Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран при влизане в игра. Моля за помощ

Featured Replies

преди 8 минути, Eray Hasanov написа:

Принципно ако напишеш lenevo g580 и като влезеш в сайтове там за гледане на мен само nvdia ми излиза не мога да кажа много но може и да си прав.Не мосля че е от високи температури :)

Ако е изгоряла ще мога ли го подновя за части там от някаде??

Първо трябва да си убеден, че проблемът е хардуерен, второ да си намериш такава карта и трето да прецениш дали си струва.

• Отговори 76
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
току-що, tepmu написа:

Първо трябва да си убеден, че проблемът е хардуерен, второ да си намериш такава карта и трето да прецениш дали си струва.

Убеден съм че е хардорен щом пробвах с всичко това което ми пише на самия екран и което видях в интернет за грешката но без успех.За части ако има евтина може да стане.

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Превключи си картата  по подразбиране да е винаги nvidia:

Виж ще работи ли лаптопът в нормален (ненатоварен) режим. Провери можеш ли да гледаш видео.

Мерси че отне от времето си да ми изпратиш видеото но като си отворя nvdia settings-a ме праща в синия екран :)

Значи картата е мъртвец. Върни се в сервиза. Не знам какво са правили, ама да не устаноят умрял компонент не е густо.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Значи картата е мъртвец. Върни се в сервиза. Не знам какво са правили, ама да не устаноят умрял компонент не е густо.

Ако авторът е искал само преинсталиране без да има някакви оплаквания или искане за профилактика, е напълно възможно, тъй като по подразбиране, както знаеш, лаптопът си работи с вградената видеокарта, с която няма проблем. Разбира се, странно е ако е нямал проблем преди да го занесе, а като го е взел - да има, но може да е просто случайност.

преди 2 часа, tepmu написа:

без да има някакви оплаквания

Сините екрани малко оплакване ли са?

преди 2 часа, tepmu написа:

Ако авторът е искал само преинсталиране

преди 7 часа, Eray Hasanov написа:

Преди 2 дена беше на преинсталация

Добре е първо да се чете, а после да се пишат смислени неща.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 12 часа, Eray Hasanov написа:

като си отворя nvdia settings-a

Пробвай да го направиш в safe mode като форма на последна проверка. Ако се получи, тогава пробвай да промениш настройките на TDR delay

преди 19 часа, DarkEdge написа:

Сините екрани малко оплакване ли са?

Добре е първо да се чете, а после да се пишат смислени неща.

Доколкото разбрах е бил на сервиз за смяна на клавиатурата и преинсталиране, а не заради тази грешка.

на 27.02.2020 г. в 19:08, DarkEdge написа:

Извинявай, но на тази картинка нищо не се чете.

Това в сервиз? Иси сиплатил? Ако е така се ввърни и им направи рекламация.

на 27.02.2020 г. в 19:20, Eray Hasanov написа:

Да имах проблем с клавиатурата и им казах да поръчат нова и да я сложат. Платих им.

на 27.02.2020 г. в 18:40, Eray Hasanov написа:

Преди 2 дена беше на преинсталация може

Не пише преинсталирах.

И аз не разбрах какво търся в твоите цитати.
Какво общо има ли - машина излязла от сервиз(прясно инсталирана) забиа в синьото. Дали, щом са взели пари за тази дейност, нямат отговорност, а?

преди 26 минути, DarkEdge написа:

И аз не разбрах какво търся в твоите цитати.
Какво общо има ли - машина излязла от сервиз(прясно инсталирана) забиа в синьото. Дали, щом са взели пари за тази дейност, нямат отговорност, а?

Ами явно не говорим на един език... Казваш, че е бил на сервиз и че те носят отговорност, аз казвам, че не е задължително да е така. Ако авторът е занесъл лаптопа на сервиз просто за смяна на клавиатурата и преинсталиране и те са го направили, не виждам каква отговорност носят те, тъй като стигнахме до извода, че проблемът на картата е хардуерен, а не софтуерен. Ако авторът е занесъл лаптопа заради въпросната грешка и те са решили, че проблемът е софтуерен и с преинсталиране ще се оправи - да носят отговорност, защото са взели пари и не са тествали дали всичко е наред. Ако авторът е занесъл лаптопа заради въпросната грешка и от сервиза са му казали, че проблемът е хардуерен и евентуално колко ще струва, но той не се е съгласил - те не носят отговорност. Ако авторът е занесъл лаптопа заради въпросната грешка, но от сервиза не са решили проблема (без значение по каква причина), но и не са взели пари за това - не виждам проблем отново.

Искам да кажа накратко, че на сервиз подобно, както при лекар се ходи с конкретен проблем / оплакване и оттам насетне оставаш специалистът да си свърши работата, а не му казваш какво да прави. Пример не отиваш при лекаря да казваш "изпиши ми антибиотици", а казваш "болен съм" и оттам насетне той преценява как да те лекува.

Има и още един вариант - проблема да се е появил след сервиза, просто на видеокартата и е дошло времето.

преди 17 минути, tepmu написа:

преинсталиране

Какво ли значи за теб преинсталиране? Може би едно наливане на ОС/драйвъри? На това му се вика гаражна инсталация! С гаранция до завоя.

току-що, DarkEdge написа:

Какво ли значи за теб преинсталиране? Може би едно наливане на ОС/драйвъри? На това му се вика гаражна инсталация!

Някой и драйвери не слагат ..., но пари вземат.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

пари вземат

И то какви...

преди 20 минути, DarkEdge написа:

Какво ли значи за теб преинсталиране? Може би едно наливане на ОС/драйвъри? На това му се вика гаражна инсталация! С гаранция до завоя.

Аз все още не мога разбера какво се хващаш за тази дума "преинсталиране". За това моля те обясни ми, ти какво разбираш, че ми е интересно? Не знам за теб /може би, защото не съм специалист/, но когато някой познат / приятел е искал от мен преинсталиране на компютъра иска точно това ОС (да не кажа Windows), драйвери, основните програми и настройки, а вече ако има някое конкретно оплакване тествам хард диск и др. за проблеми.

преди 1 час, tepmu написа:

Аз все още не мога разбера какво се хващаш за тази дума "преинсталиране"

Не можеш да разбереш, защото ти убягват някои моменти.
Самото наливане на ОС, драйвъри и програми е само началото на цялостното конфигуриране на една система - за има-няма час е готово.
Следва отстраняване на грешки...от 15-ина минути до 8 часа и половина.

преди 1 час, DarkEdge написа:

Не можеш да разбереш, защото ти убягват някои моменти.
Самото наливане на ОС, драйвъри и програми е само началото на цялостното конфигуриране на една система - за има-няма час е готово.
Следва отстраняване на грешки...от 15-ина минути до 8 часа и половина.

Отново ще кажа бъди по-конкретен, грешки е много общо, за такива от Event Viewer ли говориш или sfc /scannow, chkdsk проверки, на RAM, HDD проверка, на температурите, в Device Manager-a, защото тях ги имах предвид под "настройки", а и на прясно инсталирана ОС, с правилни драйвери и програми какви грешки да има толкова?

Преди да обявите карата за мъртвец, само ще кажа, че в момента ползвам Acer Aspire 5536G, който е с амд атлон и радеон 4570 графика. Машината е на 10 годинки, грее  да си е** майката (стабилно). Процесора е стигал до 105 градуса. Няколко пъти се е изключвал от зор, НО  още работи. Няма проблем ни с игрите, ни с филмите. Няма сини екрани под 10ката или със 7цата преди.  Автора спотед мен да си смени сервиза. 
Ps: май трябва да го карам на профилактика, че през годините е ходил  има-няма три пъти. 

преди 2 часа, Eclipse2G написа:

само ще кажа

А редно ли е? Каква е връзката на твоята ситуация с тази на автора?

преди 2 часа, Eclipse2G написа:

Няма сини екрани

А при него дори опита да достъпи настройките на nvidia картата срива машината.
Айде стига сме мерили нашите банани минават ли през чужди отвори!

• Автор

Та да ви питам едон въпрос. Изтрих драйвера който беше нов и инсталирах стар драйвер който е от диска, със стария драйвер влиза във игрите но ми показва удивидителен на драйвера знаци нещо не е както трябва ли или? И не ми излиза син екран но при игрита вървя със много нисък фпс? От какво може да е дали използва нвдиата или само интела та затова да имам нисък фпс

• Автор
преди 8 минути, RudeBoy написа:

Да, нещо не е както трябва. Къде точно ти показва удивителен на драйвера? Дай скрийншот.

Там на видео картата се вижда удивителен знак

received_254556802240034.jpeg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.