Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работна станция или настолен компютър за cad програми и rendering

Featured Replies

Здравейте,общо взето, колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Бях пуснала тема за лаптоп, но след като от сервиза ми казаха, че ще могат да ремонтират стария ми лаптоп, мисля че ще е по-добре да инвестирам в настолен компютър или работна станция, пък лаптопа да го използвам при нужда.
Използвам AutoCAD за 2д чертане, Archicad, photoshop и 3dsmax - последни версии. Понякога се получават доста тежки файлове. 

Тези два варианта ми препоръчаха за бюджета ми: 
http://nikem-bg.net/cart/63564p1r60812p1r61500p1r62102p1r63386p1r63630p1r63714p1r63568p1r54992p1r58580p1rf.html

http://nikem-bg.net/cart/63564p1r61500p1r62102p1r63714p1r63568p1r63088p1r63024p1r63025p1r63697p1r59099p1rf.html

За работните станции не знам в кои сайтове за втора употреба да търся. Намерих това

https://www.is20-bg.com/vtora-upotreba/hp-z620-workstation-2x-12-core-xeon-e5-2695-v2-2-4-64gb-quadro-k2200/

разгледах и  Plasico като там бяха над 2600, което не ме устройва. 

Моля за съвет какво да избера и в кои сайтове да търся.

Бюджетът ми е 2000-2600 като е добре да влиза и Монитор в цената.

Бюджетът твърдо не трябва да надхвърля 2600лв, така ли остава това изискване?...Предполагам, понеже нямате монитор, той в цената на конфигурацията ли да бъде включен, или за него ще има отделен бюджет? Опс, то в предложените конфигурации има и монитор, така че явно трябва да бъде включен в бюджета.

• Автор

Ами за сега ми трябва просто някакъв монитор, може в последствие да си взема някакъв по-добър. 
Да, трябва да влиза в цената.

Офертите са добри. Може да им намекнете, че малко по-на запад от нас, вече има M.2 NVMe SSD-та с TLC чипове с един терабайт обем, чийто цени и след като им се начисли ДДС и евентуални митнически такси и други разходи, пак биха били на крайно клиентска цена на дребно под 200 български лева. Защо го споменавам ли, защото може въобще да се отървете от HDD в компютъра.

преди 32 минути, meci meci написа:

каква резолюция се търси  и колко инча

какви са параметрите на лаптопа 

за да се направи препоръка към настолна конфигурация  равен на лаптопа или 2 пъти  или 3 пъти по добро кпд 

Ето темата със препоръката за лаптопа. В първият пост, става ясно машината с какви параметри е.

П.П. Какво КПД, това да не е автомобилен двигател/мотор.

Тук става дума за производителност/ performance.

АМД карта по едни или други причини, не е особено подходяща за определени видове софтуери, особено за тези, които са пригодени да се възползуват по-добре от CUDA технологията и съответният тип ядра, налични във видеокартите с GPU на  Nvidia. За софтуер, предназначен основно за изпълнение от централният процесор, няма съществено значение каква е видеокартата, но пък има приложения, които се възползуват от AVX2 и по-нови(и по-широки) инструкции от този тип, а при АМД процесорите, само последната засега серия 3000, има (значително) подобрена работа с такива задачи. Затова трябва да се прецени много внимателно какво е най-доброто съобразно нуждите, за всеки отделен компонент.

Не съм писал от сума време, но ми хареса HP-workstation-a. Нищо, че не е последен писък, но пък като параметри мисля, че ще дъвче добре и PS, и 3дмакс. В доста телевизии ползват подобни станции, гарнирани с кепчъри и мишпултове, та обработват видео и 3д анимации в реално време. Хард-а ме притеснява - 1 ТБ е вече малко, а и не бих се доверил на хд-втора ръка. Бих го подменил с нов и с по-голям капацитет. Остават ти пари за един хубав монитор - не се хвърляй на геймърски, а гледай дали поддържа Adobe RGB с 10 битова матрица. За предпочитане е да е 16:10, предвид интерфейса на софтуера. Другият вариант е да ползваш 2 монитора - много по-удобно е, стига да имаш място. Например 2 от тези:https://plasico.bg/монитор-dell-u2413-9313.html  +600 лв. (не правя реклама, просто потърсих в нета)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.