Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хостинг план

Featured Replies

Здравейте понеже съм невеж във тази тема искам да започна нещо мое което ми е като хоби. Нещо като блог-сайт ще се споделят публикации анкети видеа и тн. Но не мога да разбера дали да взема споделен хостинг или wordpress много ми е чудно ... спрял съм се на един сайт от който да си хостна зададох въпроса си към тях като обясних какви намерения имам но за жалост нямам отговор мина достатъчно време затова питам тук

преди 2 часа, Атанас Димов написа:

понеже съм невеж във тази тема

Гордост ли ти е? Поработи над това.

е мога да разбера дали да взема споделен хостинг или wordpress много ми е чудно

Едното не изключва другото. Споделеният хостинг е вид услуга, Wordpress е софтуерен пакет грижещ се за управление на съдържанието (сайта ти).

спрял съм се на един сайт от който да си хостна зададох въпроса си към тях като обясних какви намерения имам но за жалост нямам отговор мина достатъчно време затова питам тук

Ем, хората най-вероятно са описали най-подробно какво предлагат, а понеже явно правилно си се определил като невеж, те не предлагат ИТ обучение. Ако ти е необходима информация как се борави с различни хостинг услуги, CMS, бази данни и т.н., то има курсове, видеа и т.н.

Ако си се спрял на WordPress, имаш няколко основни варианта:

1. Ползваш готов блог от https://wordpress.com/ със съответните ограничения като реклами, ограничено място (предполагам) и т.н.

2. Взимаш си споделен хостинг. Горе-долу идентична услуга като по-горната, но понеже е платена, няма реклами и по-малко ограничения, с допълнителни екстри (например е-маил).

3. Взимаш си VPS и сам си правиш всичко - база данни,  php, Wordpress. Ограниченията са само от VPS-a ( скорости, дисково място, RAM).

4. Вдигаш си сам един linux сървър и всичко останало като на VPS-a.

Към кой хостинг си се спрял ? За такъв малък проект, спокойно ще ти стигне някой безплатен хостинг. Ще трябва също така и да си закупиш домейн,за да има сайтът ти име в мрежата,да не е голо IP. Така като гледам, със сигурност човекът няма да може да се оправи с  VPS или собствен сървър.

Аз също ще се включа в темата, за да помогна с каквото мога.

Моето лично мнение е, че от платената услуга по-добра няма. Но нищо не пречи да се тренира на безплатна такава. В тази връзка предлагам следното: посети ТОЗИ САЙТ и се регистрирай. Условията са предостатъчни като за проба и разучаване. За тази цел към момента не ти трябва домейн - ще получите такъв безплатен, работен. Може би нещо от рода на вашетоимекаторегистрация.byethost.com. Ще получиш достъп до Контролен панел, където се случват нещата - правене на бази, потребители, инсталация на системи ... Но, ако става въпрос само за блог, @DebianBuster е прав - регистрираш се в wordpress.com и си създаваш и развиваш собствен блог.

Купи си някой евтин хостинг и един домейн, достатъчно евтини са и двете вече, домейн за 16-17 лв (ако е .com), хостинги има за 3.50 - 5 лв на месец. Даже почти всички хостинги имат готови системи за бърза инсталация - wordpress и др. през контролния панел.
Според мен е най-добре така, че ако почнеш с тестов домейн и хостинг, ако после решиш да мигрираш към друг домейн и/или хостинг, нещата могат да загрубеят доста, особено за по-незапознат човек.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.