Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доволни ли сте от намаленията тази година и успяхте ли да си купите нещо което искахте?

Featured Replies

Доволни ли сте от намаленията тази година и успяхте ли да си купите нещо което искахте на по-тънка цена?

Аз лично най накрая си сглобих настолен компютър отново, вместо да купя нов лаптоп. Най-голямото намаление при мен беше на захранване Corsair RMx (2018) 850 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply - белУ на цвят. С 40 паунда по-евтино беше за 1 ден (black friday). Иначе като сравних цените след промоцията, на цялата конфигурация съм икономисал около 100 паунда, което не е чак толкова много.

• Автор
преди 2 часа, Филипов написа:

В UK може и да има. В България е намален грамажът на нещата, които можеш да купиш за същите пари.

От еМаг преди 4-5 години бях сглобявал една конфигурация за майка ми и имаше пак намаления които се усещаха. Последните 2-3 години нещо и тук не се усещат големи отстъпки, а уж би трябвало да има.

Аз  си взех един стол в последните минути от намаленията. Никак не съм доволен. Пълен боклук за 200 лева. Като се замисля, че това бе най-ниската цена, си представям какво ни предлагат като намаления. Уж румънски, ама произведен в Китай.  Ужасен. прилича на автомобилна седалка Рекаро, но проблемът му е, че няма нищо общо с Рекаро :)  Отстрани опорите твърди, забиват се в бедрата, около таза същата работа. За два дена бедрата ми посиняха направо. Чудех се, как така във Фиестата всичко е ОК, дори да карам 10 часа. И разбрах. Там просто подпорите за бедрата и тялото, са полутвърди, полумеки. Тая простотия дето купих, сякаш има арматура в краищата. Не може да си поразтвориш краката, Ама и да не ги разтварям, пак ми се забиват страничните подпори в бедрата и дори боли като натисна. Ужас. Колко пари трябва да дам, за да си купя хубав стол? Не можаха ли просто подпорите за бедрата да ги направят меки? ТОВА Е ПРОСТО СТОЛ БЕ ИДИОТИ!!!! НЕ Е СЕДАЛКА НА КОЛА! А и на кола да е, на светлинни години сте от истината. Да ви...

В България ни предлагат не трето качество стоки, а второ нестандартно.  И не е само за мебели. Това е повсеместно. Няма как дори човек да иска да си купи нещо хубаво без значение парите, да го направи!

преди 5 часа, サムライオートバイ написа:

От еМаг преди 4-5 години бях сглобявал една конфигурация за майка ми и имаше пак намаления които се усещаха. Последните 2-3 години нещо и тук не се усещат големи отстъпки, а уж би трябвало да има.

Взех си преди около 2 години един бойлер Елдом. Голямо намаление, препоръчаха ми и марката и модела...само след година спря да затопля водата. Добре, че го оправиха гаранционно. Питам ел.техника - какво е мнението ти за тия бойлери - той ми казва в прав текст - най-големите боклуци. Ето това е то Черния петък! Сега чакам кога пак ще изгорят реотаните. Направо ще сменям бойлера. 

• Автор
преди 14 часа, Кико написа:

Аз  си взех един стол в последните минути от намаленията. Никак не съм доволен. Пълен боклук за 200 лева. Като се замисля, че това бе най-ниската цена, си представям какво ни предлагат като намаления. Уж румънски, ама произведен в Китай.  Ужасен. прилича на автомобилна седалка Рекаро, но проблемът му е, че няма нищо общо с Рекаро :)  Отстрани опорите твърди, забиват се в бедрата, около таза същата работа. За два дена бедрата ми посиняха направо. Чудех се, как така във Фиестата всичко е ОК, дори да карам 10 часа. И разбрах. Там просто подпорите за бедрата и тялото, са полутвърди, полумеки. Тая простотия дето купих, сякаш има арматура в краищата. Не може да си поразтвориш краката, Ама и да не ги разтварям, пак ми се забиват страничните подпори в бедрата и дори боли като натисна. Ужас. Колко пари трябва да дам, за да си купя хубав стол? Не можаха ли просто подпорите за бедрата да ги направят меки? ТОВА Е ПРОСТО СТОЛ БЕ ИДИОТИ!!!! НЕ Е СЕДАЛКА НА КОЛА! А и на кола да е, на светлинни години сте от истината. Да ви...

В България ни предлагат не трето качество стоки, а второ нестандартно.  И не е само за мебели. Това е повсеместно. Няма как дори човек да иска да си купи нещо хубаво без значение парите, да го направи!

Взех си преди около 2 години един бойлер Елдом. Голямо намаление, препоръчаха ми и марката и модела...само след година спря да затопля водата. Добре, че го оправиха гаранционно. Питам ел.техника - какво е мнението ти за тия бойлери - той ми казва в прав текст - най-големите боклуци. Ето това е то Черния петък! Сега чакам кога пак ще изгорят реотаните. Направо ще сменям бойлера. 

Ще поръчваш от Англия и като си идвам ще ти ги нося или ще ти ги пращам от тук xD или от немско от някой друг съфорумец, в краен случай някой като си идва от студентска бригада от Щатите. Съгласен съм че в Бг качеството е по-ниско. И на продукти и на търговци и на гаранции и сервиз...

преди 4 часа, サムライオートバイ написа:

Ще поръчваш от Англия и като си идвам ще ти ги нося или ще ти ги пращам от тук xD или от немско от някой друг съфорумец, в краен случай някой като си идва от студентска бригада от Щатите. Съгласен съм че в Бг качеството е по-ниско. И на продукти и на търговци и на гаранции и сервиз...

Ами един колега тук уж ми бе обещал волан от Мюнхенско, ама така се покри и нищо не стана :P 

Последните десетина години масово купувах само от интернет, но напоследък спрях да купувам. Или поне не се навивам толкова лесно. Значи, от интернет си взех 3 телевизора. Двата са ОК, третия за няколко месеца екрана му  даде дефекти и малко преди да изтече гаранцията отидох да си използвам гаранцията. Оправиха ми го слава Богу. Обаче бях дал 3000 лева някъде. Взех си хладилник от черния петък. Гледам го на Технополис  1100-1200, с намаленията 10-15% отдолу. От интернет го взех за 890 лева. Доставиха ми го с някаква скапана спедиторска фирма. Аз даже не разбрах дали хладилника е пристигнал, след 2-3 дена оня ми го донесе. Свалихме го, тежеше, но като го разопаковах, единия му крак счупен.  Аз видях още при разтоварването, че опаковката е скъсана в единия край, вероятно при товарене и разтоварване. Щото тоя не ми го донесе първия ден, а по-късно. Значи са го разтоварвали и после пак товарили в буса, че бе единствената стока в него. Така, крака счупен, ремонт невъзможен, не мога да ползвам гаранция...абе наместих му крака долу горе, поставих хладилника на мястото му и вече така работи две години. 

Първите години, когато купувах от интернет, не съм имал никакви проблеми. След това обаче почнаха. Сега се сетих за волана си, дето поръчах преди 3-4 години - Logitech G29. Някъде 200 лева по-евтино, викам си, страшна работа. От Е-маг. какво бе учудването ми, когато разбрах, че серийните номера на педали, волан  и написаното на кутията не са еднакви. Един продукт, с три номера.  ОК, така да е, само че правих клипове и дори качих в интернет, какви дефекти има. Продават ми го за нов, но явно е скалъпен от върнати стоки.  Още си ползвам  волана, примирих се с недостатъците, но това бе първото пламъче, което ми светна, че нещо вече не е наред с дсотавките от онлайн магазини. БЪлгарски онлайн магазини и то известни.  Та така. Реших аз да купувам директно от магазини тук, ама и там мошеници. Прецаках се и с два климатика.  Пробута ми стар модел при положение, че новия бе 8 месеца на пазара в България.  Вече се чудя какво и откъде да купувам. Нямам си никаква идея. 

• Автор
преди 14 часа, Кико написа:

Ами един колега тук уж ми бе обещал волан от Мюнхенско, ама така се покри и нищо не стана :P 

Последните десетина години масово купувах само от интернет, но напоследък спрях да купувам. Или поне не се навивам толкова лесно. Значи, от интернет си взех 3 телевизора. Двата са ОК, третия за няколко месеца екрана му  даде дефекти и малко преди да изтече гаранцията отидох да си използвам гаранцията. Оправиха ми го слава Богу. Обаче бях дал 3000 лева някъде. Взех си хладилник от черния петък. Гледам го на Технополис  1100-1200, с намаленията 10-15% отдолу. От интернет го взех за 890 лева. Доставиха ми го с някаква скапана спедиторска фирма. Аз даже не разбрах дали хладилника е пристигнал, след 2-3 дена оня ми го донесе. Свалихме го, тежеше, но като го разопаковах, единия му крак счупен.  Аз видях още при разтоварването, че опаковката е скъсана в единия край, вероятно при товарене и разтоварване. Щото тоя не ми го донесе първия ден, а по-късно. Значи са го разтоварвали и после пак товарили в буса, че бе единствената стока в него. Така, крака счупен, ремонт невъзможен, не мога да ползвам гаранция...абе наместих му крака долу горе, поставих хладилника на мястото му и вече така работи две години. 

Първите години, когато купувах от интернет, не съм имал никакви проблеми. След това обаче почнаха. Сега се сетих за волана си, дето поръчах преди 3-4 години - Logitech G29. Някъде 200 лева по-евтино, викам си, страшна работа. От Е-маг. какво бе учудването ми, когато разбрах, че серийните номера на педали, волан  и написаното на кутията не са еднакви. Един продукт, с три номера.  ОК, така да е, само че правих клипове и дори качих в интернет, какви дефекти има. Продават ми го за нов, но явно е скалъпен от върнати стоки.  Още си ползвам  волана, примирих се с недостатъците, но това бе първото пламъче, което ми светна, че нещо вече не е наред с дсотавките от онлайн магазини. БЪлгарски онлайн магазини и то известни.  Та така. Реших аз да купувам директно от магазини тук, ама и там мошеници. Прецаках се и с два климатика.  Пробута ми стар модел при положение, че новия бе 8 месеца на пазара в България.  Вече се чудя какво и откъде да купувам. Нямам си никаква идея. 

Наистина е демотивиращо когато пазаруваш на по-високи цени и получаваш по-кофти продукти с много по-кофти обслужване. Но хората ще си кажат, да ви имам проблемите, поне имате пари да пазарувате 😂. Но не е баш така, като си даваш парите очакваш да получиш нещо насреща срещу тях и то качествено. Едно от решенията е някое от летищата и полет към Западна Европа, Канада , САЩ, Австралия и още доста страни...

Ти си имал кофти опит с еМаг(за очудване аз не), аз с представител на Ардес и техен лаптоп и с един от Техномаркетополисите и закупен ТВ на място с потъмнели пиксели (важното е че не са изгорели!, да ги таковам в таковата). Всеки който се интересува малко от техно джаджи в БГ съм сигурен, че е имал кофти опит с някой от магазините. Не казвам че и тук не стават издънки но са много по-вежливи и услужливи в случай на някакъв проблем. Само да спомена два момента: едно време като студент в Белгия си купих 1 ТБ настолен хард диск, малко падна от бюрото докато работеше и почна да дава дефекти... Отидох до магазина и казах че има проблем (това е след година и нещо от покупката). При падането малко се беше пукнала пластмасата и си личеше. Продавача само ме попита дали съм пробвал да го ремонтирам сам. Казах че се пробвах, но съм се отказал защото се отваря трудно капака (да има оправдание за пукнатината от падането). Попита ме дали ще искам да възстановявам данните от диска  (яко игри и филми от замунда и арена), казах не и ми даде чисто нов следващ модел, защото нямали от същия и това е. Представям си какво щеше да е в БГ. Друг момент: телефон който ползвах за работа на открито (motorola g6 plus) и го валеше яко и дъжд и падания имаше, за радост поне с калъф беше тоя, но батерията се прееб*цака. Та отидох от магазина от където го купих, там го взеха, дадоха ми друг телефон за временно ползване и след 10 дена дойде обратно същия телефон с нова батерия...Друг е въпроса че после поръчах друг телефон от братята китайци от Aliexpress( в Амазон и другите английски сайтове беше 100 паунда отгоре...) водоустойчив (никакви калъфи и простотии, директно си го вали отгоре дъждЪ) и удароустойчив(2-3 падания при движение с мотор при 30-40 мили в час) и 10 000 батерия(няма вече зарядни и кабели по джобовете)

А друг е и въпроса с тези намаления в БГ около празниците. Имам някакви наблюдения, че една цена стои да кажем на 100 лв цяла година, малко преди празниците се вдигне на 120 и покрай тези black friday и коледа моменти почват "намаленията" и цената е супер намалена на примерно 99 или 89 което си е пълен таш@к.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.