Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за конфигурация и видеокарта.

Featured Replies

Здравейте  може ли малко помощ   преди 2 дни си закупих  втора ръка DELL OPTIFLEX 780   q9650   16gb ram ddr 3  1333 mz  1 t hdd  въпросът ми е може ли на тази машина да върви  видеокарта  R9  390  power color   която ще купувам след  2 дни  благодаря предварително  захранването ми е CORSAIR CMPSU-750TXV2EU, 750W

• Отговори 312
  • Прегледи 13,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

купих я вече носталгия и мечта от миналото картата ще върви ли на нея не разбирам много за това питам 

Според мен ще върви, така както си описал и захранване имаш, но виж си на дъното спецификациите.Itel и АМД, не знам. не е добра комбинация за втора употреба.

• Автор

дъното си е делл  да не само да купя скъпа карта и да ми стои в шкафа

q9650 е корава машина за времето си защо я подценяваш много сегашни машини немогат да му смогнат

преди 1 минута, Tornado Vihrushkov написа:

картата е к9 390 power color  8 gb   около една педя е и я копувам за 170 лева с котия и всичко  към нея 

Недей

преди 2 минути, Tornado Vihrushkov написа:

https://www.techpowerup.com/review/powercolor-r9-390-pcs-plus/

не е ли хубава не разбирам за това ви питам 

Ще ти стопи компа, ако е това което си пуснал. Може и най вероятно няма да го стопи но ще греее много.

Процесора е много стар - от 2008 година и в много игри ще спъва видеокартата, дори много от новите игри няма да тръгват.

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/35428/intel-core-2-quad-processor-q9650-12m-cache-3-00-ghz-1333-mhz-fsb.html

Реално за тази машина и 150 лева са много, не знам защо и кой те е излъгал да дадеш 350 лева за такъв ретро хардуер. За около 350 лева щеше да си вземеш такава машина с 4 поколение I5 процесор, примерно:

https://ardes.bg/upotrebyavani-kompyutri/kompyutri-vtora-upotreba/generatsiya-na-protsesora-intel-4-ta-generatsiya,generatsiya-na-protsesora-intel-6-ta-generatsiya/intel-core-i5,intel-core-i7-4-yadren?sort=price&direction=asc

Която ще е в пъти по-добра и ще може да я ползваш за всякакви игри, ще се държи много по-добре с тази видеокарта.

• Автор

благодаря много за  помоща  картата ще я купя и ще взема и един Fujitsu C710 Sff/ i7 2600/ 8GB/ 240GB SSD/ 2x RS232  се нещо нормално ще сглобя с тази карта и рам вече бол

току-що, Tornado Vihrushkov написа:

благодаря много за  помоща  картата ще я купя и ще взема и един Fujitsu C710 Sff/ i7 2600/ 8GB/ 240GB SSD/ 2x RS232  се нещо нормално ще сглобя с тази карта и рам вече бол

Явно аз нещо не ти следя мисълта ...

Това Fujitsu C710 Sff какво точно ще го правиш?

• Автор

е за тия пари какво да взема бе човек

500 лева имам само optiflexa който купих  и захранването което писах и картата съм капарирал 

кажи ми дъно и процесор  и охлаждане за 400 лева не мусля че има по добро от тези които ти показах 

с 2 думи като доплатя картата ми остават още 400 лева  нищо немога да взема 

за 500 лева 2 ръка  какво по добро дъно процесор  и кутия мога да взема от тези които писах 

• Автор

карта имам вече   дъно процесор и кутия  за 500  какво да взема  и захранване имам и 16 гб ддр 3  ще извадя от q9650 

https://www.olx.bg/ad/prodavam-moschen-kompyutar-core-i5-4670-CID632-ID82N9h.html#14ea005ae4   това добре ли е за  парите и заслужава ли си 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.