Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се свързва реален IP адрес със закупен домейн

Featured Replies

Здравейте, зная че най-добре е да се купи и хостинга от същата компания, но за сега искам да експериментирам с XAMPP. Имам си домейн, утре доставчика ще ми даде публичния адрес. Та за това искам да питам - кой по-точно асоцира адреса ми с домейна? Не виждам в контролния панел на акаунта ми във компанията някаква такава опция. Има само имена на два нейм сървъра и там да се добавят още. Техн. подръжка на компанията ли трябва да го направи като има дам запис А на доставчика ми? 

Примерни насоки къде да търсите:
https://www.hostmysite.com/support/cpanel/dns/domain_point/

• Автор

Благодаря за линка, ясно как става кондиката но в моя контрол панел няма такива опции за смяна на IP адрес, има само да се дописват и сменят DNS. Явно не предоставят такива опции да не пипа много потребителя.

Тогава не остав друго, освен да контактувате с поддръжката на услугата. Плащате си все пак.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Принципа е следния.

Там, където си регистрирал домейна, вероятно ти дават някакъв контролен панел, където въвеждаш поне два NS (нейм сървъра). Тези нейм сървъри ще отговарят за записите за твоя домейн (А-запис, който те интересува, MX, TXT и други). Когато някой поиска А-запис за да разбере IP-то на сайта ти, ще се пита някой от тези два нейм сървъра.
Затова трябва да имаш някъде услуга за целта, някоя онлайн компания, която да ти "услужи" с два нейм сървъра, които да въведеш в регистрара. Много често самия регистрар на домейна предлага И нейм сървър услуга, която можеш да питаш и потърсиш при тях. Ако нямат, трябва да си намериш, има доста безплатни. Примерно Cloudflare (аз вече ползвам само тях), namecheap (за мен леко проблематични), afraid.org и др. Ако ще ползваш подобни странични услуги, като се регистрираш и имаш акаунт, ще ти дадат два нейм сървъра, които да въведеш в регистрара на домейна. След това при тази друга услуга, където са нейм сървърите, си правиш А запис с твоя ИП адрес домашния (предполагам), и това е. Как точно правиш този запис, зависи от конкретния доставчик на тези ДНС сървъри.
Но все пак повечето регистрари на домейни дават и NS услуга, просто понякога е леко ограничена като брой заявки за записи, но надали ще те касае това.

на ‎24‎.‎2‎.‎2020‎ г. в 20:47, vescherry написа:

Имам си домейн, утре доставчика ще ми даде публичния адрес. 

Там където сте го регистрирали трябва да има въпросната опция от предишния пост.

Успех!

Публичния си IP адрес можеш да видиш и от сайт като. whatismyip.com . Дано ползваш статичен ИП адрес, иначе нещата се усложняват. След което трябва да  промениш съществуващия А запис към новото ИП ( а не да добавяш нов такъв ) и да изчакаш ДНС опресняването да премине.( 24 до 48 часа) Ако не е преминало можеш да си добавиш в хостс файла ред от вида.

новият ИП адрес   домейнътми.ком ввв.домейнътми.ком 

после да си изчистиш кеша на браузъра и да достъпваш сайта си на новото ИП преди да се се опреснили ДНС-ите. Понякога може да се наложи и да чистиш и локалния днс кеш, но понеже не знам каква ОС ползваш не мога да ти дам съвет , потърси повече информация  в Гугъл.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.