Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глоба за несъответствие в категорията

Featured Replies

Здравейте, скоро ще изкарвам книжка за категория А1. Въпросът ми е каква ще бъде глобата ако карам кола от категория Б и ще има ли наказателен период през който няма да мога да си изкарам книжка за Б категория. 

Чети закона, толкова ли е трудно?

Предполагам че след като имаш теоретично ще ти трябва само кормуване, но за това трябва да питаш обучаващите.

Цитат

Член. 177. (Изм. -ДВ,бр. 43от 2002г.)

(1)  Наказва се с глоба от 100до 300лв.:

.....

2. (изм. –ДВ,бр. 2от 2018г., в сила от 3.01.2018г.) който управлява моторно превозно средство, без да е правоспособен водач, без да притежава свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното от него моторно превозно средство.

• Автор
преди 33 минути, sliderum написа:

Добре, това за глобата от 100-300 лева го разбрах , но бяха ми казали че също сваляли табелите на колата и ти налагат някакъв срок в който не можеш да вземеш книжка.

преди 3 минути, Georgi1214 написа:

Добре, това за глобата от 100-300 лева го разбрах , но бяха ми казали че също сваляли табелите на колата и ти налагат някакъв срок в който не можеш да вземеш книжка.

Така ли са казали? Между другото, научете се, като цитирате, да цитирате написаното от човека, който цитирате, а не да го подменяте в цитата с Вашият текст. Очевидно нямате никаква представа, ама съвсем никаква от ЗДвП, не ми е ясно, как въобще имате, каквото и да е СУМПС.

• Автор
преди 7 минути, sliderum написа:

Така ли са казали? Между другото, научете се, като цитирате, да цитирате написаното от човека, който цитирате, а не да го подменяте в цитата с Вашият текст. Очевидно нямате никаква представа, ама съвсем никаква от ЗДвП, не ми е ясно, как въобще имате, каквото и да е СУМПС.

Добре, ето сега цитирам както трябва. А относно закона, чел съм го но там не пише такова нещо за сваляне на табели и др. Затова пиша тук, за да разбера дали са глобявали някой за такова нарушение и има ли други санкции освен глобата.

преди 37 минути, Georgi1214 написа:

Добре, ето сега цитирам както трябва. А относно закона, чел съм го но там не пише такова нещо за сваляне на табели и др. Затова пиша тук, за да разбера дали са глобявали някой за такова нарушение и има ли други санкции освен глобата.

Значи не вярвате на това, което пише в закона, а на ЕЖК(една жена каза)?

Най-вероятно, яко Ви спрат, то ще е за друго нарушение и заради него може да бъдете наказан и с дерегистрация на МПС. Не съм чул радарите и камерите, да четат от разстояние категориите в книжките на водачите.

За къде бързаш да управляваш неправосособен? За гробището ли? Ако увредиш други хора и вещи? Да те предупредя че ГО не покрива случаи на управление от неправоспособен.

Колата твоя ли е? Има и наказание за собственика (вероятно баща ти).

Цитат

Чл. 102. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г., изм. - ДВ, бр. 11 от 2017 г., в сила от 31.01.2017 г., предишен текст на чл. 102 - ДВ, бр. 105 от 2018 г., в сила от 01.01.2019 г.) На водача, собственика или упълномощения ползвател на моторно пътно превозно средство се забранява да предоставя моторното превозно средство:

1. (изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 26.09.2017 г., изм. - ДВ, бр. 2 от 2018 г., в сила от 03.01.2018 г.) на водач, който е с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или е употребил наркотични вещества или техни аналози, или на лице, което не е правоспособен водач или не притежава съответното свидетелство за управление, валидно за категорията, към която се отнася моторното превозно средство.

Бо трябвало да ги учите тези неща в курсовете. Кротни се и не се напъвай да ставаш донор (така наричам всички с двуполесни).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.