Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при инсталиране на Windows

Featured Replies

Здравейте

Преди няколко дни Закупих Лаптоп Acer Nitro 5 AN515-43 с Процесор AMD Ryzen 5 и видео AMD RX 560X в поръчката беше с Линукс

Когато го стартирах се появиха жълти надписи Uefi OK OK 4 5 реда и Press any key to start нещо си което не стартираше

От сервиза ми казаха че Uefi Било Линукса хах до колкото прочетох Uefi е нещо като защита и След няколко опита Запис на Уйндолс 

винаги ми даваше грешка при инсталацията опитах много начини обаче без резултат.

Някой знае ли изобщо дали тези процесори работят с Уйндолс или ако някой е успял да инсталира такъв да сподели моля

Информация за UEFI BIOS:

https://www.google.bg/search?q=uefi+bios

Каква ОС се опитваш да инсталираш и как? Ако е с USB, как е записана инсталацията?

• Автор

Опитвах Windows 10 две различни и една свалена от Уйндолс Сайта също и уйндолс 8.1 от замунда

записвам с Руфъс  NTFS GPU Uefi също и Fat 32 изпробвах с USB флашка 

• Автор
току-що, Raze написа:

Изтегли си windows с инструмента от сайта на microsoft и запиши USB с негова помощ.

windows media 10 creation tool Изпробвах го и него пак не става

Интересно,дай да видим поне каква грешка ти дава,като се опитваш да инсталираш 10тката,на мен ми намирисва на дефектен хардиск,на едно приятелче бе станало така,чисто нов лаптоп му изпратиха,обаче харда се оказа дефектен и го върна в гаранция да го сменят,след като го смениха всичко бе по мед и масло.

току-що, Евгени Богданов написа:

Интересно,дай да видим поне каква грешка ти дава,като се опитваш да инсталираш 10тката,на мен ми намирисва на дефектен хардиск,на едно приятелче бе станало така,чисто нов лаптоп му изпратиха,обаче харда се оказа дефектен и го върна в гаранция да го сменят,след като го смениха всичко бе по мед и масло.

Много хубав боб имаш! Как е на вкус, колко часа го вариш ...?

• Автор
преди 1 минута, Евгени Богданов написа:

Ами още с натискането да боотна и преди да зареди уйндолса излиза Recovery Your PC needs to be repaired file system 32 drivers qlfcoei.sys Error code 0xc0000098

Press enter to try again Press F8 for Startup Settings Press Esc for UEFI Firmware Settings  и работи само ESC което рестартира лаптопа и те вкарва в биоса След няколко рестарта Уйндолса потръгва Натискам инстал Custom трия Хардовете създавам нови и натискам напред но зарежда някъде до 4 процента и пак някаква грешка 0x8007025D после имам Repair Your PC  

преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

Много хубав боб имаш! Как е на вкус, колко часа го вариш ...?

Приготвил съм го в Кашона за връщане само незнам дали няма да направят проблем понеже Вече съм форматирал Хардовете и ва с Ок не работи Уефи дето излиза жълти Надписи то в графата гласи ако е сменена Оперативната система но в случая аз нямах такава До колкото Разбрахме Уефи не е Линукс 

Преди да го върнеш, намери някой твой приятел с повече опит и пробвайте да сложите OS-a.

Аз информация за твърдия диск не видях споделена до тук.

Защо не почнеш от там?

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Преди да го върнеш, намери някой твой приятел с повече опит и пробвайте да сложите OS-a.

Аз информация за твърдия диск не видях споделена до тук.

Защо не почнеш от там?

• 1TB SATA 5400rpm
  • 250GB M.2 NVMe SSD
  • Пробвал съм и на двете места само
  • Линукс убунту 18.4 тръгва с голям зор.. За Уйндолс Не съм изпробвал само команди от черното прозорче да не стане някой необратим фал
  • мисля да се обадя в някой сервиз по добре Жокера обади се на приятел не е добра идея
преди 5 минути, Raze написа:

Пробвай с друго USB, това може да е повредено.

чисто ново е 32гб Филипс ръгал съм го във всички входове

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Мога да се обзаложа, че на лаптопа му няма нищо.

Не знам пич може да си прав Но след над 20 опита за инсталация

Или проблема е в Уефи защото някъде нещо засича някакви грешки за корупция 

или Amd Ryzen 5 не се сработват с Уйндолс някъде мярках такъв коментар но пък виждах видеа с Инсталиран уйндолс 10 точно на същите модели

друго е че и в сайта се предлагаше опция добави Уйндолс 10 която оскъпяваше поръчката с 500лв

до колко до хардиска си работи идеално защото успях да инсталирам Убунту но не и Уйндолс

явно трябва да се пипне от Експерт в тази област 

Пробвай при стартиране на лаптопа да "помпиш" F12 (ако е разрешен в BIOS) - трябва да се активира меню а избор на устройство, от което да се стартира машината.
Ако не е активен F12, виж това видео

Забележка: Щом е имало Linux на системата, трябва да се изтрие дискът, но който е бил инсталиран и тогава да се подходи към форматиране, инсталиране.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Пробвай при стартиране на лаптопа да "помпиш" F12 (ако е разрешен в BIOS) - трябва да се активира меню а избор на устройство, от което да се стартира машината.
Ако не е активен F12, виж това видео

Изпробвано е Ф12 активиран Уефи Изключено и при включено Уефи пак не ще а и този пич от видеото е с Intel процесор

преди 7 минути, Neopitniq написа:

Не знам пич може да си прав Но след над 20 опита за инсталация

Може и 100 опита да направиш, като не се прави правилно, полза няма.
Флашката за какъв стил на инсталиране е правена? MBR/GPT?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
току-що, DarkEdge написа:

Може и 100 опита дса направиш, като не се прави правилно, полза няма.

Ами кажи начин ще ти кажа дали не съм го изпробвал и ако стане ще почерпя :help:

• Автор
преди 10 минути, DarkEdge написа:

Този Уйндолс от сайта не съм го изпробвал на Fat32 само на NTFS GPT UEFI 

Винаги първо изтривам диска и цъкам NEW но не и формат след това не е ли едно и също

Но първата грешка идва още преди да зареди уйндолса от флашката още с включването флашката е вътре

и след това излиза логото и после Грешката мислиш че ще има ефект ще се изпробва 

Записвам го по този начин ще Изключа Уефито Ф12 активиран 

и ако ме пусне до менюто с Инстал ще ги изтрия създам нови партиди после формат и след това вече ще инсталирам

ако има нещо да допълниш което пропускам сподели моля

На NTFS е възможно да прави проблеми, защо реши, че трябва да го сменяш? Също така не е изключено USB паметта да е дефектна, дори да е нова или да е несъвместима нещо.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

На NTFS е възможно да прави проблеми, защо реши, че трябва да го сменяш? Също така не е изключено USB-то да е дефектно, дори да е ново или да е несъвместимо нещо.

повечето в ю туб на NTFS записват а линукс на Фат32 нямам друга флашка за съжаление

преди 8 минути, Neopitniq написа:

ще Изключа Уефито

Няма да иключваш UEFI

• Автор
преди 24 минути, DarkEdge написа:

Няма да иключваш UEFI

хубаво е сега го боотвам след малко ще споделя 

• Автор

така опитах и първо със включено уефи ми изписва Security Boot Fall

след което го изключих и zOCsufV.jpg

lU76z4P.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.