може да спре . Решението и парите са негови.

едит: Толкова ли е сложно да комуникираме на нормален език ?

Сложно е, щото написах 5 пъти, че за цената на Master sli и tuf-а, че и по-евтино има по-добри платки на msi. Не знам защо все ми говориш за скъпи платки - написах само, че ако ще се дават 300лв за X470, по-добре 350лв за X570, но аз съм си за читаво B450 до 200лв. Явно все на китайски го пиша. Както и да е, нямам повече какво да кажа в темата или във форума.

• Автор
преди 3 минути, PANOV написа:

Сложно е, щото написах 5 пъти, че за цената на Master sli и tuf-а, че и по-евтино има по-добри платки на msi. Не знам защо все ми говориш за скъпи платки - написах само, че ако ще се дават 300лв за X470, по-добре 350лв за X570, но аз съм си за читаво B450 до 200лв. Явно все на китайски го пиша. Както и да е, нямам повече какво да кажа в темата или във форума.

:whiteflag:

Какво B450 дъно до 200 лева ще препоръчате.

1

2

Нещо различно освен GAMING в името и червения цвят има ли?

п.с. И понеже потребителя пита за по-висок клас аудио AORUS PRO по-зле ли е като база от горните две.

Очевидно е по-скъпо но ако приемем че иска да ги даде тия около 40 лв. заради аудиото ще се мине ли?  

преди 3 минути, Roujin Z написа:

Нещо различно освен GAMING в името и червения цвят има ли?

Ружин, не стана ли ясно, че не разбирам?

Приемам форума по-скоро като леко разсейване и ако не е станало ясно избягвам да влизам в обяснения и спорове. Не ме намесвайте аз не твърдя нищо за никого.

А въпроса ми е към всеки който иска да отговори не само към теб. Смятам че на потребителя ще му е полезно да знае а на мен ми е любопитно.

• Автор

Като цяло според мен проблема, е че aorus pro и особено strix-a от ги дават да са горещи. Като за strixа го дават , че и PBO ще го затрудни.

Като цяло това е и проблема с избора ми много инфо-  едни казват няма проблем, други тестват с r5 само.

Тези клипчета който аз линквах от канала на Actual Hardware Overclocking, се отнасят като цяло за сериозен клок. А рой се предвижда за по нататък.Ама докато го разбера мина доста време.

Покупка от чужбина е възможна, но трябва да видя с гаранцията как стоят нещата.

Редактирано от tanas4o (преглед на промените)

Mindfactory и Амазон са коректни  що се касае  до гаранцията .  Мисля ,че няма да имаш проблем в това отношение. Да не говорим ,че някои БГ фирми също пазаруват от там.  Има няколко транспортни фирми , които предлагат доставки от Гемрания и Обединеното кралство. Цените са доста ниски (от 2.4 до 3.6лв. за кг). За Около седмица-две ще пристигнат в България , ако използваш техните услуги. Разбира се може да зададеш директно адрес за доставка до БГ , но цената вече става друга .

на 1.12.2019 г. в 13:51, pepy86 написа:

inno колко пъти ви е затапвал с информация , за  която не сте имали адекватна позиция /както и познания/ ми е трудно да го опиша. 

Наистина ще ти е трудно(даже невъзможно) да го опишеш, защото такива филми все още не са измислени. Едно на ръка, че ти лично няма как да прецениш кой колко познания има, поради факта, че твоите са на начално ниво. 

П.П. Каква глупост извършихте, че Панов е със закрит профил? Явно нямате нужда от мислещи хора!:shock11:

Какво се смееш бре, Пепи? Заради такива шапкари като теб държавата е на това дередже(състояние). Гоните качествените хора от България и се надсмивате над неща, които са ви химера. Положението е катастрофално. 

Смея ти се , защото ти не си нещо по-различно от Panov.  Ти от къде ме познаваш , че ме обвиняваш мен за положението в България ? 😲 Прочете ли за какво ни бе спора и по какъв начин твоя приятел се обръщаше към мен?  Това ли е начина ? Така ли си възпитан и ти ?   Изобщо знаеш ли аз какво точно работя , по-какъв начин изхранвам семейството си и какво представлявам в личния живот?  Има една голяма разлика между мен , теб и Панов. Аз за нещо , което не съм 100% убеден , акъл не  давам. Не се бия в гърдите ,че съм разбирач и когато нещо не ми е ясно , не ме е срам да питам.  Въпросния твой приятел съм убеден , че не е пипал нито една въпросните дънни платки, за които ми се обясняваше, камо ли да ги е тествал обстойно.  На стари лаври всеки знае да лежи.  Времената са такива , че за месец-два технологиите се усъвършенстват и ако не си в час просто изоставаш и точка.  Като толкова го боли , че за 2-3 години съм понатрупал някакъв опит нека си излива яда другаде , а не тук форума.  Ако с нещо не е съгласен, нека ме обори с точни и  конкретни факти , а не с неща , които всеки 2-ри може да ги прочете и копира гугъла за 10мин. Форума тук е точно да си помагаме, а не да се изкарваме кой от кой е по-умен , по-красив , по-богат.  Аз така разбирам нещата и така съм възпитан. Помагам на всеки с каквото и колкото мога.  На никой в тоя живот не бих позволил да ме обижда особено както  в случая абсолютно неоснователно. Като има човек някакви комплекси , не е нужно да ги избива тук .   Нямам нищо напротив и на мен да пляснат бана .  Нека останат тука само "мислещите хора"  , които се аргументират само с псувни и обиди.

Жив и здрав!     

преди 7 часа, pepy86 написа:

Нямам нищо напротив и на мен да пляснат бана

И тук си в грешка, както и почти навсякъде. Никой не е ''плясвал бан'' на Панов. Човекът си има достойнство и чувство за правилна себеоценка. От там и логичното действие да не се занимава с такива като теб. Чат? Аз обаче ще те наблюдавам. Знаеш ли за какво служи ''Watchdog Timer''- a  в електрониката? Не знаеш. Ще разбереш. 

П.П. Да беше само ти отговорен за сегашната ситуация...отдавна да си аут. Лошото е, че сте много.

преди 7 часа, pepy86 написа:

Ти от къде ме познаваш , че ме обвиняваш мен за положението в България ?

преди 59 минути, Jorge написа:

Аз обаче ще те наблюдавам.

Почвам да се притеснявам .  Не знам ти какво следиш , но аз ти чета много внимателно всеки пост и всяка нападка към определени потребители от форума. Както и неадекватните ти изказвания и оправдания понякога.

Знаеш ли за какво служи ''Watchdog Timer''- a  в електрониката? Не знаеш. Ще разбереш. 

Не знам , моите познания са на начално ниво .  Ще се радвам да ми го обясниш/покажеш.

П.П. Да беше само ти отговорен за сегашната ситуация...отдавна да си аут. Лошото е, че сте много.

Ако зависеше от мен отдавана да си баннат .  Заслужил си го многократно с безобразното си поведение. 

Човекът си има достойнство и чувство за правилна себеоценка. От там и логичното действие да не се занимава с такива като теб. Чат?

Какво достойнство, чест и самоуважение има човек употребяващ подобни думи публично ?  Ти бъзикаш ли се ?  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.