Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за WiseVector

Featured Replies

Като и добавя една автосандбокс програмка за подсигуряване ,смятам да пробвам,  вероятно ще ми изглежда идеална тази страхотно представена програма тук  https://www.wisevector.com/en/

• Отговори 75
  • Прегледи 26,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Отговор на WiseVector за теста: https://malwaretips.com/threads/wisevector-free-ai-driven-security.87965/post-926990 @RudeBoy писах му и за твоя проблем.

• Не, не съм съгласен за инсталирането и на нова инсталация на Windows. А това, че засича драйвери от антивирусните програми е нормално, защото те използват рууткит техники. На мен засега ми намери само

• Появи се версия 2.71. Промените: 1. Fixed the issue that ransomware rollback may fail to rollback some encrypted files. 2. Redesigned the rollback window, now users can adjust the window size

Публикувани изображения

Пристигна и версия Wise Vector StopX 2.72.

Промените:

1. Fixed a particular resource leak.
2. Fixed the issue that the behavior detection might fail to clean up malicious leftovers.
3. Speed up scanning on large files.
4. Improved the stability of ransomware rollback.
5. Performance improved.

Линкове за изтегляне:

https://update2.wisevector.com/WiseVector_StopX_V27.exe
https://www.wisevector.com/WiseVector_StopX_V27.exe

• 2 седмици по-късно...
преди 21 минути, genagold1 написа:

https://www.comss.ru/page.php?id=8519

Тестване на WiseVector StopX 2.72 от братушките. 

Типично по руски казаха, че е на максимална сигурност в настройките, но така и не ги показаха на видеото за съжаление. Иначе като цяло лош резултат. Но все пак програмата е в сравнително ранен стадий на развитие и има да извърви дълъг път още, но аз не бих отписал WiseVector толкова лесно.

При мен също има проблеми със стабилността на софтуера и пак ще пиша на WiseVector, защото системата доста се забавя при всички операции и на моменти направо увисва (става non responsive) и имам и един dmp file от crash на приложението, което да им изпратя. Може да не се се разбрали нещо и с Comodo разбира се, защото не ми се занимаваше да махам и него, а там има доста сериозни захващания на kernel ниво и може да е станал конфликт. Някой ден ще я тествам на чиста система като основно приложение, но засега си оставам верен на Kaspersky Security Cloud Free + Comodo Firewall. System Wacther-a на Kaspersky покрива нуждата от Rollback на приложения като WiseVector, AppCheck и т.н. и също изпълнява и anti-exploit функции, които заместват отново AppCheck и донякъде MBAE. Comodo пък с HIPS/Sandbox блокира всичко останало + MBAM за второстепенна проверка.

WiseVector въобще не е за отписване в резултат на един тест.Да не забравяме, че това е стрес-тест.Такъв удар по системата едва ли се случва често.Самия тестващ каза,че WiseVector е сложена от него на компютър,който се ползва от дете и няма забележки...

преди 4 часа, Proshark написа:

WiseVector въобще не е за отписване в резултат на един тест.Да не забравяме, че това е стрес-тест.Такъв удар по системата едва ли се случва често.Самия тестващ каза,че WiseVector е сложена от него на компютър,който се ползва от дете и няма забележки...

Абсолютно. Просто при мен има някаква несъвместимост и или WiseVector не харесва системата ми или системата ми не я харесва. Държа да отбележа, че системата ми няма никакви признаци на проблеми - минава всички проверки sfc, chkdsk, dism и т.н. успешно и няма никакви грешки в EventViewer и в Reliability Monitor. Писал съм на WiseVector. Може би все още има нужда от подпомагане, но резултатите и в последно време са впечатляващи. Дори факта, че засича APT заплахи като тези описани в Mitre е впечатляващо:

https://attack.mitre.org/techniques/T1055/

преди 4 часа, RudeBoy написа:

Това може ли да се ползва като основна антивирусна, или е по-скоро допълнение, като MBAM?

Ами преди повече я даваха като допълнение, но в последно време пък започна да се справя доста добре  и сама + да прави конфликти с други защитни програми (колкото и да е уж съвместима с тях и да е несъвместима официално само с avast) май вече не е препоръчително да се комбинира с някои защити. Но пък резултатите все още са на приливи и отливи и лично аз не знам дали бих я оставил да действа сама. Може би с някой sandbox или друго. Та няма ясен отговор на въпроса. Малко е по-средата поне според мен засега. Но можеш да тестваш и да прецениш дали ти върши работа.

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Но можеш да тестваш и да прецениш дали ти върши работа.

Тествах :(

Не знам от какво, не съм ровил в настройките, но успя почти да ми блокира компютъра. До степен да чакам 10-20 секунди да ми се отвори прозорец - браузър, Explorer, Task manager ... Наложи се да я махна.

Това се случва при първоначален скан на системата при мен.После не се забелязва...Такъв номер ми е правила само LMT Anti Logger ...

преди 18 часа, RudeBoy написа:

Тествах :(

Не знам от какво, не съм ровил в настройките, но успя почти да ми блокира компютъра. До степен да чакам 10-20 секунди да ми се отвори прозорец - браузър, Explorer, Task manager ... Наложи се да я махна.

И при мен така стана между другото.

преди 17 часа, Proshark написа:

Това се случва при първоначален скан на системата при мен.После не се забелязва...Такъв номер ми е правила само LMT Anti Logger ...

Ми не знам...колко трае този първоначален скан, защото и аз четох, че е бавен, защото extract-вал много метаданни от системата, но аз го бях оставил за една нощ и беше сканирал само 70 файла. Това е смешно бавно чак. Не помня старите версии, които бях тествал да бяха чак толкова бавни. Затова помислих, че е от Kaspersky и Comodo при мен (макар че на всичките им бях спрял защитите в реално време), но уви, не помогна и затова писах и на автора. Като гледам просто на някои системи се държи по-добре от на други просто по някаква причина. Ще видим какво ще ми отговори разработчика де. Защото много искам да я харесам, ама тя май не иска.

преди 7 часа, Proshark написа:

Да, но при мен това стана след първоначалния скан.

Да не говорим, че без да ме пита, ми изпльока по две папки със странни имена във всеки дял.

преди 4 минути, RudeBoy написа:

Да, но при мен това стана след първоначалния скан.

Да не говорим, че без да ме пита, ми изпльока по две папки със странни имена във всеки дял.

Това за папките е нормално и не ги пипай. Те са от Anti-Ransomware защитата и се водят bait файлове (нещо като Honeypot).

Иначе Докато WiseVector беше на системата ми, компютъра ми на практика беше НЕИЗПОЛЗВАЕМ. А системата ми е супер стабилна без китайчето и няма никакви проблеми нито в EventViewer, нито в Reliability Monitor, нито в SFC, DISM, CHKDSK проверките и т.н. То ако за ден сканира по 100 файла, аз ще трябва да я оставя една година за да сканира цялата система за да я изучи добре и да започне да не се усеща. Не знам, имам чувството, че старите версии не бяха такива. Ще взема да тествам пак 2.67.

Ами..не знам, явно се държи много различно на различните машини...Сега пак я сложих...бързото сканиране отнема точно 30 мин....скоростта е прилична,без да съм спирал нищо-нито в Comodo,нито в Eset...Няма забавяне на системата...

Screenshot-1.png  Screenshot-2.png

Явно не се имат с Kaspersky, макар че в MalwareTips един потребител сподели, че точно с друга антивирусна не се разбирала и като сложил Kaspersky и се оправили нещата. Аз затова помислих, че щом той е с Kaspersky значи е от Comodo. Какви ти 30 мин....за 30 мин. беше проверил 10-тина обекта и не му се виждаше края с месеци. Може да си поиграя с изключенията - да я сложа в доверените програми и изключенията и на Kaspersky и на Comodo. Автора ми върна, че ще тества моята конфигурация.

преди 20 минути, Proshark написа:

Ами..не знам, явно се държи много различно на различните машини...

Явно. Както проблема с Comodo при теб и CCleaner. Иди разбери...

@RudeBoy ти с каква защита си да му пише да тества и твоята конфигурация за конфликти.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

@RudeBoy ти с каква защита си да му пише да тества и твоята конфигурация за конфликти.

В момента на тестване - с нищо друго.

Имах някакъв проблем с Panda, и трябваше да я преинсталирам. Махнах я (със специалния инструмент), и понеже по същото време си говорехме с колегата L&M, на когото си препоръчал WiseVector, викам си - дай да я пробвам. Обаче резултатът не ми хареса, махнах я, и се върнах на Panda.

От едно време си имам правило, и си го спазвам - не повече от една активна антивирусна.

преди 1 час, RudeBoy написа:

В момента на тестване - с нищо друго.

Имах някакъв проблем с Panda, и трябваше да я преинсталирам. Махнах я (със специалния инструмент), и понеже по същото време си говорехме с колегата L&M, на когото си препоръчал WiseVector, викам си - дай да я пробвам. Обаче резултатът не ми хареса, махнах я, и се върнах на Panda.

От едно време си имам правило, и си го спазвам - не повече от една активна антивирусна.

О, аз на него не съм препоръчал само това. Дори това беше последния избор от препоръчаните от мен програми. Преди нея имаше Kaspersky Free, Bitdefender Free, 360 TS, безплатните корпоративни на Symantec и McAfee и т.н. WiseVector бе препоръчан, защото често следя как се представя и мога да кажа, че скрива шапката на доста програми, но явно все още е капризна на различните системи и може би ще спра да я препоръчвам за известно време докато не я стабилизират. Дотогава ще си остане фаворит сред ентусиастите при тестовете главно.

преди 49 минути, RudeBoy написа:

Благодаря, ама нямаше нужда. Оставам си с Panda.

Е то не е заради теб само. Искам програмата да се изчисти от бъгове просто.

Днес я сложих пак и нямаше проблеми....инсталацията протече за секунди (вчера и тя се бавеше), бързото сканиране отне 30 мин. както каза и @Proshark и всичко се отваря с нормална скорост без забавяния на операциите при браузване, explorer или Task Manager и отварянето на каквито и да е процеси, програми и прозорци. Нямам обяснение за случващото се, защото не съм барал никакви настройки по софтуера, нито съм променял нещо по хардуерната конфигурация. Някакво своеволие в стил Comodo на различните системи. :D

Image-159.png

Все пак сложих всичките файлове на програмата в изключенията на Comodo и Kaspersky (и обратно) за всеки случай и пак е в играта за мен. :)

на 6.01.2021 г. в 14:09, attj написа:

Като и добавя една автосандбокс програмка за подсигуряване ,смятам да пробвам,  вероятно ще ми изглежда идеална тази страхотно представена програма тук  https://www.wisevector.com/en/

Вчера я инсталирах за пети път.  Не успявам да я сработя с никоя сандбокс програма.   Пълното сканиране продължи почти 4 часа - постави в карантина 9 системни файла на Win. Изпратих им ги чрез програмката като   FP.  След  360 TS нищо друго реално не откри. Според мен програмката все още е непрепоръчителна за всички категории ползватели.  На тази ОС си връщам безплатната версия на Кихчо.

преди 42 минути, attj написа:

Вчера я инсталирах за пети път.  Не успявам да я сработя с никоя сандбокс програма.   Пълното сканиране продължи почти 4 часа - постави в карантина 9 системни файла на Win. Изпратих им ги чрез програмката като   FP.  След  360 TS нищо друго реално не откри. Според мен програмката все още е непрепоръчителна за всички категории ползватели.  На тази ОС си връщам безплатната версия на Кихчо.

Ами не знам. При мен се разбра с Comodo и неговия Auto-Containment.

@Proshark ти защо имаш дати и часове на screenshot-овете? Предполагам е от програмата за screenshots? Коя ползваш?

То даже не знам дали е имало конфликт с някоя от защитните програми. Но да, засега е само за ентусиасти и според мен. Сега ми създаде проблем и не мога да запазвам промените в проектите на Adobe Premiere Pro докато е активирана защитата в реално време. Слагането на папката в изключенията не помага, нито изключването на процеса на Premiere в Advanced Protection настройките. Докладвал съм за проблема. Дотогава ще я държа така:

Image-160.png

Попитах го дали могат да се добавят и повече разширения в Rollback настройките, защото достигнах лимита доста лесно, а имам още файлови разширения, които бих искал да сложа там.

Advanced Protection  при  мен се самоизключва през 10-15 минути - омръзна ми да  проверявам дали пак не е с липсваща отметка.   Изглежда китайците-автори  на безплатния Кихчо - 360 TS  са ми внедрили в ползваната ОС  някои ""ограничения"".  Блокирано ми е стартирането на някои антивирусни сканери и много други антивируси :  Кихчо буквално веднага след новото си инсталиране ""изяде""  индийския eScan Antivirus Toolkit Utility, блокирани  ми са  стартиранията на  Kaspersky Virus Removal Tool , Trend Micro HouseCal, ESET Online Scanner.  Само  McAfee Stinger си стартира и работи нормално, обаче нищо не намира при контролно сканиране.    Системата обаче работи с невероятна пъргавина и няма реална причина за някакви промени.  WiseVector въобще не може да се приспособи при подобни условия, въпреки, че вероятно прави опит да реагира с онези 9 арестувани системни файлчета.  Обаче няма никакъв шанс да дели мегдан с безплатния китайски гигант.  Той дори и деинсталиран им пречи да работят и указва да си го инсталираш отново.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.