Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизор Finlux 43-FUC-7020, 43"

Featured Replies

Здравейте, от август месец имам  Телевизор Finlux 43-FUC-7020, 43"

Днес при черен фон най-вече от доста близко се забелязват ситни цветни точици.
Понеже го чистих от прах само със суха кърпа и без да натискам .
И като го включих бях доста близко и ги видях .
Има ли за какво да се притеснявам.
Картината е нормална иначе.

Досега не съм ги забелязала дали ги има, защото не се взирам толкова близо .

Aко има някой с такава марка или модел нека сподели.

Хм. Сменях OLED  екран на LG/Philips  това лято. След 3-4 месеца работа почнаха да се появяват една, после две вртикални линии, с различно оцветяване във времето - от червено през синьо, зелено и така нататък.  Както и да е, ползвах гаранцията, смениха ми екрана, но техника спомена, че подобни неща се получват точно след почистване на екрана. Влиза течност и прецаква пикселите. Моя случай едва ли е такъв, но само споменавам каква може да е причината. 

преди 3 часа, ncl написа:

По целия екран ли са точките?

ДА

преди 2 часа, Кико написа:

Хм. Сменях OLED  екран на LG/Philips  това лято. След 3-4 месеца работа почнаха да се появяват една, после две вртикални линии, с различно оцветяване във времето - от червено през синьо, зелено и така нататък.  Както и да е, ползвах гаранцията, смениха ми екрана, но техника спомена, че подобни неща се получват точно след почистване на екрана. Влиза течност и прецаква пикселите. Моя случай едва ли е такъв, но само споменавам каква може да е причината. 

Аз само със суха кърпа обирам прахта 

преди 3 часа, techmaniac написа:

Според мен не е нещо притеснително.

На филм от флашка примерно има ли го "проблема" ?

Има си ги 

Интересно.....пишем няколко човека, искаме информация, а накрая само едно "ДА"?!? @Автора - успех с решаването на проблема. А, то и още имало. За втори път - дай някаква снимка, където да се вижда добре проблема, иначе само ще си гадаем.

преди 13 минути, Raze написа:

Интересно.....пишем няколко човека, искаме информация, а накрая само едно "ДА"?!? @Автора - успех с решаването на проблема. А, то и още имало. За втори път - дай някаква снимка, където да се вижда добре проблема, иначе само ще си гадаем.

На hdmi

Вижда  се само при черен фон от много близко

received_1104295846571959.jpeg

На мен това ми прилича на замърсен екран. При изключен телевизор и при светъл фон виждат ли се тези неща? Пробвай със спрей за почистване на LCD и микрофибърна кърпа. Първо се напръсква малко екрана със спрей, след това с микрофибърната кърпа с хоризонтални и вертикални движения и малко натиск се чисти, без да се маца.

преди 2 часа, Raze написа:

На мен това ми прилича на замърсен екран. При изключен телевизор и при светъл фон виждат ли се тези неща? Пробвай със спрей за почистване на LCD и микрофибърна кърпа. Първо се напръсква малко екрана със спрей, след това с микрофибърната кърпа с хоризонтални и вертикални движения и малко натиск се чисти, без да се маца.

При изключен телевизор и светън фон не се виждат . 

Само при черен.

Не е замърсен .

Много гадни снимките излизат даже тази едва я снимах.

Много ясно се виждат цветни точици,но не пречат на картината .

Просто на снимката не се виждат цветовете на тия точки.

Аз не виждам нищо нередно в картината, възможно е от много близо да виждате пиксела. 

IMG_20200203_103539.png

Ето сега пак се опитах да снимам .

Тук поне се виждат цветните точки.

Сини , зелени , червени ..

84047774_577223909673503_6225133982598561792_n.jpg

Това ако е гаранционно - направо го връщай в магазина, и си искай парите.

Няма ли свестни телевизори, че купувате най-гадните китайски боклуци?... :angry: 

преди 6 минути, Blondyy написа:

Ето сега пак се опитах да снимам .

Тук поне се виждат цветните точки.

Сини , зелени , червени ..

Тук се виждат, има някакъв проблем с матрицата, ако е в гаранция е добре да се възползвате от нея. 

преди 12 часа, RudeBoy написа:

Това ако е гаранционно - направо го връщай в магазина, и си искай парите.

Няма ли свестни телевизори, че купувате най-гадните китайски боклуци?... :angry: 

Исках да напиша нещо подобно в първия си пост, ама да не ме обвинят в расизъм, се отказах  :P

Наистина не разбирам, защо човек се прецаква за някакви си 100 или 150 лева  и не взема примерно едно LG  нисък клас. 

А ако си взел такъв телевизор, трявба и да очакваш подобни неща. Ако е в гаранция, отива се в сервиза и се подава "контенстация". Сменят ти екрана и това е. 

преди 8 часа, Кико написа:

Наистина не разбирам, защо човек се прецаква за някакви си 100 или 150 лева  и не взема примерно едно LG  нисък клас.

LG-то от нисък клас може да е произведено в същия завод от който е финлукса ;)

Finlux е Vestel. Турски. LG имат собстени заводи из Чехия, Словакия, Полша или подобни за да докарат европейски произход и съответно да няма мита. Технологично всичко такова е евтина еднодневка с планирано остаряване.

Дефектни пиксели, ползвай си гаранцията.

преди 9 часа, halek написа:

LG-то от нисък клас може да е произведено в същия завод от който е финлукса ;)

Имам LG  нисък клас и няма нищо общо с подобни "луксозни" телевизори :) Да, имам и Шарп от същия клас,  но бие само по звук и опростеност на управлението, по нищо друго. Телевизорите са модели почти една и съща година, дори LG- то е малко по-стар модел.  Най-малкото екрана  на LG  е IPS  и се вижда от всякакъв ъгъл, за разлика от тия евтини боклуци. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.