Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Порта все си остава затворен

Featured Replies

Здравейте. Искам да отворя порт за една работа, но все като проверя порта в canyousee**.*** ми е затворен.. Реснах рутера, от конткакта дори и пак нищо.
Модела на рутера е WR841N/... Може ли помощ?

54Заснемане.PNG

Заснемане.jpg

Виж първо тази статия .

Може на компютъра да е затворен порта ... т.е. когато се пренасочва даден порт в рутера, то той се пренасочва към конкретен IP адрес.

Компютъра динамично ли получава от рутера IP адреса си? Т.е. пробвай със зададен статичен IP. Това ми идва като идея ...

Успех!

• Автор
преди 4 минути, ДИоNД написа:

Виж първо тази статия .

Може на компютъра да е затворен порта ... т.е. когато се пренасочва даден порт в рутера, то той се пренасочва към конкретен IP адрес.

Компютъра динамично ли получава от рутера IP адреса си? Т.е. пробвай със зададен статичен IP. Това ми идва като идея ...

Успех!

Опцията за статично или динамично айпи е изкл. по не знайна причина от както сменихме рутера , иначе беше динамично

преди 1 минута, ItzShark написа:

Опцията за статично или динамично айпи е изкл. по не знайна причина от както сменихме рутера , иначе беше динамично

Както и да е ... в полето IP (по снимката) трябва да е IP на машината към който насочваш порта ... а не 192.168.0.1, което е вътрешното IP на рутера ...

• Автор
преди 11 минути, ДИоNД написа:

Както и да е ... в полето IP (по снимката) трябва да е IP на машината към който насочваш порта ... а не 192.168.0.1, което е вътрешното IP на рутера ...

Просто искам да отворя порта, не знам как да Ви го обясня.. машината да речем , че е случайна.. какво айпи да сложа?

преди 2 минути, ItzShark написа:

Просто искам да отворя порта, не знам как да Ви го обясня.. машината да речем , че е случайна.. какво айпи да сложа?

Това си е от "защитната стена" на рутера ... тя не би следвало да забранява портовете в случая ... ще погледна ръководството на рутера ... но в тоя случай тогава изтрийте това пренасочване, ако става въпрос за порт 1717 до колкото виждам от снимката и определено трябва да го правите с "админ" права както на машината, така и на рутера ...

Момент да разгледам ръководството ...  

преди 6 минути, ItzShark написа:

Няма такова животно "случайна машина". Даден порт/ове се "отварят" за конкретна машина в LAN.

1. Резервираш по MAC IP на машината в DHCP сървъра на рутера - ако държиш да ползваш DHCP. 

2. Пренасочваш искания порт към това IP

току-що, ItzShark написа:

Както казва Соичков - "Виж ся". Ти имаш само едно публично IP. Например 98.98.89.11. Сега имаш проблем, понеже имаш повече от едно устройство, което искаш да ползваш в интернет. За твой късмет, рутерът това прави - грижи се да разпределя пакети към всички устройства, а той е единственият, който получава и изпраа с твоето публично IP 98.98.89.11 Когато някое устройство отвътре на мрежата ти (вкъщи, зад рутера), ползва някаква услуга онлайн (да кажем посещава сайт), чрез т.нар. NAT рутерът "помни" връзката от кое устройство е инцирана и "препраша" съответните пакети към него. Проблем става, когато някой/нещо отвън иска да достъпи нещо на порт в твоята мрежа - инициаторът на връзката е някъде в нета. Тогава рутерът "не знае" към кое устройство да я препрати. Например ти или някой друг, отвън, иска да достъпи порт 1717 по tcp на твоето IP 98.98.89.11 . Понеже рутерът няма такава услуга на него, не знае на кое от всичките вътрешни IP-та да я препрати. Например имаш 192.168.1.2 - телефон, 192.168.1.3 - десктоп и т.н. Та заради това, като искаш да си отвориш порт, трябва да знаеш към коя машина да е, тя съответно да има статично IP в мрежата ти, а не динамично. И естествено, и на нея да е отворен портът.

Двам пример:

Имам вкъщи 10 машини.

192.168.1.2 - принтер

192.168.1.3 - десктоп

192.168.1.4 - смартфон

За да ми останат така, а не да се сменят после например така:

192.168.1.2 смартфон

192.168.1.3 принет

192.168.1.4 десктоп

Слагам им IP-та според MAK адресите. МАК адресът в физическият адрес на мрежувото устройство. Всеки МАК адрес е различен и индивидуален. Та, за да съм сигурен, че десктопът винаги ще е 192.168.1.3 - слагам неговия МАК адрес винаги да е с IP 192.168.1.3

После, понеже имам файлов сървър на десктопа ми, на порт 1717, трябва да си отворя порт-а в рутера. Влизам в него, слагам порт 1717 да се пренасочва към 192.168.1.3 и готово.

Естествено, ако имам 2-3 фаилови сървъра на порт 1717, няма как да ги достъпя отвън всичките. Ама ако държа да си ги ползвам, пак така правя, но с различни портове.

Изводът е, че там, където си задал 192.168.0.1, трябва да зададеш ip адреса на машината, към която искаш да пренасочиш този порт.

току-що, DarkEdge написа:

Изводът е, че там, където си задал 192.168.0.1, трябва да зададеш ip адреса на машината, към която искаш да пренасочиш този порт.

И да си сигурен, че тази машина винаги ще е с този IP адрес ;)

Да, на мрежовата карта се задава този адрес, а в рутъра или се връзва ip<>mac или DHCP раздава ip адреси на останалите машини в мрежата от даден адрес нагоре. Т.е ако има 5 машини, чиито адреси да са статични, рутърът се настройва да раздава от 192.168.0.107 до 192.168.0.254

• Автор

Ясно. Благодаря за помощта. Да попитам това така ли трябва да бъде?

Засанемане.PNG

Засанемане.PNG

Този въпрос трябва да го уточниш с доставяика ти. Ако той ти предоставят PPPoE връзка - да. Ако ти дава адрес само по MAC адрес - не.

Засанемане.PNG

Не. Настройките на WAN интерфейса нямат нищо общо в случая. А дали, това, което си показал "е така", може да каже само ISP. Този интерфейс отговаря за "връзката" с мрежата на ISP 

• Автор

Не знам преди да закупим новия рутер, бях на Динамично айпи. При всеки рестарт на рутера , айпито се сменяше :)

Ако имаш интернет на този рутер, не бърникай по настройките на WAN. Щом имаш нет, значи са правилни.

преди 4 минути, ItzShark написа:

Не знам преди да закупим новия рутер, бях на Динамично айпи. При всеки рестарт на рутера , айпито се сменяше :)

Koe IP -  публичното или частно IP на някое устройство в LAN? В договора с оператора, сигурно има инфо по въпроса. Ти с този рутер (новия) интернет имаш ли изобщо? Ако получаваш услугата по PPPoE, не е невъзможно да ти въртят някакъв пул от публични адреси

• Автор
преди 1 минута, street racer написа:

Koe IP -  публичното или частно IP на някое устройство в LAN? В договора с оператора, сигурно има инфо по въпроса. Ти с този рутер (новия) интернет имаш ли изобщо

Имам как да нямам. За публичното говоря. Ще разговарям с доставчика. Благодаря на всички за цялата информация..

Имам как да нямам. За публичното говоря. Ще разговарям с доставчика. Благодаря на всички за цялата информация..

Щом имаш нормален достъп до интернет, няма за какво да разговаряш с доставчика. Друг е въпроса, че дори да се справиш с отварянето на нужния порт за тази услуга, при условие, че публичното ти IP не е перманентно......на какъв адрес ще я търсиш

• Автор
преди 1 минута, street racer написа:

Щом имаш нормален достъп до интернет, няма за какво да разговаряш с доставчика. Друг е въпроса, че дори да се справиш с отварянето на нужния порт за тази услуга, при условие, че публичното ти IP не е перманентно......на какъв адрес ще я търсиш

Никаква идея.. Просто ще се откажа от работата и няма да се занимавам с глупости , или ще помоля един познат да ми отвори порт. 

ще помоля един познат да ми отвори порт. 

Това май ще е най-безболезнено.

Възможно е, но малко вероятно, доставчикът ти да има изградена калпава система за раздаване на адреси и съответно допускане до интернет на собствените си абонати. Ако не си сменял MAK адресът на новия рутер и ти е тръгнал интернетът, май е точно това. Те са ти сложили стария MAK адрес към динамично раздаване на адреси. Новият го нямат и си седи статичен адрес. Което е доста тъпо. Досега не съм виждал доставчик да раздава адреси само по PPPoE, а раздават по PPPoE и МАК адрес.

Ти, като си смени рутера, обади ли им се? Как го включи в мрежата? Само си написа потребителското име и паролата за PPPoE и интернетът тръгна или им звъня по телефона да ти засечат новия рутер (МАК адреса му) ?

• Автор
преди 4 минути, Vania2 написа:

Възможно е, но малко вероятно, доставчикът ти да има изградена калпава система за раздаване на адреси и съответно допускане до интернет на собствените си абонати. Ако не си сменял MAK адресът на новия рутер и ти е тръгнал интернетът, май е точно това. Те са ти сложили стария MAK адрес към динамично раздаване на адреси. Новият го нямат и си седи статичен адрес. Което е доста тъпо. Досега не съм виждал доставчик да раздава адреси само по PPPoE, а раздават по PPPoE и МАК адрес.

Ти, като си смени рутера, обади ли им се? Как го включи в мрежата? Само си написа потребителското име и паролата за PPPoE и интернетът тръгна или им звъня по телефона да ти засечат новия рутер (МАК адреса му) ?

Свързах си го и всичко си тръгна.. нито съм се обаждал, нито нищо. Просто го свързах. Не мога ли да си го настроя сам, или тия трябва да го направят. ( На комнет съм..)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.