Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кажете ми сайт от където мога да закупя компютър втора употреба

Featured Replies

Гледай да вземеш максимално добър процесор. Ако ще добавяш видеокарта е важно за да не я спъва ако няма да добавяш пак е за предпочитане освен ако бюджета не е променен.

преди 7 минути, KnoX написа:

Не гледам нищо в сайта, не разбирам. Просто копирах от другаде. Дайте линк към компютрите в сайта, че не мога да се ориентирам.

Ето Ви линк към сайта , в който на 16 страници са посочени само компютрите.    http://alphacom-bg.com/category/222/kompyutri-vtora-upotreba.html

Ето Ви един модел в стандартна кутия със процесор   I7 - 4790 и 16 гигабайта оперативна памет:  http://alphacom-bg.com/product/1447/hp-prodesk-800-g1-toweri7-4790-16gb-500gb.html

преди 17 минути, KnoX написа:

И в последствие какво мога да ъпдейт на освен видеокартата.

По късно можеш да ъпдейтнеш процесора ако питаш за Socket 1150 с i7 4770, i7 4790.

Ако гледаш Socket 1155 процесора можеш да го ъпдейтнеш до i7 3770.

И рамта можеш да увеличиш също.

преди 8 минути, KnoX написа:

Не гледам нищо в сайта, не разбирам. Просто копирах от другаде. Дайте линк към компютрите в сайта, че не мога да се ориентирам.

То добре копираш и не казваш от къде,но там никъде не пише HDMI,а ти каза,че искаш.Включително и на двете видео карти които се чудиш.

• Автор
преди 7 минути, ВАНКЕЛ написа:

То добре копираш и не казваш от къде,но там никъде не пише HDMI,а ти каза,че искаш.Включително и на двете видео карти които се чудиш.

Най малкия проблем ми е порта. Монитора поддържа VGA i HDMI. И нали се сещаш че вече почти никой не използва VGA... Всичко живо е минало на HDMI.. 

Та моля някой да ми даде линк към компютър втора ръка от сайта, който е до 400 лева и ще ми върши работа.

Цял роман съм ти написал като съм споменал плюсовете и минусите? Линковете са си там.

И двете сглобки с нормални дъна имат HDMI освен другите портове. Иначе стандартните сглобки нямат HDMI.

http://alphacom-bg.com/product/1781/desktop-computer-sff-i5-6400-8gb-500gb.html

- Supports HDMI with max. resolution 4096 x 2160 @ 24 Hz / 2560 x 1600 @ 60 Hz
- Supports DVI-D with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
- Supports D-Sub with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz

преди 5 минути, KnoX написа:

Всичко живо е минало на HDMI.. 

Не защото е модерно, а защото възможностите са по-големи! VGA може да даде изкривявания, черни ленти отстрани...

Ето ти модел, който вече 2 пъти ти е посочен със HDMI порт на самото дъно. Ползваш вградената карта на процесора - 4600

http://alphacom-bg.com/product/1525/bluechip-businessline-m-tower-i5-4590-8gb-500gb.html

BLUECHIP BusinessLine M TOWER - асемблирани в Германия

ВТОРА УПОТРЕБА-БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ

12 месеца гаранция

ПРОЦЕСОР: Intel® Core™ i5-4590 (6M Cache, up to 4x3.70 GHz) s.1155
benchmark коефицент на производителност  -  7235
ДЪННА ПЛАТКА: ASUS B85M-E LGA 1150
ЧИПСЕТ: Intel® B85
ПAMET: 8 Gb DDR III 1600 MHz-2 чипа, остават 2 свободни слота
ХАРД ДИСК: 500 Gb SATA 7200 RPM
ВИДЕО КАРТА: ВЪНШНА ASUS GEFORCE GT610 1GB DVI, HDMI,VGA - на снимката не е показана
МРЕЖОВА КАРТА: 100/1000 Gigabit Ethernet
ЗВУКОВА КАРТА: Integrated Audio
ОПТИЧНО УСТРОЙСТВО: DVD-RW - записващо
ЗАХРАНВАНЕ: FORTRON FSP350-60HHN 350W
ПОРТОВЕ:
    8 USB connectors (two on front panel and six on rear panel)
    2 USB 3.1, 6 USB 2.0, PS/2 ports, 1 x LPT, 1 x COM port(s)
    One integrated VGA, DVI port, Display port, HDMI port
    Ethernet (RJ-45) connector
    Two audio connectors (microphone in and audio out) on front panel
    Three audio connectors (line in, audio out, and microphone in) on rear panel

Внимание:   One integrated VGA, DVI port, Display port, HDMI port

Нали има DVI-D нищо не пречи да си купи друг кабел или преходник а и ако ще се добавя видеокарта впоследствие ще се ползват нейните портове.

Никъде не е ограничен само до аналога.

преди 53 минути, KnoX написа:

А в сайта гледам предлагат два вида видео карти, коя от тях е по за предпочитане ?

преди 48 минути, KnoX написа:

Screenshot_20200301-184523.png

Тия видеокарти са грешка както казах в поста си на предишната страница. 

Вградената графика не е по-лоша даже е по-добра от наличната видеокарта GT 610 тоест плащаш за нещо излишно.

Колкото до това да плащаш още 30 лв. за HD 7350 не знам как да се изразя учтиво...

п.с. Като цяло дъното и захранването са за предпочитане пред стандартните сглобки но плащаш 80 лв. отгоре за удоволствието. 

Какво има предвид под стандартна - http://alphacom-bg.com/product/1655/fujitsu-p520-tower-i5-4590-8gb-500gb.html

И при двете имаш 2х4GB рам и дъно с 4 слота тоест остават 2 свободни.

И двете са с Tower кутия и не си ограничен до нископрофилна карта.

Но при по-скъпата можеш да сложиш и GTX 1650 която иска 6pin докато при по-евтината си ограничен до такива без допълнително захранване.

Големият плюс всъщност е че можеш да сложиш и 1650Super която е с по-висока консумация и няма варианти без допълнително захранване.

Това разбира се е ако имаш пари за такава видеокарта ако ще се слага по-слаба се губи смисъла да даваш 80 лв. отгоре.

Всичко може даже на места си се продават с видеокарти като горната но цените са завишени и е по-добре да се купуват отделно.

При SSD-та ситуацията е подобна въпреки че 120GB вариант не е лош избор (CRUCIAL BX500 за 55 лв). 

По-големият който предлагат не знам доколко е читав но цената явно е нормална - https://www.vario.bg/silicon-power-ace-a55-256gb-sp256gbss3a55s25

преди 2 часа, KnoX написа:

Не гледам нищо в сайта, не разбирам.

Като не разбираш, дал ти е един от писалите нов компютър със AMD Ryzen 3 3200G.
Тия стари щайги дето си мислиш че си на далавера с тях, всъщност са точно за неразбиращи, да се прекарат да си дадат парите за тях.

""По-големият който предлагат не знам доколко е читав но цената явно е нормална - https://www.vario.bg/silicon-power-ace-a55-256gb-sp256gbss3a55s25""

И на трита ми конмютъра са този модел, купени почти преди година и съм много доволен от тях (68 лева - фирма  VALI)

преди 1 час, Колев60 написа:

""По-големият който предлагат не знам доколко е читав но цената явно е нормална - https://www.vario.bg/silicon-power-ace-a55-256gb-sp256gbss3a55s25""

И на трита ми конмютъра са този модел, купени почти преди година и съм много доволен от тях (68 лева - фирма  VALI)

Знаех си, че не само на жената слагаш силикон! :cool:

преди 32 минути, JKirilov написа:

Знаех си, че не само на жената слагаш силикон! :cool:

Аз изкуствени цици не обичам, а само натурални. И да са среден модел , а не като кратуни!

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново. Искам да попитам, тоест да дадете мнения е за този компютър и същи така ако може малко отзиви за сайта ако сте пазарували от тях.

https://hop.bg/bg/компютри-110/рен_unk_t_i7-960_8_500_gtx-550-110(id=48154)

Аз съм пазарувал. Какви отзиви искаш да ти дам? Отидох, дадох пари, взех компютър :) . Това преди 7 години, още се ползва.

Имаше досега много добри предложения в темата ти, ти се хвърляш на най-старото поколение процесори ... Твоя си работа.

• Автор
преди 19 минути, RudeBoy написа:

Аз съм пазарувал. Какви отзиви искаш да ти дам? Отидох, дадох пари, взех компютър :) . Това преди 7 години, още се ползва.

Имаше досега много добри предложения в темата ти, ти се хвърляш на най-старото поколение процесори ... Твоя си работа.

Добре. Питам просто. След като питам значи наистина нищо не разбирам.

Питам знам ли какъв е сайта. Сегашно време няма вяра на средния си пръст дето се вика , пък камоли на някой сайт дето не ми говори нищо...

Когато купувах от тях компютър, бяха >>> ТУК <<< , в голямото хубаво помещение, където сега пише "Oriflame". След това се преместиха в една барака до търговски център, на другия край на града - >>> ТУК <<< . Това лично на мен не ми говори добре за фирмата. 

Аз лично бих купил техника втора ръка от фирма, която има магазин и сервиз в моя град. Така ще съм по-спокоен, че ако се случи нещо, ще реагират по-адекватно. Последните компютър и лаптоп, които купих втора употреба, бяха съответно от "Ардес" и "Пласико". За съжаление, наложи се да ги продам преди да изтекат гаранциите им. Но докато бяха в мен, не създаваха проблеми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.