Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с говорител на Edifier R2730DB

Featured Replies

Здравейте,

закупих преди седмица аудио системата Edifier R2730DB,  но забелязах някакво странно петно на един от говорителите. Мисля че е нещо фабрично, тъй като не може да се почисти. Като го осветя с светлина е  като "бяло". 

Проблем с звука няма или не мога да разбера и да има.

Какво мислите,  че е това и дали ще представлява проблем в бъдеще.(да ги връщам докато е време)

IMG_20191204_145014_1.jpg

IMG_20191204_145215.jpg

IMG_20191204_145217.jpg

преди 13 минути, LasVegasBoy написа:

Здравейте,

закупих преди седмица аудио системата Edifier R2730DB,  но забелязах някакво странно петно на един от говорителите. Мисля че е нещо фабрично, тъй като не може да се почисти. Като го осветя с светлина е  като "бяло". 

Проблем с звука няма или не мога да разбера и да има.

Какво мислите,  че е това и дали ще представлява проблем в бъдеще.(да ги връщам докато е време)

IMG_20191204_145014_1.jpg

IMG_20191204_145215.jpg

IMG_20191204_145217.jpg

Това е някакво лепило попаднало може би при самото производство, но не на говорителя а на самата тонколона и не е премахнато навреме.Може да се изчисти, но без никакви разтворители и забърсвания, щото евентуално можеш да повредиш мембраната. Трябва да се опита от специалист в областа. Няма да окаже кой знае какво значение, но все пак след втвърдяване, лепилото пречи на правилното функциониране на говорителя.Би било редно при закупуването да отворите лицето на колоната и да ги огледате и двете, а може би сте ги купили през онлаин магазин и това ви се е "паднало". Проблемът се оправя.

Ако не ти пречи на звука и не се вижда като се сложат предпазителите отпред, си ги ползвай така. За връщане вече се разбери с търговеца.

• Автор
преди 2 часа, Колев60 написа:

Това е някакво лепило попаднало може би при самото производство, но не на говорителя а на самата тонколона и не е премахнато навреме.Може да се изчисти, но без никакви разтворители и забърсвания, щото евентуално можеш да повредиш мембраната. Трябва да се опита от специалист в областа. Няма да окаже кой знае какво значение, но все пак след втвърдяване, лепилото пречи на правилното функциониране на говорителя.Би било редно при закупуването да отворите лицето на колоната и да ги огледате и двете, а може би сте ги купили през онлаин магазин и това ви се е "паднало". Проблемът се оправя.

Не съм сигурен дали е лепило, пробвах внимателно с леко влажен памук и не става. Интересното е,  че избледнява (все едно го няма, като се оптитам да го зачистя) и пак се появява.

От онлайн магазин са (от линка), прегледах ги , но беше тъмно и не ми направи впечатление, после ги видях вкъщи.

преди 1 час, Raze написа:

Ако не ти пречи на звука и не се вижда като се сложат предпазителите отпред, си ги ползвай така. За връщане вече се разбери с търговеца.

Не е голям проблем да останат по-този начин, но за вбъдеще може да окаже някакво влияние на говорителя (все пак не му е мястото на това петно там). Също така, ако се наложи да се възползвам от гаранцията след време, могат да излязат с номера че съм си лепил говорителите. 

Мисля да пробвам да говоря с търговеца, да ми ги заменят, ако не искат ще видим.

Съмнявам се да стане нещо, това лепило принципно го има и на друго място, просто не го виждаш, може и да има от задната страна на мембраните. А ако са купени онлайн си в правото си да ги върнеш без обяснения и да си искаш парите.

Аз ти казвам, че със сигурност е лепило с което се лепят много от кондензаторите а и дървеният материал. Важното да не е карбамидно, щото последното след изсъхване става като камък и не се маха. Възползвай се веднага че са онлаин покупка както те е посъветвал Raze. Не се опитвай да го махаш, щото във фирмата ще проличи че има чужда намеса. Успех от мен

То се подразбира че точно това трябва да направи. Ако беше производство примерно на Англия, това в никакъв случай не може да се пусне за продажба.

Погледни от картинката каква голяма част от мембраната е обхванало и е слято с  гънките на менбраната, което на практика се е впило във "китайското велпапе" на говорителя. Помъчиш ли се да го премахнеш, скъсването на мембраната ти е абсолютно сигурно.  Този тип лепило не се разтваря почти със нищо и е много малко еластично за да не попречи на мембраната на говорителя.

IMG_20191204_145217.jpg.de03703b598c6857c27b1e98a22a3d16.jpg

Лепилото е по MID баса не е фатално, ако беше на нискочестотния тогава щеше да е проблем, но сега е само визуален такъв. Може да се заменят с други, но и да не се заменят няма никакъв проблем да се слушат и така. 

Колега , от 1 година използвам същите колони и при мен няма такива работи . Имам едно въпросче към теб. До сега какви колони си използвал и какво ти е мнението за тези , когато са на макс ? Аз преди тях ползвах logitech x530 и някакви на микролаб и очаквах повече от тези колони. Басът им е по-добър от другите ми 2 системи , но звукът е една идея по-слаб и не прави джангър какъвто искам.Защо не ги използваш с мрежичките , които са ти в комплекта и защо си ги махнал ?

: ПП ако са купувани онлайн имаш 14 дневен срок , в който можеш да ги върнеш и да ти ги заменят без да им даваш обяснение. Аз директно бих им казал да ми ги сменят.

преди 47 минути, venci_1913 написа:

очаквах повече от тези колони. Басът им е по-добър от другите ми 2 системи , но звукът е една идея по-слаб и не прави джангър какъвто искам.

Ако очакваш "джангър" си сбъркал тонколоните. Това са активни тонколони, които се стремят на  да "предават" колкото е възможно точният звук ,както е записан. (за бюджета си)

Да не говорим че с предишните тонколкони си имал "изкривено" не-точно звучене. И си свикнал на подобен звук/шум.

Трябвало е да се насочиш се към уредби , парти тонколони  профи-тонколони/усилватели и прочие.

• Автор

Много благодаря за отговорите. Не съм правил никакви опити да го чистя и т.н. Достатъчно се разочаровах, като забелязах проблема и бях решил да ги върна, но исках да чуя и други мнения (тук в форума) преди да го сторя. 

Днес, попълних формуляр за връщане и куриера ми звънна точно след час да ги взима, но нямаше как да се прибера вкъщи толкова рано и оставихме за утре. Обясних (писмено) какъв е проблема и най-вероятно ще ги прегледат преди да ми върнат отговор.

Друго нещо което ми направи впечатление е, че когато ги взимах ми се стореха разопаковани и после опаковани наново (т.с. май са ги връщали един път, явно на това се дължеше по-ниската цена). Но може и да греша, все пак сайта си има секция разопаковани продукти, а те не бяха от там.

преди 2 часа, venci_1913 написа:

Колега , от 1 година използвам същите колони и при мен няма такива работи . Имам едно въпросче към теб. До сега какви колони си използвал и какво ти е мнението за тези , когато са на макс ? Аз преди тях ползвах logitech x530 и някакви на микролаб и очаквах повече от тези колони. Басът им е по-добър от другите ми 2 системи , но звукът е една идея по-слаб и не прави джангър какъвто искам.Защо не ги използваш с мрежичките , които са ти в комплекта и защо си ги махнал ?

Колега, ти сериозно ли ме питаш ( не се заяждам), защо съм махнал мрежичките. На какъвто  и да е говорител бих махнал предпазителите (стига да може) за да проверя в какво състояние е говорителя (най-малкото визуално).

По-отношение на звука съм доволен, колоните се представят добре за този ценови клас, баса наистина не е каквото очаквах, но ми върши работа тъй като съм в апартамент и не искам да преча на комшиите.

До сега съм сменил няколко вида колони (не много), ще споделя малкия си опит в ниския клас "музикални произведения на изкуството" през последните години: (по мое мнение)

Преди 6 години купих система за домашно кино Sony Е6100, за филми беше добре (горе-долу), за музика не ставаше,  все пак "пластмасова работа", не бях доволен и е махнах много бързо.

След нея си взех колоните Microlab Solo 9c, изключително добри колони, бях много доволен, ползвах ги за музика и филми (свързани само с hdmi кабел и оптика, защото така звучаха най-добре). Баса беше много по-добър от този на Edifier R2730DB, но се наложи да ги продам, тъй като тогава живеехме в по-тясно жилище и нямаше място за тях. 

След време си взех по-малки колони Edifier R1280T, много добри "мъници" за около 100 лв. Може да нямаха голяма сила, но свиреха много прилично и качествено. И така две години ми вършиха страхотна работа за по-тясно място.

Тази година реших да ги сменя, тъй като вече съм си вкъщи (имам повече място) и ми трябваха по-големи "съвременни" колони, затова се спрях Edifier R2730DB, исках да пробвам нещо различно от Microlab Solo 9c (и по-евтино).

В заключение мога да кажа че Edifier R2730DB са много добри и качествени, но не по-добри от Microlab Solo 9c(Сравнявам ги с тях, тъй като по форумите се водят много дискусии между двата модела). Но все пак ,това е личен вкус и всеки харесва различни неща. Ако трябва отново да избирам между двата модела отново бих взел Edifier R2730D, защото са по-евтини и ще ми вършат същата работа като другите (вече не съм толкова "запален").

Като работи го слушай и  не се занимавай с глупости. Ако толкова тв дразни винаги можеш фа го ноядисаш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.