Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор за климатик

Featured Replies

Честита Нова Година!

Бъдете живи и здрави!

Купих преди 19 години три климатика ЕЛИТ два за мен и един за родителите ми.

Всички климатици работят безупречно,но на 30.12.2019 започна външното тяло да бучи и стана много шумно,дори стената където е закрепен да вибрира,дори имам чувството,че ще падне блока. Комшиите започнаха да се оплакват и го спрях.

Обадих се на двама които се занимават с климатици,но нали се сещате===празници,нова година и т.н.

Отидох до 4 магазина за съвет и ми казаха,че ЕЛИТ-а ми е изкарал много години и да взимам нов.

И в четирите магазина ми казаха едно и също,каточели се познаваха и се бяха наговорили.

Казах,че ми трябва да 16 кв стая с 10 см изолация.,та ми казаха

12-ка DAIKIN или 12-ка GREE ,дори вторият е по-добрият вариант.

Тъй,като ми е спешно и нямам време да чета за какво иде реч,а също така изобщо не съм запознат с тази техника,ще поискам съвет,защото тези дни ще трябва да купя нов.

Благодаря ви предварително за съветите ...

преди 21 минути, Raze написа:

Първо намери някой, който разбира, да ти погледне бръмчащия климатик. След това търси нов.

Абсолютно! Ремонта да е далеч по-евтин от нов климатик.

• Автор
преди 13 минути, Raze написа:

Първо намери някой, който разбира, да ти погледне бръмчащия климатик. След това търси нов.

Може и да си прав,но почти 20 години за китайски Елит,мисля,че си е изпял песента.

Шумен е,не е икономичен....,мисля,че му е време да го сменя.

Стара баба ,колкото и ботокс да слага и колкото пари за подръжка да дава си остава баба,не визирам Лили Иванова

Аз ползвам климатик Sanyo 1994г. набор.Работи безшумно, колко е икономичен няма как да преценя.Доволен съм.

Компресора във външното тяло е на тампони.Трябва да има и тампони м/у външното тяло и стойките.Там някъде е проблема.

Ако намериш кадърен техник може да ти се реши проблема на стария климатик!

Виж да не се счупила някоя лопата на перката затова да ти трака външното тяло. Перките са евтини, смяната ще ти излезе по скъпа от перката, но е много по-евтино от нов климатик.

преди 1 час, wdwdwd написа:

Отидох до 4 магазина за съвет и ми казаха,че ЕЛИТ-а ми е изкарал много години и да взимам нов.

И в четирите магазина ми казаха едно и също,каточели се познаваха и се бяха наговорили.

Казах,че ми трябва да 16 кв стая с 10 см изолация.,та ми казаха

12-ка DAIKIN или 12-ка GREE ,дори вторият е по-добрият вариант.

Ако продавачите бяха наясно с техниката щяха ли да са такива? Ремонтирай си Елита и си свиркай.

За такава стая ти трябва 9-ка.

Една година съм продавал "Elite"-та. Цяло чудо е, че е издържал толкова. Но пък те така си бяха - някои са кучета, скъсват се да бачкат, и държат. Други не излизаха от сервиза.

Ако търсиш нов - първо уточно бюджет. Малко съм скептичен към тези Daikin-и и Gree-та.

Освен Daikin по-скъпите модели, в последните няколко години и Hitaschi e добро. Общо взето ако го ползвате за отопление проверете как се държат в големите 

студове. Има много реномирани марки, които не работят при -15, -20 градуса. Това е важното.

• Автор
на 1.01.2020 г. в 19:20, ivan_pop написа:

Аз ползвам климатик Sanyo 1994г. набор.Работи безшумно, колко е икономичен няма как да преценя.Доволен съм.

Компресора във външното тяло е на тампони.Трябва да има и тампони м/у външното тяло и стойките.Там някъде е проблема.

Ако намериш кадърен техник може да ти се реши проблема на стария климатик!

Днес дойде майстор и каза,да си търся друг.

Питах какво му е: Заминал агрегат

И така,вече реших да купя нов

на 1.01.2020 г. в 19:41, badr написа:

Ако продавачите бяха наясно с техниката щяха ли да са такива? Ремонтирай си Елита и си свиркай.

За такава стая ти трябва 9-ка.

Казаха,че 9-ка,щял да бачка нон стоп и разхода на ток ще бъде по голям и амортизацията също...

на 1.01.2020 г. в 19:41, RudeBoy написа:

Една година съм продавал "Elite"-та. Цяло чудо е, че е издържал толкова. Но пък те така си бяха - някои са кучета, скъсват се да бачкат, и държат. Други не излизаха от сервиза.

Ако търсиш нов - първо уточно бюджет. Малко съм скептичен към тези Daikin-и и Gree-та.

Защо скептичен...?

Вече познавам хора с Дайкин които го има от 5 години и е доволен

друг доволен от Грий от 2 години,каза,че е много тих и икономичен.

То и аз съм доволен от Елит-а 19 години без проблеми никакви.

За тези години съм го пълнил два пъти с фрион,малко е шумен ,но не съм имал проблем със стартирането му на минус 20 градуса.

Бюджета ми е 1000-1200лв и наистина се замислям за 9-ка,но не зная дали ще топли на -минусови температури,макар,че имам 10см стереопор или там както му казват.

преди 5 часа, jin2 написа:

Освен Daikin по-скъпите модели, в последните няколко години и Hitaschi e добро. Общо взето ако го ползвате за отопление проверете как се държат в големите 

студове. Има много реномирани марки, които не работят при -15, -20 градуса. Това е важното.

Елита ми е навън,но смятам ако взема нов да го монтирам на терасата която ми е остъклена и едва ли на нея ще падне толкова ниска температура.

Искам и тук също съвет дали на терасата ще уместно за монтаж...

Защото тези Daikin-и, които се внасят в България, не са оригинални. Сглобяват се в Чехия, за страните от Източна Европа. Не знам колко са качествени. А за Gree миналата година, като си избирах климатик, четох доста оплаквания, най-вече че не са икономични. 

Предложих ти нещо на ЛС.

Не монтирай външно тяло на остъклена тераса. Когато е студено ще става още по-студено от климатика, при топло време ще отдава топлината, която се генерира

от охлаждането в помещението и на терасата ще е още по-топло.

преди 20 часа, RudeBoy написа:

Защото тези Daikin-и, които се внасят в България, не са оригинални. Сглобяват се в Чехия, за страните от Източна Европа. Не знам колко са качествени. А за Gree миналата година, като си избирах климатик, четох доста оплаквания, най-вече че не са икономични. 

Предложих ти нещо на ЛС.

Не всички Daikin се сглобявят в Чехия, има и в Турция, Китай, Малайзия и т.н.

Не може да кажеш, че всички Daikin, не са качествени и да ги обединиш към един знаменател.

Това се отнася за всички климатици от известните производител (real brand) на пазара. Както и за останалата електроника. (например фотоапаратите: mirrorless, dslr)

Те си имат начални класове , средни и високи класове.

Хубаво е да се сравняват модели , а не марки.

За тези които не знаят Gree се Joint venture/съдружници с Daikin.

Натъпкани са с екстри, нямам представа как е качеството на сглобката. Но, при тях не се плаща за марка. И за това са и с една идея по евтини.

И Да, имаш право че е възможно да не са икономични, (защото съм чел и аз подобно нещо): ниският клас.

преди 6 минути, oic написа:

Не може да кажеш, че всички Daikin, не са качествени и да ги обединиш към един знаменател.

:cantbelieve:

Че аз не съм го и казал. Прочети ми поста внимателно. И не знам какво сте седнали да ме убеждавате. Аз не си избирам климатик, минах го вече това. От по-миналата есен съм с малайзийски Carrier Gold, последната сметка за ток, която платих (за двустаен апартамент), беше 20.44 лв. Пък авторът на темата, като е решил да си купува "Мерцедесът на климатиците" - негова си работа.

• Автор
преди 1 час, oic написа:

Не всички Daikin се сглобявят в Чехия, има и в Турция, Китай, Малайзия и т.н.

Това се отнася за всички климатици от известните производител (real brand) на пазара. Както и за останалата електроника. (например фотоапаратите: mirrorless, dslr)

Те си имат начални класове , средни и високи класове.

Хубаво е да се сравняват модели , а не марки.

За тези които не знаят Gree се Joint venture/съдружници с Daikin.

Натъпкани са с екстри, нямам представа как е качеството на сглобката. Но, при тях не се плаща за марка. И за това са и с една идея по евтини.

И Да, имаш право че е възможно да не са икономични, (защото съм чел и аз подобно нещо): ниският клас.

https://www.daikin.com/press/2009/090218/index.html

In March 2008, Daikin Industries, Ltd. (based in Osaka, Japan, COO: Yukiyoshi Okano) and Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai (based in Zhuhai, Guangdong Province, PRC, President: Dong Mingzhu) agreed to fuse Daikin's prowess in energy-efficiency technology together with Gree's expertise in production and procurement of raw materials and parts to manufacture economical, high performance inverter type air conditioners. The parties fundamentally agreed to cooperate in a 5-point plan (described in detail below) to promote the use of energy-efficient, inverter type air conditioners in regions of low market penetration. In implementing measures related to these areas of collaboration, the companies have agreed at this time to establish two joint venture companies in Zhuhai, Guangdong Province, for joint production of key components and molds

Насочиха ме към марки,хора които се занимават с климатични системи повече от 20 години,или поне така твърдят ...,а към модели не зная точно какъв модел да избера.

Всъщност ако разбирах от тази техника,със сигурност не бих пуснал тема.

Вчера четох за климатици и останах изумен,че се купуват климатици с марка модел за спалня,кухня,хол и т.н.

Колко изпушени гарнитури....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.