Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задържане на пратка от Китай на митницата

Featured Replies

преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

То пише,но  де факто и де юре са в полза на държавата . Тя митницата ще фалира ,

Има си органи, агенции, взимат много кинти, да не ги мислим баш па тех. Дал с😉ъм линк на официален източник, а не на форум, но както и да е....ок. 

Ще ходиш и при нотариус да му платиш, за да вадиш пълномощно за митнически агент да те представлява с негов ЕОРИ номер! При мен такова едно тичане за 5 кирливи компакт диска ме утрепаха с разкарване от 8 часа, че и в интернет клуб се омъкнах да принтирам поръчка. Който ти е казал, че доставка с ДДС и Мито е безобидно - излъгал те е! Няма по-красиво нещо от това да заплатиш единствено транспортен разход. Който впрочем при сценария с митото плащаш и за него данък! :) 
Ай да ти е честито сега!

Естествено - митничеката облагаема стойност е стойността на стоката, транспорта и застраховката. Справка закона.

преди 8 часа, Zaza Zaraza написа:

Има си органи, агенции, взимат много кинти, да не ги мислим баш па тех. Дал с😉ъм линк на официален източник, а не на форум, но както и да е....ок. 

ОК, приемам забележката , щом е официален цитата - няма да се впускам в обследване на закони и нормативни актове, щом са решили да ги връщат ....Като чета то има доста промени включително и от преди няколко месеца за пощенските пратки . 

преди 10 часа, valka79 написа:

Имате ли телефон на гишето, да разговарям с тях.

032 / 953290

• Автор
преди 1 час, DarkEdge написа:

032 / 953290

Да, това е за Пловдив. Аз исках да направя справка с другите градове как е.

преди 13 часа, valka79 написа:

За кой град става въпрос? Моите документи съм ги подала в сряда и още чакам. За Пловдив.

Имате ли телефон на гишето, да разговарям с тях.

преди 1 час, valka79 написа:

Аз исках

Тук няма ясновидци, все пак. ;) 

https://www.bgpost.bg/bg/498

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 6 часа, valka79 написа:

Да, това е за Пловдив. Аз исках да направя справка с другите градове как е.

Закона в цялата страна е един и същ!Макар, че чиновниците правят каквото им е кеф!

• Автор
преди 54 минути, ivan_pop написа:

Закона в цялата страна е един и същ!Макар, че чиновниците правят каквото им е кеф!

Имате  ли такъв случай?

• 10 месеца по-късно...

Здравейте, колеги! 

Сърдечно благодаря за информацията, относно какво да направим и очакваме при задържане на пратка от митницата.

Уви, и аз съм в същата ситуация и преди 10 дена поличих СМС от Български Пощи за задържане на пратка от Китай.

Намерението ми е, да се опитам сам да взема пратката, а не да бъда представляван от Български пощи или някоя друга страна.

И така, влезнах в сайта на Агенция Митници, и съвсем откровенно се хванах за главата като почнах да чета.
Обясненията им какво трябва да се направи, ако искаш сам да освобождаваш пратка, са доста объркващи...направо пълна щета..,.но както и да е.

Та надеждата ми е във вас! От коментарите на колегите, разбирам, че е необходимо да принтирам доказателство за това каква сума пари съм заплатил за пратката (например от сайта на пазаруването и/или банково извлечение).

До тук добре, но в объркания им сайт, споменават митническа декларация, още една декларация, ЕОРИ номер, дори да притежавам електронен подпис при попълването на деклариции? Направо, пълна лудост и безумие...

Моля, споделето дали найстина е необходимо всичко това и какъв е вашия опит?

Да спомена, пратката е задържана в Софийската митница.

Сърдечно благодаря за отделеното време и внимание!

Със здраве!

преди 55 минути, BorisGeorgiev написа:

Здравейте, колеги! 

Сърдечно благодаря за информацията, относно какво да направим и очакваме при задържане на пратка от митницата.

Уви, и аз съм в същата ситуация и преди 10 дена поличих СМС от Български Пощи за задържане на пратка от Китай.

Намерението ми е, да се опитам сам да взема пратката, а не да бъда представляван от Български пощи или някоя друга страна.

И така, влезнах в сайта на Агенция Митници, и съвсем откровенно се хванах за главата като почнах да чета.
Обясненията им какво трябва да се направи, ако искаш сам да освобождаваш пратка, са доста объркващи...направо пълна щета..,.но както и да е.

Та надеждата ми е във вас! От коментарите на колегите, разбирам, че е необходимо да принтирам доказателство за това каква сума пари съм заплатил за пратката (например от сайта на пазаруването и/или банково извлечение).

До тук добре, но в объркания им сайт, споменават митническа декларация, още една декларация, ЕОРИ номер, дори да притежавам електронен подпис при попълването на деклариции? Направо, пълна лудост и безумие...

Моля, споделето дали найстина е необходимо всичко това и какъв е вашия опит?

Да спомена, пратката е задържана в Софийската митница.

Сърдечно благодаря за отделеното време и внимание!

Със здраве!

Да, необходимо е и определено не е безумие ! За хора които се занимават постоянно с Митница са минали по този път поради постоянна необходимост. За хора , като нас които рядко се занимават с Митница са измислили възможност БГ Пощи да ни представлява, ако желаем за да се случат нещата бързо с по-малко главоболия, а не да минаваме всяка година по този път !

• 3 месеца по-късно...

Изкам да Ви попитам как да си зема поръчката от алиекспрес като не е на мое име и са я задържали на митницата 

преди 19 часа, Мишонито написа:

Изкам да Ви попитам как да си зема поръчката от алиекспрес като не е на мое име и са я задържали на митницата 

А без да е задържана на митница как щяхте да я вземете ?

• 3 седмици по-късно...

Моя пратка се оказа на митница, току що го видях в тракинга. Преди доста години съм вземал един път от митница, по мои спомени не беше кой знае каква драма, но все пак е разходка.

Та в случая пратката ми от алиекспрес е подарък от тяхната разпродажба. Тоест за нея съм платил точно $0.01. Е да самия предмет струва повече, големичък е и реалната му стойност е 35 долара, но аз съм платил 2 стотинки. Като имам банково извлечение за това. Имам и скрийншот от сайта на който се вижда начислената отстъпка и дължимата сума от мен. Та в случая как да им докажа, че съм платил под минимума за ддс и има ли вариант това да стане без да ходя до митница? Интересува ли ги всъщност колко съм платил аз или гледат стойността на предмета.

преди 6 часа, CyberTod написа:

Моя пратка се оказа на митница, току що го видях в тракинга. Преди доста години съм вземал един път от митница, по мои спомени не беше кой знае каква драма, но все пак е разходка.

Та в случая пратката ми от алиекспрес е подарък от тяхната разпродажба. Тоест за нея съм платил точно $0.01. Е да самия предмет струва повече, големичък е и реалната му стойност е 35 долара, но аз съм платил 2 стотинки. Като имам банково извлечение за това. Имам и скрийншот от сайта на който се вижда начислената отстъпка и дължимата сума от мен. Та в случая как да им докажа, че съм платил под минимума за ддс и има ли вариант това да стане без да ходя до митница? Интересува ли ги всъщност колко съм платил аз или гледат стойността на предмета.

Info .... ако е така както описваш би трябвало да я освободят, като пратиш нужните неща !

Питах в пощенския клон в който трябва да получа пратката. Там не са много наясно. Без тези 4.80лв щом е отишла в митница няма да мине. Но не ми се дават и още 12лв. Все пак се очакваше това да ми е подарък.

Нека да напиша как се разви моя случай, защото е пред привършване.
Проведох многократни разговори, като ме прехвърляха между пощите и митницата. На телефона на пощата ми се случи една леля, която много и беше кеф да ми се кара насреща.
В крайна сметка им пратих и извлечение от банката и снимки от алиекспрес. Казаха прати и декларации. Отново ми се накараха, че уж подарък, а обявената стойност на сайта е 35 долара, а това че отдолу написани отстъпки и че съм платил 1 цент трябваше да обяснявам няколко пъти.
След пращането на всички документи и 3 дена никакъв отговор днес ми се обадиха от пощенския клон, че пратката е при тях за получаване.
Дължа 4.80лв, тоест признали са, че това е подарък и няма нужда да плащам ддс, но така или иначе от тази такса щом е отишло на митница няма оттърване.

преди 2 часа, CyberTod написа:

Нека да напиша как се разви моя случай, защото е пред привършване.
Проведох многократни разговори, като ме прехвърляха между пощите и митницата. На телефона на пощата ми се случи една леля, която много и беше кеф да ми се кара насреща.
В крайна сметка им пратих и извлечение от банката и снимки от алиекспрес. Казаха прати и декларации. Отново ми се накараха, че уж подарък, а обявената стойност на сайта е 35 долара, а това че отдолу написани отстъпки и че съм платил 1 цент трябваше да обяснявам няколко пъти.
След пращането на всички документи и 3 дена никакъв отговор днес ми се обадиха от пощенския клон, че пратката е при тях за получаване.
Дължа 4.80лв, тоест признали са, че това е подарък и няма нужда да плащам ддс, но така или иначе от тази такса щом е отишло на митница няма оттърване.

Еми значи са я освободили пратката, ама тази такса от къде я изкопаха ... дай повече инфо каква точно такса е това и за какво?

• 3 месеца по-късно...

Моята пратка е от Япония и е в митницата  от 9 август ,ходих в митницата,митничарката провери тракинга и каза че ще се чака системата да я предвижи,ще чакате обаждане ,не може да се направи нищо...а на мен ми е много ценно времето за пратката има хранителна добавка за съпругата която спешно се нуждае от нея.Някъкви идеи за първи път се сблъсквам с митници.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.