Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся ремък за грамофон Вега

Featured Replies

търся ремък за грамофон вега

преди 11 минути, анжело панов написа:

Кажи точен модел на грамофина като за начало.

преди 31 минути, анжело панов написа:

Грамофон вега нищо не говори и на най добрия разбирач. Моделите са може би 6 или 7. Питането е свързано преди всичко с даване на информация от ваша страна.

Това ли е модела?   Ако да, сваляте ремъка и отивате в магазин за резервни части за аудиотехника. Сравнявате го новия и стария модел. Разликата трябва да бъде минимална за новия ремък, защото старият се е разтегнал с течение на времето. Грамофона е внасян в България и ако във вашият край няма, то в София спокойно може да се намери.

Темата  е публикувана в неподходящ подфорум!

index.jpg

• Автор

Проблема е че няма какво да сваля....просто се е разкапъл....техниката със сваляне и носене е ясна....но....Затова опитвам по модел. Благодаря!

Просто идете с оригиналния ремък в подходящ магазин и най-вероятно ще намерите сходен по диаметър. 

Хубаво е, че пазите тази техника и си я реставрирате. Аз на времето имах от дядо ми и баба ми поне 3, Акорд 201, Акорд 102 и някакъв преносим напълно механичен в свой куфар с манивела, много стар. За жалост на времето ги възприемахме като боклуци и не виждахме нищо ценно в тях. Днес нещата стоят по различен начин. С удоволствие бих си пуснал нещо от сорта на "Nessun dorma" на подобна механична антика и ме е яд, че заминаха на боклука.

П.С. извинявам се, пуснали сме си коментарите по едно и също време. А имате ли схема на този уред? Ако нямате в Интернет може да се намери, там вероятно размерите на ремъка са описани. Старата техника обичайно вървеше с подробни схеми за ремонт. 

Като не минеш през мен можеш и сам с канапче. Тия до нас вече не продават ремъци, но можеш да минеш през "банята". Гледам има някакви http://kvazer.com/search?orderby=position&orderway=desc&search_query=АУДИО+РЕМЪК+ПЛОСЪК&submit_search=Търси

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Именно за тях (kvazer)  исках да му напиша, но за момента не си спомних фирмата. Навремето, малко след демокрацията купиха от Велико Търново доста електронни компоненти и резервни части за произвежданите в България системи -  Студио 2-2 (тунер усилвател, комплектован с този модел грамофон).

IMG_20170805_115850.jpg

преди 40 минути, анжело панов написа:

Не е точно за грамофон

От ЗИЛ? ;)

Предупреждение, ако е много натегнат ще влияе на звука и ще разбие лагерите!!!

• Автор

ХМ..От Молотовка.... Азсъм на 56 и съм толкова "разбит"...че не мога да мисля как биха се разбили лагерите на 36 годишна Руска машина...Благодаря!

От Алиекспрес има всички видове размери и цените са под долар на бройка. От там си взех за Унитрата.

https://www.aliexpress.com/item/33005486175.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.42e167aba7LvMO

преди 7 часа, AGD написа:

От Алиекспрес има всички видове

То това се подразбира, но какво е качеството? Още повече, че става въпрос за хиляди производители...

Качесството е добро. Ремъците са пресни. Не са стояли по 30 години на склад като оригиналните.

на ‎28‎.‎2‎.‎2020‎ г. в 16:23, анжело панов написа:

Намерих....Не е точно за грамофон но стана....Благодаря Ви Момчета!

Слушам АХАТ.....и се кефя😀

Поръчай си истински ремък от Алито.  Ще останеш доволен. Наистина има значение. И смени смазката на оста. Старата грес е станала на дърво и създава проблеми. На мен ми трябваше половин година за да установя от къде ми идваха 10 херцови с огромна амплитуда честоти, които клатеха нискочестотния говорител толкова силно, че се получаваше и резонанс с обратна връзка към грамофона и всичко се тресеше. След промивка с разтворител и подмяна на смазката всичко заспа. Не бях очаквал такъв мощен проблем от такова елементарно нещо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.