Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да свържа двата края?!?

Featured Replies

Здравейте. Имам 2 говорителя на които пише че са 140W. Въпроса ми е мога ли да ги свържа към нормално СД за кола? Само те двете. Искам да ги използвам в гаража като аудио система. Абе да свири там. Ама мога ли да ги свържа и като ги свържа ще изкарват ли мощността която им е отредена от производителя?

Какви са говорителите? От авто CD повече от 20W мощност не може да излезе на изхода, независимо какви са високоговорителите. 

Снимка на говорителите ще може ли, както и модела на CD плеъра?

Можеш да ги свържеш спокойно ако са  4 Ома (ако са повече ще "свирят" още по слабо), като спазиш поляритета + и + на изходите за тонколони.

И Не няма как да ги захраниш по 140 W, освен ако не използваш  усилвател.

Но първо трябва да имаш подходящо захранване за CD player-a, за да го използваш в гаража.

Power Watt Max 140 - Rms 70 Frequency Response 70 ÷ 20.000 Hz това пише като спецификация, тоест 140W пикова мощност което е много ама така твърдят. Честотната лента показва че ще липсват ниски честоти. От показания CD player както писах по - горе може да се постигнат максимално 20W 4Ohm за канал при добро захранване 14V.

току-що, Калоян Атанасов написа:

Тоест? Ще изкарам ли някакъв звук или по добре да не се мъча...

Ще се изкара звук, ако има добро захранване и не се свързват говорители под 4Ohm за канал. 

преди 1 минута, Калоян Атанасов написа:

Няма да го надъня така ли? 😂😂

Това не го разбрах?! С какво захранване мислите да захраните CD player за да напиша нещо по - конкретно? Също и този говорители без кутия няма да звучат никак добре. 

• Автор

Еми 12V стандартно с преобразувател без кутия са колоните. Въпроса ми е да си играя ли да го вържа и ще изкарам ли нещо или да си взема за 20 лв от olx буфер с колонки. Кое е по добре според вас

Или уредба.

преди 3 минути, Калоян Атанасов написа:

Еми 12V стандартно с преобразувател без кутия са колоните. Въпроса ми е да си играя ли да го вържа и ще изкарам ли нещо или да си взема за 20 лв от olx буфер с колонки. Кое е по добре според вас

Или уредба.

12V но колко ампера? За 20лв не знам какви активни колони могат да се купят, уредба също. За свирене ще свири CD player. 

• Автор

Хвана ме на късо. И на идея си нямам. Виж ако успееш да го намериш тъй като аз не успях ако го взема освен колоните които са с уредбата ако вържа моите ще изкарам ли нещо и от тях.

Пише че са на 4 вата колоните. И това ми подсказва че моите са само за усилвател. 

Screenshot_2019-12-25-20-13-40.jpg

Screenshot_2019-12-25-20-13-47.jpg

Този касетофон е по- зле от авто CD което имате. Вместо да си харчите парите за подобен касетофон може да си купите захранване за авто CD и колкото свири толкова. 

https://vikiwat.com/adapter-up075s-220vac-12vdc-6a-stabiliziran-bg.html

преди 2 минути, Калоян Атанасов написа:

Ако използвам захранване на компютър? Имам в излишък едно. 

То е 19V ще изгори CD player, не трябва да превишава 14V! 

Нищо не ти е ясно и нищо няма да стане. Автосвирката е за автомобили с тяхното захранване. Компютърнното захранване е за компютри.  С приблизителноп постопянна консумация по всички линии, а не само по едната и силно променлива в такт на музиката.

Въпросът за пръднята и боята е писан многократно, ползвай търсачката. Или си свири със стайната уредба от снимката. Но в гаража е мръсно, мазни пръсти и много ще личи . . . . .

Надписите по говорителите са китайски и раздели цифрата ма 10. И за да свират им трябва акустично оформление (кутия). Да не казвам че не казваш и за какъв диапазон са - широколентови, нискочестотни . . .  Абе на поредното копче да се търси балтон . . . .

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 3 часа, Калоян Атанасов написа:

...

Това е модел на Sony - 2010г, а от две години заема достойно място на бюрото ми след като една кифла ме торпедира на светофар. Японците заявяват честните 4х23W на канал максимална мощност при допустими 5% изкривявания.

spacer.png

Преди него  това място заемаше стерео уредба на Sansui. Уредбата е класи над авто-стереото, но изяждаше много място и я отправих в дълбокия съндък. Дългото отлагане на замяната бе липсата на необходимо захранване и компромис се оказа адаптер на 12V. Но не, не става. Клипингът е зад ъгъла и забрави "да избушиш кочината". 14V, за да си в джаза!

И ето го героя! За 11 зелени рубли само!

spacer.png

На празен ход 12.26V и заявени 6А ток. Това захранване с лекота отдава 8А. Импулсно стабилизирано с входен и изходен мрежов филтър. Внушителен транс и сериозни радиатори, пред които всеки адаптер просто немее от прегряване. Стабилизацията се крепи на народна ИС TL431. Какво по-лесно от това да й бъзнем делителя и получим екзотичното автомобилно напрежение от 14.2V.

spacer.png

spacer.png

R11 бе резистор с номинал от 20к. Той е заменен от тример-потенциометър с червячен механизъм за точно позициониране. Нова стойност 23,43к .

И ето го нужното напрежение.

spacer.png

Лека намеса от моя страна се оказаха следните операции.
Двете диодни сботки шотки бяха закрепени на сухо. Добавих термопаста мх-4. На мосфета също.
Входния кондер от 120m/400V замених на 200m/450V. Изходните кондери по 2200m замених на фирмени и шунтирах с керамики (китайска икономия).

Аз слушам 50/50 само DM или железните пичове ( Чайковски, Менделсон, Бах, Моцарт и по синджира).

spacer.png

Този начин на свирка има един косур. Не помни настройките при пропадане на захранване - разбирай фокусите на енергото. Но и това победих. Направих си Li-Ion UPS за целта. Необходим е един модул step-down на 5V,  два шотки диода, един контролер на заряда TP4506, един модул step-up на 12V и Li-Ion акум на 1000mAh, примерно. Схемата е проста до безобразие и може седмица да държи настройките или докато падне акума.

Без рационализации също не му се размина. Проследих AUX-а към дъното и го замених от apt-X bluetooth модул. Стана смърт и смърт на жиците. Сега сядам в двора и от телефона пускам рипове на железните пичове. А да, под бюрото има 150W sub на Canton, който помага на кутиите от Sansui-a. Пускам го дистанционно като ми скимне кокошките на съседите да не снасят.  Управлява го 8266.

За капак го направих с гласово управление. В случай, че искам да превъртя парчето от флашката. Много е лесно. Препоръчвам ви WiFi умен дистанционен пулт от Tuya. Aз съм фен на ESP. Моят пулт е на Broadlink и с него е повече бъзикане. За да подкарате асистент трябва да шарите с програмиране, защото се налага шаманство с API-то на Broadlink и MQTT. Докато при Tuya е просто цък-цък . Плякате на Алиса на яндекс по руски включи ми Чайковски и вие сте царя.

А да, ламповия звук, аудифилията и импулсното захранване ... моля ви, имам Onkyo и вярвам на ушите си.

поздрави!

Само при мен ли не се виждат на @Profruit картинките?

преди 13 часа, AAUUXX написа:

То е 19V ще изгори CD player, не трябва да превишава 14V! 

Не става ясно дали е захранване на лаптоп или на стационарен компютър. ;) 

Аз лично му препоръчвам това ... ефекта който ще получи ще е значителен ... :) 

Да не говорим, че има и за 110 лв, но тоя за 35 лева горница от неговите 20... ще е много по-добър отколкото, ако започне да прави нещо от друго де не разбира какво ще е като краен вариант ... Другия вариант е да купи един усилвател за кола и направи кутии за говорителите, а хората за по-малко пари .... ех какво са направили и ефекта може да не е със стерео ... хм ... не се загледах, но ще "бичи" като за световно ... :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.