Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов лаптоп

Featured Replies

Здравейте, препоръчайте нов лаптоп до 500-600 лв. Ще се ползва за филми, работа с ваг-ком програмата, музика и тук-там някоя игра от рода на цс

преди 19 минути, jorkata94 написа:

Здравейте, препоръчайте нов лаптоп до 500-600 лв. Ще се ползва за филми, работа с ваг-ком програмата, музика и тук-там някоя игра от рода на цс

Няма такъв вариант .Може да си намериш такъв втора употреба. Тези дето ги продават за 500 лева са буквално живи мъртъвци. 

Преди да вземеш решение, важно е да знаеш, че тук пишем по изцяло лични наблюдения и няма да носим никаква отговорност ако останеш разочарован.

Ваг-ком какво е? Програма за управления и настройка на автомобилни компютри? Ако няма по-специфични изисквания, според мен лаптоп за 500-600лв. е достатъчен. Това за "от рода на CS" нищо не значи. От този род като системни изисквания или от този род като тип игра - шутър?

Ако искаш да играеш сериозни игри, ще трябва сериозна сума. Ако са с по-слаби изисквания, става по-евтин лаптоп.

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Къде си гледал нови лаптопи който  са за 500-600 лв. и стават за нещо?

Не се подвеждай по този коментар. Има наистина хубави машинки за 500-600лв. с добър процесор, SSD и т.н. Ето малко примери . Зависи дали на теб ще ти покрият изисканията като хардуер. Не маловажно е и наличието на гаранция при закупуване на нова техника.

преди 2 минути, Fixer написа:

Преди да вземеш решение, важно е да знаеш, че тук пишем по изцяло лични наблюдения и няма да носим никаква отговорност ако останеш разочарован.

Ваг-ком какво е? Програма за управления и настройка на автомобилни компютри? Ако няма по-специфични изисквания, според мен лаптоп за 500-600лв. е достатъчен. Това за "от рода на CS" нищо не значи. От този род като системни изисквания или от този род като тип игра - шутър?

Ако искаш да играеш сериозни игри, ще трябва сериозна сума. Ако са с по-слаби изисквания, става по-евтин лаптоп.

Не се подвеждай по този коментар. Има наистина хубави машинки за 500-600лв. с добър процесор, SSD и т.н. Ето малко примери . Зависи дали на теб ще ти покрият изисканията като хардуер. Не маловажно е и наличието на гаранция при закупуване на нова техника.

Сериозно ли мислиш, че тези скопени дараци стават за нещо. Я виж с какви процесори са. То даже и операционната система няма да тръгне. 

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Сериозно ли мислиш, че тези скопени дараци стават за нещо. Я виж с какви процесори са. То даже и операционната система няма да тръгне. 

На този какво му е? i3, 256 SSD, 1920x1080 скрийн, 4 ддр4 RAM

За CS, браузване, филми - какво повече?  Коя операционна система няма да тръгне на някой от описаните машини?

преди 5 минути, Fixer написа:

На този какво му е? i3, 256 SSD, 1920x1080 скрийн, 4 ддр4 RAM

За CS, браузване, филми - какво повече?  Коя операционна система няма да тръгне на някой от описаните машини?

Трябва му още 4 гига рам ( да станат 8) и хард диск. И цената изведнъж скача с 200 лева отгоре. А ако трябва да си купиш и легален windows 10 тя стане една.......

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

току-що, Емил Костов написа:

Трябва му още 4 гига рам ( да станат 8) и хард диск. И цената изведнъж скача с 200 лева отгоре. А ако трябва да си купиш и легален windows 10 тя стане една.......

И това ще му подкара ОС, или няма какво да правиш сега и пишеш колкото да не заспиш?

За CS:GO изискванията са 2GB, за ОС - още 1. Остава 1 за браузер или нещо друго. Колкото до диска, авторът да си прецени колко държи "на склад"

Предполагам си има OS, щом има програма за нея.

преди 1 минута, Fixer написа:

И това ще му подкара ОС, или няма какво да правиш сега и пишеш колкото да не заспиш?

За CS:GO изискванията са 2GB, за ОС - още 1. Остава 1 за браузер или нещо друго. Колкото до диска, авторът да си прецени колко държи "на склад"

Това не го разбрах!

преди 7 минути, Fixer написа:

Дали си мислш, че пиша просто ей така да се намирам на работа. Сериозно ли мислиш че ОС иска 1 гигабайт РАМ? В голяма грешка си. И ако ти ще си дадеш мнението, при което постващият ще страда аз му гарантирам че 4 Г са недостатъчни в момента за каквото и да било.

Хайде сега чети. Оказва се, че и 10 иска 2 гигабайта? Тогава какво правим?

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Трябва му още 4 гига рам ( да станат 😎 и хард диск. .....

Не, не му трябват, дремни малко! ;)

Жорка, вага е на USB, нали?

Вземай леновото!

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Дали си мислш, че пиша просто ей така да се намирам на работа. Сериозно ли мислиш че ОС иска 1 гигабайт РАМ? В голяма грешка си. И ако ти ще си дадеш мнението, при което постващият ще страда аз му гарантирам че 4 Г са недостатъчни в момента за каквото и да било.

Хайде сега чети. Оказва се, че и 10 иска 2 гигабайта? Тогава какво правим?

И как гарантираш? Дай да видя нагледно как с 4ГБ RAM нищо не можеш да направиш. Съгласен съм, че мощен хардуер е по-добре, но и цената му е по-солидна. Авторът е пуснал тема с приблизителни изисквания. Ако с 4 RAM не може да играе CS на Windows, то има някакъв сериозен софтуерен проблем. Плюс това, може да си добави и сам още РАМ след време, ако не му стига.

преди 2 минути, JKirilov написа:

Не, не му трябват, дремни малко! ;)

Жорка, вага е на USB, нали?

Вземай леновото!

Никак даже. То и лаптоп не му трябва.

преди 2 минути, Fixer написа:

И как гарантираш? Дай да видя нагледно как с 4ГБ RAM нищо не можеш да направиш. Съгласен съм, че мощен хардуер е по-добре, но и цената му е по-солидна. Авторът е пуснал тема с приблизителни изисквания. Ако с 4 RAM не може да играе CS на Windows, то има някакъв сериозен софтуерен проблем. Плюс това, може да си добави и сам още РАМ след време, ако не му стига.

Ми аз ти дадох линк. 2 гига за 10 и 2 гига за ГО - системата ще умре. Да не говорим, че 4 гига са недостатъчни вече за нищо.  А почне ли да добавя РАМ и да си слага хард диск цената 600 лева вече куца. Да не говорим, че 10 струва 200 лева легален. Та нещата си стават сериозни.

Никак даже. То и лаптоп не му трябва.

Добре, не става.... Дай предложение. Какъв хардуер, според теб, е необходим за HD филми, браузване, слаба програма със специфичен хардуер и CS?

току-що, Fixer написа:

Добре, не става.... Дай предложение. Какъв хардуер, според теб, е необходим за HD филми, браузване, слаба програма със специфичен хардуер и CS?

8 гига рам, i5 или и7 процесор, SSD (128)+HDD(1 ТБ), поне 15,6 монитор, защото човек трябва да си цени зрението, и поне външна видео карта с 2 гига рам. Такава машина ще си работи перфектно за всичко в момента ( говорим за браузване, филми и средни игри).

8 гига рам, i5 или и7 процесор, SSD (128)+HDD(1 ТБ), поне 15,6 монитор, защото човек трябва да си цени зрението, и поне външна видео карта с 2 гига рам. Такава машина ще си работи перфектно за всичко в момента ( говорим за браузване, филми и средни игри).

Със сигурност, ама дай линкове с цена. Така като да си пишеш, не става. Дай пример и аргумент защо му трябва външна видео карта на лаптоп, за да играе CS. Що пък му трябва i7? Той е дал приблизителни изисквания и цена, ти пишеш тука да си купи нещо съвсем различно от друг клас.

преди 15 минути, Fixer написа:

Със сигурност, ама дай линкове с цена. Така като да си пишеш, не става. Дай пример и аргумент защо му трябва външна видео карта на лаптоп, за да играе CS. Що пък му трябва i7? Той е дал приблизителни изисквания и цена, ти пишеш тука да си купи нещо съвсем различно от друг клас.

Във форума има доста теми за лаптопи втора употреба. Защо му трябва външна видеокарта е повече от ясно. Но ето една примерна машина. Едно SSD ще струва още 50 лева. Варианти има. 

преди 29 минути, Емил Костов написа:

Във форума има доста теми за лаптопи втора употреба. Защо му трябва външна видеокарта е повече от ясно. Но ето една примерна машина. Едно SSD ще струва още 50 лева. Варианти има. 

Да, най-добре да си купи десетгодишна антика с издухала батерия, стар процесор и бавен хард диск, вместо чисто нова с гаранция...

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Да коментирам ли? Къде му е външната видео карта, къде му е 15.6 дисплеят, RAM - да 8, е но ddr3, SSD... И, като резултат? С кое е по-добър от новото HP от моя пример? Че има 300ГБ някакъв хард диск в неизвестно състояние и спецификации?

току-що, baitexpo написа:

Да, най-добре да си купи десетгодишна антика с издухала батерия и стар процесор, вместо чисто нова с гаранция...

Остави това, гледай какъв пример дава.. хахахаха То да беше нещо наистина с някаква яка външна видео карта, с SSD и храд диск и т.н., да е на 500-600 цена -  да се замисли човек... То....

току-що, Fixer написа:

Да коментирам ли? Къде му е външната видео карта, къде му е 15.6 дисплеят, RAM - да 8, е но ddr3, SSD... И, като резултат? С кое е по-добър от новото HP от моя пример? Че има 300ГБ някакъв хард диск в неизвестно състояние и спецификации?

Дал съм просто един линк. Има доста фирми, където се предлага техника втора употреба. Ако щеш в един тъп OLX. Парите са на постващият, той ще си чупи главата, а не аз.

преди 2 минути, baitexpo написа:

Да, най-добре да си купи десетгодишна антика с издухала батерия и стар процесор, вместо чисто нова с гаранция...

Да, щото новата е перфекта скопена машина дето не може да зареди даже Windows.

Ето пак примерен вариант. Само човек трябва да се разстърси.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Дал съм просто един линк. Има доста фирми, където се предлага техника втора употреба. Ако щеш в един тъп OLX. Парите са на постващият, той ще си чупи главата, а не аз.

Да, щото новата е перфекта скопена машина дето не може да зареди даже Windows.

Човекът е пуснал тема, иска да му препоръчаме лаптоп, а не да му препоръчваме да рови из форума да си търси. Погледни си коментарите, впрочем не само в тази тема, и кажи има ли някакъв смисъл от тях? Не знам си какъв лаптоп бил по-добър, този бил слаб, и пример - още по-слаб и то втора ръка... Мани, ми си в "хардуерния" тийм....  Навсичкото отгоре, ръсиш тотални глупости.. С DD3 4 RАМ, със 7-мо поколение  i3  нямало как да тръгне ОС... Господин адекватен авторитетен коментар у всяка тема...

преди 4 минути, Fixer написа:

Човекът е пуснал тема, иска да му препоръчаме лаптоп, а не да му препоръчваме да рови из форума да си търси. Погледни си коментарите, впрочем не само в тази тема, и кажи има ли някакъв смисъл от тях? Не знам си какъв лаптоп бил по-добър, този бил слаб, и пример - още по-слаб и то втора ръка... Мани, ми си в "хардуерния" тийм....  Навсичкото отгоре, ръсиш тотални глупости.. С DD3 4 RАМ, със 7-мо поколение  i3  нямало как да тръгне ОС... Господин адекватен авторитетен коментар у всяка тема...

Аз му дадох няколко линка, ако се наложи ще търси и ще рови ( така се прави, не да се чака наготово). С твоя линк със сигурност ще плаче, но ще поемеш отговорността. Аз не.

Между другото е достатъчно да напишеш в Google лаптопи втора употреба и ще му излязат поне 10 сайта, които се занимават с такава дейност. Да не говорим, че ако каже и от кой град е може да му кажем къде има магазин.

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Аз му дадох няколко линка, ако се наложи ще търси и ще рови ( така се прави, не да се чака наготово). С твоя линк със сигурност ще плаче, но ще поемеш отговорността. Аз не.

Между другото е достатъчно да напишеш в Google лаптопи втора употреба и ще му излязат поне 10 сайта, които се занимават с такава дейност. Да не говорим, че ако каже и от кой град е може да му кажем къде има магазин.

Щото от твоя линк няма да плаче още повече. Я виж, HP някак са направили магия.

преди 8 минути, Fixer написа:

Щото от твоя линк няма да плаче още повече. Я виж, HP някак са направили магия.

:lol6: Въобще няма и да споря. На мода в този форум е да се коментира и да не се мисли. Постващият сам ще си прецени колко ще си счупи главата с твоите двуядени скопени машини. За твое сведение имам тази машина. Купена е преди няколко години. Тогава струваше 730 лева. Допълнително и махнах DVD, като и сложих още 4 гига рам (50 лева) и SSD intel ( MCL- 110 лева). Машината в момента продължава да си се държи повече от перфектно. Втора употреба е не повече от 400 лева, само че нямам файда да я продавам. Та може да ми пишеш глупости колкото пожелаеш. Аз проблеми нямам. 'Постващия ще има след като си вземе скопените боклуци. В сервиза ни беше писнало да ми мъкнат лаптопи и да искат да ги забързваме.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.