Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на SSD/HDD

Featured Replies

преди 3 минути, Емил Костов написа:

:no-no: в коя група съм член и не я посещавам??? Не ме плаши сега така.

Ето тук:  

Но да не спамим по темата на момчето!

преди 2 минути, Колев60 написа:

Ето тук:  

Но да не спамим по темата на момчето!

Малееей, огромно извинявай. Въобще не съм ви отразил, нито пък съм забелязал, че някой ме е добавил.:help:

• Автор

Добре хора, спрях се главно на ssd поради следните причини : няма движещи се части(флаш памет) следователно уж е по-издражливо, по-бърз трансфер на данните . Избрах си тип MLC с по-добър живот. Остава ми да разбера следния въпрос - Може ли SSD, което се води вътрешно да се подкара като външно (посредством тези кутии, защото ги гледам имат към тях някакви кабели(адаптерчета) и обратната може ли SSD, което се води външно да го ползвам постоянно закачено  с инсталирана ОС на него и  някои програми? Все пак ще помисля още, но за сега съм повече за ssd, защото ме удволетворява 512гб а са на цени около 150лв.

https://ssd-hard-disk.pazaruvaj.com/adata/sd700-512gb-usb-3-1-asd700-512gu3-c-p353922223/

Добре хора, спрях се главно на ssd поради следните причини : няма движещи се части(флаш памет) следователно уж е по-издражливо, по-бърз трансфер на данните .

Каквото и да избереш, не забравяй, че „пълно шастие няма! Това, корто казеаш за SSD е вярно, но за сметка на това се „скапва от раз”. Особено, ако си купил нещо по-евтино.
quote post="4434287" timestamp="1576534906" name="Метин Шабан" userid="342611"]Остава ми да разбера следния въпрос - Може ли SSD, което се води вътрешно да се подкара като външно (посредством тези кутии, защото ги гледам имат към тях някакви кабели(адаптерчета) и обратната може ли SSD, което се води външно да го ползвам постоянно закачено  с инсталирана ОС на него и  някои програми?
Какво значи „вътрешно” и какво - „външно”?
Дали ще е на слота на харда, в кейс (на мястото на оптиката) или през USB - все ще е на „южния мост”! Вярно, ще ома разлики в скоростите, но това се преживява.
По втората част - отговори си сам. Една буутъбул флашка - какъв носител е? Вътрешен или външен?

Това дърто PATA от кутията го ползваш за резерва и на него съхраняваш най-важните неща извън компютъра. Купуваш си нов HDD поне 2GB за данни след като 15 са ти малко. за замяна на този от първото изречение. Системата я слагаш на съществуващото SSD и това е. Ако искаш, за 100 лв още един преносим външен хард 2,5" 1TB с кутия.

Купуваш си нов HDD поне 2GB за данни след като 15 са ти малко. …

Уаууу!!! Толкова много ли?

Аз мисля да си взема още два, по 3 TB. Да си окомплектовам NAS-а (4 х 3 TB).

Много, малко - въпрос на личен избор. И на ОС и хардуер дали поддържат по-големи. За тях все още нищо не е споменато. Ако му трябват, де.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.