Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да ползваме климатика

Featured Replies

Здравейте!Купих два хиперинверторни климатика митсубиши хеви по 2300 лв,клас +++.От магазина казаха,че съм направил много добър избор.Въпросът ми е следния:на колко градуса да работи през деня(мин--макс),и на колко да го оставям през нощта?В брошурата пише денем 24,а нощем не разбрах,защото не ми дава да го настройвам под 18 градуса.Дайте съвет как да ги ползвам?Иначе са тихи и бързо загряват и бързо изстудяват“Благодаря предварително за отговорите ви!

Ще ги настройваш на толкова, на колкото ти е комфортно на теб. Как очакваш, някой друг да ти каже, на колко да си включиш печката вкъщи?!?

Ако пък ти е добре под 18 направо ги изключвай.

преди 2 часа, Hristo Purvanov написа:

нощем не разбрах,защото не ми дава да го настройвам под 18 градуса

Пускай таймера да ги изключва нощем по разписание

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Като не знаеш - има и автоматичен режим.

преди 3 часа, Hristo Purvanov написа:

магазина казаха,

Сикурно са доволни от парите, които си им изсипал.

А за да се похвалиш напиши и моделите. Нови за нашата мрежа ли са или с йероглифи за тяхната?

преди 1 час, JKirilov написа:

Никога не се изключва!!!

Че като ми бръмчи на главата, що да не го изключа :P А и забелязах, с климатик нощем е доста по-некомфортно сутрин. Затова аз почнах да си го изключвам директно. Имам доста добра 7 камерна дограма и няма проблеми със студа. Вечер като се затопли, сутрин в стаята е минимум 18 градуса при сегашните температури, без да е работил климатик. А съм на 1 етаж, отдолу маза и няма кой да ме топли ни отстрани, ни отдолу :)  Вече ако застудее, сигурно ще се оставя на 18 градуса.  Другия вариант е да си взема юргана, че сега съм още с олекотена завивка  и ми е страшно жежко нощем. 

преди 1 час, Кико написа:

Че като ми бръмчи на главата...

Говорех за истинските климатици! Другите по-добре изобщо да не се включват. ;)

И не само климатиците, никакъв отоплителен уред не се изключва, освен печка "Лъч"!!!

преди 23 часа, JKirilov написа:

Говорех за истинските климатици! Другите по-добре изобщо да не се включват. ;)

И не само климатиците, никакъв отоплителен уред не се изключва, освен печка "Лъч"!!!

Аха, ясно. Само съм си мислел, че имам климатик :)  

Няма климатик и изобщо уред, който да не дразни в една или друга степен! Аз доскоро бях с маслен радиатор и въпреки, че на практика е безшумен, при включване и изключване се чува едно цъкане, което може да  те стресне. Отделно, че пак си се чува леко жужене на нагревателите. Ти ми говориш за климатик с въртящи се части, който е безшумен. Няма такъв климатик. Навремето Фолксваген бяха монтирали във Фаетон климатик, дето не правеше течение, но това е автомобил. Истински или не, всеки климатик си бръмчи. Някои ги дразни, други не. Аз съм от тия, дето може и да ме дразни, може и да не ме дразни. Все пак предпочитам изобщо да няма фонов шум. Затова и PC  си изключвам, макар почти нищо да не се върти, освен хардовете. Ама и те се чуват нощем! Друго си е пълна тишина. Навремето 5 години живях във Варна на място, където денонощно се движеха автомобили. Вярно, свиква се. Имах и период от 2-3 години, когато едно куче лаеше денонощно на 5 метра от главата ми.  С това трудно се свиква, да не кажа, че изобщо няма как да свикнеш.  Още преди това по селата разни животни се провикваха когато им скимне, и с това се свиква. Но чакай, защо трявба да свиквам и с фоновия шум на климатика? Особено зимата. 

Мислех си, че форумите са за да научи човек нещо... Ма колко съм тъппп! ;)

Между другото моят климатик не бръмчи, шуми, трака, бъзка и т.н.

А компютъра ми няма въртящи се дискове и рядко се изключва!

През зимния период не е добре да изключвате климатика, защото при много ниски температури може въобще да не тръгне при включване. Оставете го на 18

градуса и при нужда той сам се включва, носе случва рядко.

преди 1 час, JKirilov написа:

Не го разбирам Кико? Вероятно новогодишен спам? ;)

Какво има толкова да разбираш?  Искаш да научиш нещо, е научи от мен, как аз постъпвам. Нали темата е  " Как да ползваме климатика". Аз казах как се ползва при сегашните температури, които са около нулата и малко отдолу. Не съм му слуга на тоя климатик, че да го държа включен и търпя магариите. И пак казвам. няма климатик и компютър, който да не шуми. Компютъра ти нямал HDD. Добре, но има охлаждане на процесора най-малко.  Освен това  всеки нормален компютър си има и вентилатори на кутията. Вярно, може да ги нагласиш и да спреш, но няма как да спреш вентилатора на процесора. Има го и момента, че може да си настроиш PC  да заспи и така да не те дразни. И това е вариант. Само че това е равносилно да го изключиш.  Относно климатиците, както всички знаят, купих си Дайкин. Не Митсубиши.  Но и един колега с мен си купи Митсубиши за отопление. И той се шашкаше, когато тръгне да се размразява и се обажда да пита дали всичко е наред. Тишината е нещо относително, но аз да ти кажа честно, чувам и хлебарка, катереща се по тапетите :)  Ти чуваш ли? 

преди 13 часа, jin2 написа:

През зимния период не е добре да изключвате климатика, защото при много ниски температури може въобще да не тръгне при включване. Оставете го на 18

градуса и при нужда той сам се включва, носе случва рядко.

При много ниски температури си имам маслен радиатор. Аз ако се надявам на климатика...

преди 17 часа, Кико написа:

Нали темата е  " Как да ползваме климатика". Аз казах как се ползва при сегашните температури, които са около нулата и малко отдолу.

Всъщност ти пишеш как ползваш своя климатик. А това въобще не е меродавно мнение, защото не си специалист в тази област. 

преди 17 часа, Кико написа:

но няма как да спреш вентилатора на процесора

Ами ако охлаждането е пасивно?

преди 18 часа, Кико написа:

Относно климатиците, както всички знаят, купих си Дайкин.

Тук поне си постъпил правилно.

Всеки производител дава инструкция за употреба на уреда. Аз не съм видял в някоя такава да пише, че климатика не трябва да се изключва. Няма правилно и неправилно ползване. Всеки е свободен да го ползва според своите предпочитания и възможности.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.