Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft започва да обновява Edge към Chromium Edge

Featured Replies

От 15 януари Microsoft започва да замества Edge с Chromium Edge.
За тези, които не искат да извършват този преход, решението е командният ред с администраторски права:
reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\EdgeUpdate /v DoNotUpdateToEdgeWithChromium /t REG_DWORD /d 1
Или през груповите политики:

преди 22 часа, нушо написа:

С здраве да си ползвате новия ЕДГЕ.

Бате, що това “ЕДГЕ” ?  :D

• Автор

Към двамата преди писали - аре сдържайте спамърските си наклонности. Целта на темата не е да се изливат чувства!!!
Показано е как да НЕ се допусне обновяването на Edge.
За тези, които не искат да се надграждат.

преди 15 минути, DarkEdge написа:

Показано е как да НЕ се допусне обновяването на Edge.

Понеже ще бъде още по-ограничен ли?

• Автор

Не, дори напротив - в последните версии на Chromium Edge има още повече възможности за модифициране (customization):
Пример

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

За какво ли ще му е нужно на някой модифицирането им,когото не му отваря доста сайтове,които с други браузъри си работят нормално?

• Автор
преди 15 минути, Димитър 59 написа:

когото не му отваря доста сайтове

Айде, бе! Верно ли? Или пишеш на абъ! Хайде да пишем неща по същество, а не какво си мислим, че е, а то не е!

преди 6 минути, DarkEdge написа:

Айде, бе! Верно ли? Или пишеш на абъ! Хайде да пишем неща по същество, а не какво си мислим, че е, а то не е!

По същество...на мен не ми харесва,защото има сайтове,които ми са необходими и имам акаунти в тях,но не мога да ги отворя с този Edge,а с други браузъри и на смартфона ми се отварят.Освен това,когато съм го пробвал,винаги изобилства с изкачащи всевъзможни грешки,които спъват работата на системата.

Не ми хвалете браузър който не може да работи с един елементарен електронен подпис. За какво ми е такъв браузър. боклуци.

• Автор

@borisfx, да беше малко по-конкретен - за Edge или за Chromium Edge говориш?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 часа, DarkEdge написа:

@borisfx, да беше малко по-конкретен - за Edge или за Chromium Edge говориш?

И с двата е едно и също.Ако е само за да влизаш в калдата,стават...

на 11.01.2020 г. в 10:59, DarkEdge написа:

Chromium Edge има още повече възможности

Вече го имам на лаптопа и на два десктоп компютри. Инсталира се без проблем на Windows 10 LTSC , работи много добре и какво ли не опитвах, няма грешка. Много съм доволен! Сега разучавам новите неща.

Реших да го пробвам. Изтеглих инсталатора, стартирах го. Първото нещо, което поиска, беше да си направя пълен ъпдейт да Windows-а, защото така щял да работи по-добре.

Ами - дотук му беше живота 😆  .

на 11.01.2020 г. в 11:07, Димитър 59 написа:

За какво ли ще му е нужно на някой модифицирането им,когото не му отваря доста сайтове,които с други браузъри си работят нормално?

на 11.01.2020 г. в 11:23, DarkEdge написа:

на 11.01.2020 г. в 11:39, Димитър 59 написа:

По същество...на мен не ми харесва,защото има сайтове,които ми са необходими и имам акаунти в тях,но не мога да ги отворя с този Edge,а с други браузъри и на смартфона ми се отварят.Освен това,когато съм го пробвал,винаги изобилства с изкачащи всевъзможни грешки,които спъват работата на системата.

Уж по същество, но пак пропусна да кажеш, кои са тези сайтове. Ако не дадеш линкове към сайтовете, остават празни приказки.
Иначе и аз не го харесвам, но заради скролирането с ''колелцето''. Много зле, спрямо хром на 144хц монитор.

• Автор
преди 1 час, B3M2W0 написа:

Вече го имам

Версия?

преди 33 минути, manjaro написа:

Уж по същество, но пак пропусна да кажеш, кои са тези сайтове. Ако не дадеш линкове към сайтовете, остават празни приказки.

Tи пък чак линкове искаш.Много си любопитен!Примерно в един сайт за наблюдение на GPS,където се удостоверявам с акаунт и парола,при кликане на ОК за вход дава грешка...

Много съм доволен от новия браузер Edge 79.0.309.65 . edge://version/ Тук може да се види версията. Все едно ползвам Хром. 

При 

edge://extensions/

https://microsoftedge.microsoft.com/addons/category/Edge-Extensions

Сайта с добавките работи чудесно и има много добавки, ако не стигне може да се инсталира и на Хром добавките от магазина на Хром.

При

edge://settings/profiles

Сихронизира всички настройки, пароли

От тук мога edge://settings/appearance да превключа в тъмен режим

Тук се контролира настройките на сайтовете. Флаш, микрофон.

edge://settings/content

Всичко е много компактно и се вижда всичко. Страхотен дизайн, нови иконки. :)

Ето и какво ново

https://microsoftedgetips.microsoft.com/

Скролирането е оправено в новия Edge. Супер плавно, като с Chrome. 

преди 14 часа, DarkEdge написа:

Версия?

11.PNG

• Автор
преди 15 часа, Димитър 59 написа:

при кликане на ОК за вход дава грешка...

Ама и ти едно конкретно описание си дал - чак нищо не казва.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Ама и ти едно конкретно описание си дал - чак нищо не казва.

Или не искаш да разбереш какво казвам!Показва страница за вход в акаунт.Вписвам user и парола,но получавам резултат:,,Нещо се обърка,не можем да покажем съдържанието"

аз го ползвам само за Тубата за клипчета до 1080р,но новия е баш като хром-а и едвам гледам 720р,тъй че се върнах на стария Едж(чрез деинсталация на новия).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.