Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на ъпдейти по избор в уиндоус 10

Featured Replies

току-що, niknik96 написа:

Да си кача 600-700 мб ъпдейти, които не ми трябват?

Да и ти трябват

Да и ти трябват да ти го повторя

• Отговори 50
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Windows 10 Enterprise LTSC x64, version 1809, build 17763.1 . Ползвам Windows 10 manager, спирам ъпдейтите като процес (има такава функция), след това за всеки случай и от регистрите, пак през същата програма. Тя е като софтуерно швейцарско ножче :) - можеш да вършиш много неща с нея, но трябва да си внимателен и да знаеш какво правиш, за да не се порежеш ;) .

За спиране на телеметрията има други програми.

• Автор
преди 3 минути, URIEL написа:

Да и ти трябват

Да и ти трябват да ти го повторя

Тези за  Visio,Publisher,One Note,Outlook и др.които изобщо не са инсталирани на РС-то?

преди 26 минути, niknik96 написа:

Тези за  Visio,Publisher,One Note,Outlook и др.които изобщо не са инсталирани на РС-то?

Глупости. Не го слушай, не ти трябват. При положение, че тези програми изобщо ги нямаш инсталирани - защо да ги ъпдейтваш?...

Покажи какво си инсталирал от офиса!

Утре ще излезе, че си заразен с нещо.Защо ъпдейтваш браузъра си?

700 mb ли те бъркат?

Програми за спиране на телеметрията 

Казва се Линукс

току-що, RudeBoy написа:

Глупости. Не го слушай, не ти трябват.

Ами да слушат теб ли?

• Автор
преди 7 минути, URIEL написа:

Покажи какво си инсталирал от офиса!

Утре ще излезе, че си заразен с нещо.Защо ъпдейтваш браузъра си?

700 mb ли те бъркат?

До тук са 700, след някой и друг ден...7000...както е тръгнало...

Untitled 2.png

Забрави за мнението на този пич!

Омразата не води до нищо!

Имам повече мнения и съм тук отдавна!

До тук са 700, след някой и друг ден...7000...както е тръгнало...

Untitled 2.png

Инсталирай ги!

То и нови ъпдейти за уиндоус има ама се чистят

преди 3 часа, niknik96 написа:

В програмата съм ги открил и скрил, но какво да направя да се махнат от тук?

Значи нес и ги скрил! Ако са скрити в WUMT няма да се виждат в Windows Update

преди 1 час, niknik96 написа:

До тук са 700

700 какво? Коя версия е Win 10? А офисът?

Имам офис и винаги съм си инсталирал всичко.

От моят опит ви съветвам да си инсталирате ъпдейтите!

Телеметрия или друго няма как да се спре в този Уин

Просто за защита го направете.

• Автор
преди 58 минути, DarkEdge написа:

Скрил ли съм ги или не - Вие кажете

Untitled3.png

Ами не си - слагаш отметка на това, което трябва да се скрие и се кликва бутон +-H

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, DarkEdge написа:

Хайде да не са 700, но поне 600мб са ъпдейтите, които смятам, че не са ми необходими...Уиндоуса е 1909(OS Build 18.363.657).Офиса е 2016.

преди 2 часа, RudeBoy написа:

Глупости. Не го слушай, не ти трябват. При положение, че тези програми изобщо ги нямаш инсталирани - защо да ги ъпдейтваш?...

Как ще му идват ъпдейти за програми, които не са инсталирани? Такова нещо за пръв път чувам. Авторът, сигурен ли си, че тези програми не са инсталирани? Да не би просто да сa unpinned от старт менюто?  Така ли е при теб, я виж в microsoft store и в settings>app на Windows. Първата работа ми е да ги махна всичките ненужни след чист инстал на уина. За 10 месеца откакто съм на 10-ката не съм видял да ми пуска ъпдейти за нещо, което го няма инсталирано.

azSNSTC.png

преди 1 час, URIEL написа:

Телеметрия или друго няма как да се спре в този Уин

Защо тогава руснаците а и не те само са измислили толкова много програми за унищожаване на телеметрията в десятката?

Нима тези програми не си вършат работата за която са предназначени?

преди 29 минути, niknik96 написа:

Untitled3.png

преди 24 минути, DarkEdge написа:

Ами не си - слагаш отметка на това, което трябва да се скрие и се кликва бутон +-H

преди 2 минути, grizly написа:

Защо тогава руснаците а и не те само са измислили толкова много програми за унищожаване на телеметрията в десятката?

Нима тези програми не си вършат работата за която са предназначени?

Да, не си я вършат. Руснаците имат една поговорка - проверката е висша форма на доверие. Пробвай Windows 10 Home, качи си каквито искаш програми и снимфи трафика. Въпросът защо - два отговора. За рекламки и/или и те закачат още една маймуна на клона. За какво само Microsoft да те шпионира, като и браточките могат да се доредят.

• Автор
преди 10 минути, manjaro написа:

Как ще му идват ъпдейти за програми, които не са инсталирани? Такова нещо за пръв път чувам. Авторът, сигурен ли си, че тези програми не са инсталирани? Да не би просто да сa unpinned от старт менюто?  Така ли е при теб, я виж в microsoft store и в settings>app на Windows. Първата работа ми е да ги махна всичките ненужни след чист инстал на уина. За 10 месеца откакто съм на 10-ката не съм видял да ми пуска ъпдейти за нещо, което го няма инсталирано.

azSNSTC.png

При инсталирането на Офис 2016 може да избираш какво искаш да инсталираш.Избрал съм само Word, Excel и Power Point.Идват ми ъпдейти и за тези,които не съм инсталирал - Outlook,Visio, OneNote и т.н.

преди 14 минути, manjaro написа:

Как ще му идват ъпдейти за програми, които не са инсталирани?

Много просто - това се случва редовно с актуализациите на M$ офис.

При инсталирането на Офис 2016 може да избираш какво искаш да инсталираш.Избрал съм само Word, Excel и Power Point.Идват ми ъпдейти и за тези,които не съм инсталирал - Outlook,Visio, OneNote и т.н.

:shock11:

преди 21 минути, niknik96 написа:

Ясно къде бил ключа за палатката. При мен са изкоренени почти всичките им програми и за това не съм видял и един ъпдейт. 
Пробвай с AppBuster  (портабъл апп е) да ги деинсталираш като сложиш отметката, както е показано на шота. Доколкото помня, затриваше и самата папка, която е скрита и не дава достъп до нея. Ако ти се занимава. После пусни пак да търси ъпдейти, има шанс и да не намери този път. 

edit: за целта ги инсталирай през app store отново за да може Appbuster-a да ги ''види'', като опция за деинсталиране. И тогава действаш. 

W3okAqJ.jpg

преди 8 минути, manjaro написа:

Ясно къде бил ключа за палатката

Това, което си написал въобще  не е ключът от палатката!
И как предлагаш да ползва офис, като го деинстлира?
Не става дума за вградените метро приложения!

От написаното разбрах, че офисът му идва и с други приложения, които той е премахнал, но въпреки че са премахнати, продължава да получава ъпдейти за тях. За това му предложих да ГИ ИНСТАЛИРА и затрие през appbuster-a, като така има голям шанс да не получава ъпдейти в бъдеще за ТЕЗИ приложения.

• Автор
преди 21 минути, manjaro написа:

Ясно къде бил ключа за палатката. При мен са изкоренени почти всичките им програми и за това не съм видял и един ъпдейт. 
Пробвай с AppBuster  (портабъл апп е) да ги деинсталираш като сложиш отметката, както е показано на шота. Доколкото помня, затриваше и самата папка, която е скрита и не дава достъп до нея. Ако ти се занимава. После пусни пак да търси ъпдейти, има шанс и да не намери този път. 

edit: за целта ги инсталирай през app store отново за да може Appbuster-a да ги ''види'', като опция за деинсталиране. И тогава действаш. 

W3okAqJ.jpg

E Office 2016 няма как да го инсталирам през app store...

И да не са, пак можеш да ги затриеш с тази програма. Просто маркирай ''Machine - apps will be removed for all users and the whole machine''. Тези apps, които си деинсталирал са част от office-а...доколкото рабрах. Щом ти позволява да ги деинсталираш, пробвай през тази програма да го направиш и виж, дали след това отново ще се появят обновления за тях. Ако и така не стане...не знам.

преди 35 минути, manjaro написа:

От написаното разбрах, че офисът му идва и с други приложения

Ами, въобще не си разбрал и пишеш небивалици!
При инсталирането на M$ офис може да се избира кое приложение от офиса да се инстлира и кое - не. Но при сканиране  сстемата предлага да се инсталират актуализации за приложения, които не са инсталирани!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.