Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

qBittorrent за Windows

Featured Replies

Здравейте! 

Някой от форума дали ползва в Windows 10 - qBittorrent вместо utorrent ?

И ако ползва какво му е мнението?

Аз скоро се сдобих с лаптоп с Уин 10 и се колебая какъв торент да си инсталирам. Моля за мнение по темата.

преди 13 минути, Street Life написа:

Някой от форума дали ползва в Windows 10 - qBittorrent

от години я ползвам и нямам оплаквания

всичко е ток и жица

преди 7 минути, JKirilov написа:

Аз ти предлагам най-добрия uTorrent 2.2.1 2532, не знам обаче дали върви на 10?

Какво му е по-доброто ? Да го разясниш на автора.

• Автор

Благодарности на всички!

Току-що инсталирах qBittorrent на Уин 10 и вече дръпнах две-три неща. Много съм доволен. Препоръчвам ви го!

Аз пък препоръчвам utorrent. Много лек, лесно се спират всякакви реклами с няколко настройки - в гугъл се намира как и повече не се занимаваш. От както е излязъл може би го ползвам - още от времето на windows XP без проблеми.

Доволен съм от qBittorrent, също и от Transmison който ползвам на Линукс и Андройд . 

qBittorrent е програмата! И аз бях дългогодишен клиент на уторент, и мнооого дълго стоях на 2.2.1. Многократно през годините съм пробвал следващи версии, абс. винаги съм се връщал на 2.2.1, основно поради друга причина. Имам гигабитов интернет, и повечето клиенти се дънят да развият нормални скорости, дори след горе долу нормално ръчкане на настройки. Пробвал съм и какви ли не други торент клиенти.
Особено като бях на малко по-стар процесор и платформа, гигабитовите скорости бяха близо постижими само за отбрани клиенти и версии.

qBittorrent се оказа най-добра във всичко засега, а когато една програма не може да развие примерно дадена скорост, която друга може, показва и степен на натоварване, което имат отделните програми за да постигнат същото нещо. Някои просто бяха хем еднонишкови (честотата на ядро лимитиращ фактор), хем "КПД"-то им ниско за да не могат да постигнат скорости.
С уторент дори на сегашния ми райзен повече от 95МБ/с не съм виждал, а откакто минах на qBit, средната скорост е 110, потвърдено и от данните в рутера.

Аз го ползвам, щото е с отворен код, друго не ме интересува. Работи си, като всеки друг торент клиент.

Street Life

Каквото и да беше инсталирал, все щеше да дръпнеш 2-3 неща... ;)

Успех!

По-интересен е теглича. След като прави разлики (недоказано, разбира се) между 95 и 110, възниква въпрос - защо не си смени трпшката с Порше? :cool:

преди 6 часа, JKirilov написа:

Street Life

Успех!

По-интересен е теглича. След като прави разлики (недоказано, разбира се) между 95 и 110, възниква въпрос - защо не си смени трпшката с Порше? :cool:

Защото не му дават Порше-то безплатно ;)

..

Иначе и аз съм от преминалите от uTorrnet към QBitTorrent и съм много доволен.

преди 6 часа, JKirilov написа:

Street Life

Успех!

Да не говорим, че за тези 110 qBittorrent товареше по-малко процесора.
Не разбрах това за поршето, честно.
При теглене с торент програма, значение има и процесора, и начина на работа с кеша и хард диска/ссд-то. Не мога да съм съвсем сигурен кое пречеше повече на уторент да постигне максимални скорости. Някои като Биткомет мисля беше, не можеше да вдигне над 40-45МБ/с и имаше постоянни и регулярни дропове до под 10. На него и порше да му дадеш, нямаше да може да вдигне кой знае колко повече. Много зависи как е писано приложението, ако е писано с краката......
До 100-200 мбита интернет абс. всички клиенти се справят отлично иначе.

При мен никога utorrent не е товарил процесора излишно. Но не съм го ползвал с celeron или двуядрени процесори от миналия век.

преди 20 минути, Raze написа:

При мен никога utorrent не е товарил процесора излишно. Но не съм го ползвал с celeron или двуядрени процесори от миналия век.

Пробвал ли си го по-усърдно с 100+ MB/s интернет? Само там по-лесно могат да се установят разликите между клиентите.
И пак - разликата между уторент и qBit не беше някаква голяма, но в случая достатъчна за да постигна макса с едната, с другата не. Говорим за ryzen процесор. Дадох пример че бях с по-стара платформа (с гигабитов нет съм от 4 години) преди райзен, и там още повече се манифестираха разликите. Все още имам разни феноми, и пак мога да видя разликите, но отдавна вече не ми се занимава с глупости след като открих qBittorrent.

PS. А щом не си ползвал точно уторент с двуядрени процесори, значи все едно не си го ползвал. Аз го ползвах откакто излезе, а тогава двуядрените бяха горе долу още на мода мисля.

Ползвал съм го едно време, но тогава нямаше такива високи скорости на интернета. Тествал съм на 100 мегабита, не съм забелязвал проблеми, при скорост на теглене ~10 мегабайта/секунда.

Да, до 100, 200, даже до около 400 мбит всички клиенти и версии почти нямат проблеми и тогава се избира на чисто ниво-удобство, качество на програмата и т.н. Изключение правят големи торентаджии с хиляди торенти, където пак се виждаха някои по-добре справящи се от други, особено на механични дискове.
Навремето загубих седмици в най-различни тестове на (почти) всички налични торент клиенти (за windows), докато намеря най-добрата балансирана между задължителното постигане на максимални скорости за интернета и да е надеждна, стабилна и т.н., всичко останало беше на втори план :) . През година-две пак губя по някой-друг ден в подобни тестове отново. Засега qBit е най-добрата за мен в тези отношения. Не че и тя няма някои кусурчета, които даже вече забравих какви бяха. Няма идеални неща все пак. Не съм активен торентаджия. Дали ще изтегля торент с 90 или 105MB/s естествено няма практическо значение, въпроса беше принципен.

преди 7 часа, teglicha написа:

Дали ще изтегля торент с 90 или 105MB/s естествено няма практическо значение, въпроса беше принципен.

За това говоря!

Но да добавя - показанията за моментната скорост на теглене не са съвсем верни винаги. Имам снимка как дърпам с 11.5 меги, което няма как да е вярно.

Така е. Но затова казах, че гледам показанията на рутера, а там определено се забелязват разликите. Отделно при засичане на времето за сваляне, на голям 40-50 гб торент. Рутерът е микротик.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.