Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5742G bluetooth драйвери за уин 10?

Featured Replies

Тоя лаптоп се предполага да има блуту. Пробвах с всички драйвери от ейсър сайта, но не ми дава да ги инсталирам на 10-ката. Пробвам с опцията да ги настроя за 8.1 или друг уин, пак не става. Когато мина през поправката на уин 10, изписва, че няма блуту устройство. 

Не си дал точен модел на лаптопа. Но по това, ми излиза като резултати в Гугъл, не видях някъде да пише, че има Bluetooth.

• Автор

Acer Aspire 5742G (i5-480m, video 540m) е модела. Като влезна в сайта на ейсър, има блуту драйвери, ама уви. Въобще дали има устройство това чудо. 

Драйверите може да са общи за няколко модела. Отдолу на лаптопа трябва да имаш табелка, където да пише какъв ти е модела на wifi адаптера. Никъде не намирам за този модел да има bluetooth:

https://www.cnet.com/products/acer-aspire-5742g-484g50mnkk-15-6-core-i5-480m-windows-7-home-premium-64-bit-4-gb-ram-500-gb-hdd-series/

• Автор

Не мога да кача снимка, понеже е позволено до 1 мб, което е супер малко в 2020 година. Снимките реално излизат 5+ мб със среден клас телефони, дори като избера ниско качество и всичко, пак е над 1мб. Ще е хубаво да се увеличи тази опция. Това е към админа на сайта - 4 мб е минималното според мен. В други форуми съм забелязал, че е до 6 мб.

По принцип намерих някакви драйвери от 5742 за блуту, то е suit някакъв. Инсталирах ги, понеже бяха за уин 8, и в момента в опциите на уиндолса виждам Блуту off във сиво. Не може да го пуснеш. Преди го нямаше това. Възможно е наистина да нямам блуту, което ще е тъпо. Явно ще трябва да си купя такова отделно. 

преди 13 минути, qnkov написа:

Не мога да кача снимка, понеже е позволено до 1 мб, което е супер малко в 2020 година. Снимките реално излизат 5+ мб със среден клас телефони, дори като избера ниско качество и всичко, пак е над 1мб. Ще е хубаво да се увеличи тази опция. Това е към админа на сайта - 4 мб е минималното според мен. В други форуми съм забелязал, че е до 6 мб.

Ей тука (New post) може да качваш снимки. Не е задължително да са прикачени директно от форума.

Просто пускаш линка.

преди 3 часа, qnkov написа:

Не мога да кача снимка, понеже е позволено до 1 мб, което е супер малко в 2020 година. Снимките реално излизат 5+ мб със среден клас телефони, дори като избера ниско качество и всичко, пак е над 1мб.

Irfan View има опция за преоразмеряване на изображения. Можеш да зададеш например 1366х768 или 768х1366. Размера на файла в JPEG става няколко килобайта.

• Автор

Да, но през телефона като пиша у форума и снимам, сиа да се занимавам с програми за оразмеряване. Както и да е. Блуту ми трябва, защото искам да ползвам тоя лаптоп за диагностика на коли. Имам хубав елм, който е блуту, а не ми се дават пари за уифи или усб такъв. Ако снимам етикета отзад, ще можете ли да кажете дали има блуту това нещо?

1. Oтдолу на етикета трябва да има лого и надпис Вluetooth

2. Control Panel -> Hardware and Sound -> Bluetooth Devices.Services tab и го направи Enable! После Options tab в Bluetooth Devices и избери Allow Bluetooth devices to find this computer!

3. Виж дали това върши работа:

Мазохизмът български е безграничен... Купуваме антики, не знаем нищо за тях, искаме да работят...

https://www.youtube.com/watch?v=Xk65lnGnWUc

Възпроизведи първите 15 секунди от видеото и дай точния модел на wifi картата.

преди 21 часа, qnkov написа:

Acer Aspire 5742G (i5-480m, video 540m) е модела. 

Не бе, приятел ... Ето ти пълния модел на лаптоп Acer - Aspire 5742G-458G64Mnkk . 

И в ревюто си пише: "However, it does not include a Bluetooth 3.0 module, as in other laptops." 

• Автор

Това от клипа съм го гледал. Нямам опция да го пусна, а лаптопа съм го купил преди повече от 6 години, но съм мазохист, по принцип - да. Ще му купувам отделно блутут. Благодаря за информацията.  :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.